Siirry suoraan sisältöön

TOP 10 -valokuvauspaikat – Barcelona

    Barcelonan parhaisiin kuvauspaikkoihin liittyy usein Antoni Gaudi, joka asui ja työskenteli Barcelonassa lähes koko elämänsä. Kaksi Barcelonan vierailluinta kohdetta ovat Sagrada Familia -kirkko sekä Guellin puisto, jotka molemmat ovat Gaudin käsialaa.

    1. Magic Fountain

    Museu Nacional d'Art de Catalunya

    Font Màgica de Montjuïc

    Taidemuseo Museu Nacional d'Art de Catalunyan edessä on suuri suihkulähde, joka muuntuu iltaisin Magic Fountainiksi veden tanssiessa valojen ja musiikin tahtiin Freddie Mercuryn ja Montserrat Caballén esittämän Barcelonan soidessa taustalla.

    Pienempiä suihkulähteitä on iltaisin ympäri aluetta ja kuvakulmia on monta sekä päivällä että illalla. Kannattaa harkita myös käymistä ylempänä taidemuseon edustalla, jolloin koko alue näkyy silmien edessä ja vuoret sekä mahdollinen auringonlasku taustalla. Ylös pääsee osin liukuportaita pitkin.

    • Sijainti koordinaatteina: 41.37119, 2.15159
    • Ympäristöä Googlen Street View'ssa täällä

    2. Las Arenas

    Placa d'Espanya, Barcelona

    Las Arenas on entinen härkätaisteluareena, joka on toiminut vuodesta 2011 ostoskeskuksena. Sen kattoa kiertävältä kävelyterassilta on hienot näkymät varsinkin Placa d'Espanyan suuntaan.
    Taustalla näkyy mm. edellä mainittu taidemuseo.

    Katolle pääsee maksullisella hissillä, mutta melkein yhtä helposti ja ilmaiseksi myös ostoskeskuksen rullaportailla, joten hissille ei kannata ainakaan jonottaa. Katolla on metallinen turva-aita, mikä vähän haittaa kuvaamista, mutta sen väleistä saa otettua kuitenkin kuvia.

    • Sijainti koordinaatteina: 41.37589, 2.14963
    • Ympäristöä Googlen Street View'ssa täällä

    3. Jardins del Mirador -näköalapaikka Montjuïcilla

    Port Vell

    Montjuïc-kukkulan koillispuolella on näköalapaikka Jardins del Mirador, josta on hienot näkymät kohti Port Vellin satamaa ja yli Barcelonan. Aamuvirkuille tämä on myös hyvä paikka kuvata auringonnousua, tosin siihen tarkoitukseen alempana hotelli Miramarin vieressä sijaitseva näköalapaikka saattaa toimia paremmin.

    • Sijainti koordinaatteina: 41.3675, 2.16965
    • Ympäristöä Googlen Street View'ssa täällä

    4. Cascada Monumental / Parc de la Ciutadella

    Cascada Monumental, Barcelona

    Cascada Monumental, Parc de la Ciutadella

    Parc de la Ciutadella on viihtyisä puisto aivan keskustan vieressä. Sen koilliskulmasta löytyy upea suihkulähde Cascada Monumental (tai Cascada del Parc de la Ciutadella). Rakennelman sisäänkin pääsee tutustumaan ja ottamaan valokuvia eri kulmista.

    • Sijainti koordinaatteina: 41.3675, 2.16965
    • Ympäristöä Googlen Street View'ssa täällä

    5. Barri Gotíc

    Carrer del Bisbe
    Carrer del Bisbe on suosittu kuvienottopaikka.
    Barri Gotic - Parhaat valokuvauspaikat Barcelona
    Carrer de Santa Anna / Carrer de la Canuda
    Placa Reial
    Plaça Reial, Eli Kuninkaallinen aukio aivan La Ramblan vieressä.

    Barri Gotíc on Barcelonan tunnetuin kaupunginosa ja yksi vanhankaupungin neljästä kaupunginosasta (muut ovat Raval, Barceloneta, sekä kolmen alueen muodostama Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera).
    Näistä kaupunginosista Gotícista löytyy eniten kuvauksellisia pieniä kujia ja rakennuksia. Barri Gotíc rajoittuu idässä Via Laietanaan, lännessä La Ramblaan, pohjoisessa Katalonia-aukioon ja etelässä mereen.

