Siirry suoraan sisältöön

TOP 10 -valokuvauspaikat – Praha

  Prahan parhaat valokuvauspaikat ovat keskittyneet pääasiassa Kaarlensillan, Prahan linnan ja Vltava-joen ympärille. Praha on muutenkin melko kompakti kaupunki, jossa ei tarvitse juuri kulkuvälineitä käyttää, vaan suurin osa olennaisista nähtävyyksistä löytyy kolmen kilometrin sisällä toisistaan.

  1. Smetanovo nábřeží

  Prahan linna

  Smetanovo nábřeží on katu Vltavan itäpuolella ja Kaarlensillan kaakkoispuolella. Sieltä avautuu hieno maisema joen yli Prahan linnalle ja Kaarlensillalle. Jalkakäytävä on leveä ja siinä on kesäiltaisin aina ihmisiä kameroiden ja kolmijalkojen kanssa.

  Tilaa riittää kaikille, sillä kuvan voi ottaa mistä kulmasta vaan, riippuen kuinka paljon haluaa kuvaan mukaan esimerkiksi Praha-matkaoppaan pääkuvassa etualalla näkyviä rakennuksia ja terasseja.

  Aurinko laskee kesällä linnan taakse.

  Kuvassa vastarannalla on myös risteilylaivojen lähtöpaikka ja pitkällä valotusajalla ne tuottavat ongelmia, joten välillä saa vähän odotella, että edusta on tyhjä. Näitä laivoja näkyy seuraavassa kuvassa.

  • Sijainti koordinaatteina: 50.08455, 14.41327
  • Katunäkymää Googlen Street Viewssa täällä

  2. Kaarlensillan Vanhankaupunginpuoleinen torni

  Kaarlensilta

  Kaarlensillan molemmista päistä löytyy tornit, joissa voi vierailla ja joista saa kuvia joka suuntaan.

  Linnan puoleinen torni on vähän kauempana joesta, sieltä saa hyviä kaupunkimaisemakuvia ja linnaa voi kuvata tietysti lähempää.

  Vanhankaupungin päässä olevasta tornista avautuu kuitenkin hienompi näkymä linnalle, sillalle ja joelle. Yllä oleva kuva on otettu ilta-auringossa ja vastavalo on voimakas. Aamupäivällä aurinko paistaisi enemmän sivusta/takaa.

  • Sijainti koordinaatteina: 50.0862, 14.41348
  • Sisäänmenoaukko tornin alla näkyy Googlen Street Viewssa täällä

  3. Kaarlensilta

  Kaarlensilta Praha

  Kaarlensilta Praha

  Kaarlensillalla on ainakin kesäisin melko mahdoton ottaa kuvia päivällä väkimäärän vuoksi. Sen sijaan hyviä kuvia voi saada juuri ennen auringonnousua, jolloin silta on melkein tyhjä, tai iltapimeällä pitkällä valotusajalla, kun ohikulkevat kävelijät eivät tule kuvaan.

  Ylempi kuva on otettu illalla 30 sekunnin valotusajalla, jolloin lähinä vain seisoskelijat tulivat kuvaan mukaan. Alempi kuva on otettu hetki ennen auringonnousua.

  4. Kaarlensillan eteläpuoli

  Kaarlensilta Praha

  Joentörmä Vltava-joen länsipuolella, josta saa hyviä iltakuvia sillasta. Kuvan tukit ovat jäänmurtajia.

  • Sijainti koordinaatteina: 50.08635, 14.40929
  • Katunäkymää Googlen Street Viewssa täällä

  5. Kaarlensillan pohjoispuoli

  Kaarlensilta

  Tämän paikan ja sillan välissä olevat rakennukset pitää kiertää U Lužického seminářea pitkin, mutta muuten paikalle on helppo löytää. Päivisin joessa ui usein joutsenia.

  • Sijainti koordinaatteina: 50.08878, 14.41116
  • Katunäkymää Googlen Street Viewssa täällä

  6. Vanhankaupunginaukio

  Prahan raatihuone

  Vanhankaupunginaukiolla on useampikin hyvä kuvakulma, yläkuvassa taustalla 1300-luvulla rakennettu raatihuone ja sen torni. Raatihuoneen ulkoseinällä on myös kuuluisa astrominen kello, joka tosin jää tässä kuvassa kulman taakse. Myös se on suosittu kuvienottopaikka Prahassa.

  • Sijainti koordinaatteina: 50.08787, 14.42145
  • Katunäkymää Googlen Street Viewssa täällä

  7. Raatihuoneen torni

  Prahan Vanhankaupunginaukio

  Edellisen aukion laidalla sijaitsevan raatihuoneentornin huipulle pääsee ottamaan kaltereiden välistä kuvia joka suuntaan.

  • Pääsymaksut, aukioloajat ja lisätiedot täältä
  • Sijainti koordinaatteina: 50.08707, 14.42075
  • Tornin huippu näyttää Googlen Street Viewssa tältä

  8. Letna-puiston näköalapaikka

  Praha – keskustan sillat

  Letna Park on laaja puisto keskustan ja Vltava-joen pohjoispuolella. Puiston lounaispuolella heti keskustan vieressä Hanavský-paviljongin ympäristössä on parikin näköalapaikkaa, joista on hienot näkymät keskustan silloille.

  • Sijainti koordinaatteina: 50.09354, 14.41266
  • Ympäristö Hanavský-paviljongin vieressä näyttää Google Street Viewssa tältä ja vähän ylempänä oleva taso tältä

  9. Václavské náměstí

  Praha - Vaclavske namesti

  Václavské náměstí (eng. Wenceslas Square) on Prahan vastine Helsingin Esplanadille. Alaspäin kohti jokea ja vanhaakaupunkia viettävä katu näkyy hyvin sen eteläpäässä sijaitsevan kansallismuseon ulkoportailta.

  • Sijainti koordinaatteina: 50.07928, 14.43042
  • Portaat näkyvät Street Viewssa täällä

  10. Petrin-torni

  Näkymä Petrin-tornista

  Petrininkukkula on metsäinen ulkoilualue keskustan ja joen länsipuolella. Kukkulan vetonaula on korkea, Eiffel-tornia muistuttava rautatorni (Petrin Tower), jonka huipulle tai välitasolle pääsee kiipeämään kierreportaita pitkin pääsymaksua vastaan.

  Maatasosta löytyy syötävää ja juotavaa. Itse tornin lähelle pääsee keskustasta (Mala stranan puolelta) funikulaarilla. Funikulaarin lähtöasema: 50.0826, 14.40382 / U Lanové dráhy 412.

  ---

  Teksti ja kuvat: Jussi Ryynänen

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 kommenttia
  Inline Feedbacks
  View all comments