    Gotícista löytyy pääasiassa nähtävyyksiä, kauppoja, ravintoloita, hotelleja, ja varsinkin kesäisin lukemattomia turisteja. Jos haluaa etsiä keskustasta vähän autenttisempaa ympäristöä, niin Via Laietanan itäpuolella sijaitseva Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera sisältää enemmän paikallista elämää ja värikkäämpiä katuja. Ja miksei Ravalkin La Ramblan toisella puolella.

    6. Parc Güell

    Parc Guell

    Parc Guell Barcelona

    Parc Güell on Antoni Gaudín suunnittelema laaja puisto täynnä hyviä valokuvauspaikkoja. Tunnetuimmat kuvat ovat maksulliselta alueelta, johon kannattaa ostaa etukäteen lippu, niin tietää pääsevänsä varmasti sisään.
    Puistossa on myös suurempi alue, johon on vapaa pääsy, ja sama teema toistuu sielläkin, joten ilmankin lippua Parc Güell on ihan käymisen arvoinen.

    • Ylemmän kuvan sijainti koordinaatteina: 41.41361, 2.15155

    7. Passeig Marítim / rannat

    Barcelona ranta

    Ranta Barcelona - Parhaat valokuvauspaikat

    Barcelonan rantojen takana aivan rantojen eteläpäätä lukuunottamatta (Sant Sebastiá ja osa Barcelonetaa) kulkee kävelykatu, joka on selvästi rantaa korkeammalla. Tämä takaa hyvät kuvat, sillä harvemmin rantahiekalta saa onnistuneita kuvia. Kävelykadun ja rannan väliä pääsee kulkemaan portaita pitkin ja niitä on jatkuvasti pitkin matkaa. Kannattaa siis rannalla ollessaan käydä ottamassa kuvia myös ylemmältä tasolta.

    • Ylemmän kuvan sijainti koordinaatteina: 41.37981, 2.19292
    • Ylemmän tason ympäristöä autotieltä katsottuna Googlen Street View'ssa täällä

    8. Sagrada Família

    Sagrada Familia

    Antoni Gaudín suunnittelema vielä keskeneräinen kirkko taitaa olla Barcelonan kuuluisin nähtävyys ja tuskin tarvitsee tarkempia esittelyjä.
    Ympärillä on joko rakennuksia tai puita, joten ainoa paikka saada yleiskuva (ei kirkon juurelta kamera kohti taivasta) on viereisestä puistosta lammen toiselta puolelta. Paljon kuvattavia yksityiskohtia sen sijaan löytyy joka puolelta kirkkoa.

    • Sijainti koordinaatteina: 41.40459, 2.17576
    • Ympäristöä Googlen Street View'ssa täällä

    9. Arc de Triomf

    Arc de Triomf, Barcelona

    Arc de Triomf rakennettiin vuonna 1888 järjestetyn maailmannäyttelyn pääportiksi. Se sijaitsee Ciutadellan puiston vieressä.

    • Sijainti koordinaatteina: 41.39053, 2.1811
    • Ympäristöä Googlen Street View'ssa täällä

    10. Passeig de Gracía ja Gaudí

    Casa Mila
    Casa Milá
    Casa Batllo
    Casa Batlló

    Passeig de Gracía on Barcelonan tärkein ostoskatu, joka alkaa Katalonia-aukiolta ja jatkuu kapenevana nimensä mukaisesti Gracían kaupunginosaan asti. Kadun varrella on kaksi kuuluisaa rakennusta, Casa Milá ja Casa Batlló, jotka kuuluvat Barcelonan suosituimpiin nähtävyyksiin. Molempiin pääsee tutustumaan pääsymaksua vastaan myös sisälle.

    Casa Batlló on Antoni Gaudín ja Josep Maria Jujolin suunnittelema, Casa Milá (toiselta nimeltään La Pedrera) on Gaudín suunnittelema. Rakennus Casa Batllón vasemmalla puolella on museo Casa Amatller.

    Casa Milá:

    • Sijainti koordinaatteina: 41.39507, 2.16177

    Casa Batlló:

    • Sijainti koordinaatteina: 41.39181, 2.16507

    ---

    Teksti ja kuvat: Jussi Ryynänen

    Lisätietoja kaupungista löytyy Lomaeuroopassa.fi:n Barcelona-matkaoppaasta.

     

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 kommenttia
    Inline Feedbacks
    View all comments