Koti » Kohteet » Espanja » Barcelona » Barcelonan urheilupaikat

Barcelonan urheilupaikat

Urheilu on tärkeä osa barcelonalaista kulttuuria. Sekä aktiivinen urheilu että penkkiurheilu kuuluvat vahvasti paikalliseen arkeen. Urheilukaupungin imagoa pitää yllä vuonna 1992 järjestetyt olympialaiset sekä joukkueet jalkapallon, koripallon, käsipallon ja monen muun lajin ylimmillä sarjatasoilla. FC Barcelona on varmasti tuttu nimi myös monelle urheilusta vähemmän kiinnostuneelle.

Harrastusmahdollisuuksia Barcelonassa löytyy ympäri kaupunkia ja melkeinpä joka lajissa – jääkiekkohallista lukuisiin tenniskenttiin.

Urheilupaikat Barcelonassa - Nova Icaría

Tennis - Barcelona

Tenis Vall d’Hebron

Kaupungin pohjoispuolella Vall d'Hebronin rinteillä sijaitseva tenniskeskus avattiin olympialaisia varten. Tämä tenniskenttä on kaupungin ylläpitämä, mikä tarkoittaa aina huokeampia hintoja. Tenniskeskuksessa on 17 massakenttää ja 7 kovapohjaista kenttää. Heidän nettisivuiltaan voi tarkista kenttien saatavuuden ennen kuin menee keskukseen pelaamaan. Kentän vuokra maksetaan paikan päällä.
Kotisivu: tennisvallhebron.cat
Miten päästä: Metrolinja L3, pysäkki Montbau.

CEM Olímpia

Poblenoun kaupunginosassa sijaitsevasta tenniskeskus CEM Olímpiasta löytyy 4 massakenttää ja 3 kovapohjaista kenttää. Keskus kuuluu myöskin kaupungin ylläpitämiin kenttiin. Myös heidän kenttävaraustilanteen voi tarkistaa nettisivuilta etukäteen, ja netistä voi myös varata kentän.
Kotisivu: cemolimpia.com
Miten päästä: Metrolinja L2, pysäkki Bar de Roda.

Real Sociedad de Tenis Pompeya

Hienosta nimestä huolimatta Real Sociedad de Tenis -tenniskeskus Montjuicin kukkulalla on hinnoiltaan huokea. Plaça Espanyalta sinne kävelee noin 15 minuuttia ylämäkeä, jonka jälkeen tenniskeskukselta näet mahtavat näkymät Barcelonan kaupunkiin. Keskuksessa on 6 massakenttää. Vuoroa ei voi varata etukäteen, mutta vuoroa ei tarvitse yleensä odottaa puolta tuntia kauempaa. Odottaessa voi nauttia virkistävän juoman klubin terassilla ja katsella näkymiä.
Kotisivu: rstpompeya.com
Miten päästä: Metrolinjat L1 ja L3, pysäkki Plaça Espanya.

Real Sociedad de Tenis Pompeya

Real Sociedad de Tenis Pompeya -klubin terassilta on mukavat näkymät Barcelonan kaupunkiin.

Kuntosalit Barcelonassa päivälipulla

CEM Ciutadella

CEM Ciutadellan urheilukeskus sijaitsee Ciutadellan puiston sisäpuolella. Päivälipulla pääsee käyttämään hyvinvarusteltua kuntosalia, ulko- ja sisäuima-altaita ja turkkilaista saunaa.
Kotisivu: cemciutadella.cat
Miten päästä: Metrolinja L4, pysäkki Barceloneta.

DUET FIT

DUET FIT toimii loistavasti jos etsit ainoastaan punttisalia. DUET FIT -halpakuntosaliketjulla on toimipisteitä ympäri kaupunkia. Voit ostaa päiväkortin joko toimipisteestä tai internetin välityksellä. DUET FIT -kuntosaleissa on hyvä valikoima vapaita painoja ja laitteita, cross fit -sali sekä ryhmäliikuntatunteja. DUET FIT -kuntosaleista löytyy suihkut ja pukuhuoneet.
Muista tuoda mukanasi oma munalukko. Myös sisäkenkien ja käsipyyhkeen tuominen kuuluu espanjalaiseen kuntosalietikettiin. Esimerkiksi sandaaleilla ei saa harjoitella.
Kotisivu: duetfit.es

Kannattaa katsoa myös nettisivu Gym For Less. Sieltä saattaa päivälippu irrota jopa halvemmalla kuin suoraan kuntosalilta ostettuna.

Karting

Indoor Karting Barcelona

Indoor Karting Barcelona sijaitsee Sant Feliu de Llobregatin kaupunginosassa, noin 20 minuutin ajon päässä Barcelonan keskustasta. Siellä ajetaan 270 kuutioisilla karting-autoilla 500 metriä pitkällä radalla, joka on yksi parhaista karting-sisäradoista Euroopassa. Keskuksessa on vielä erillinen rata 2-6 vuotiaille lapsille. Rata on suosittu esimerkiksi team building -tapahtumissa, mutta jo esimerkiksi kolmen hengen porukalla saa hyvät kisat käyntiin.
Kotisivu: indoorkartingbarcelona.com
Miten päästä: Taksi on helpompi vaihtoehto kuin julkiset kulkuvälineet, sillä Barcelonan ydinkeskustasta ei löydy suoraa yhteyttä.

Keilaus - Barcelona

Bowling Pedralbes

Camp Noun lähistöllä Les Cortsin kaupunginosassa sijaitsee keilahalli nimeltä Bowling Pedralbes. Keilahallissa on 14 rataa, biljardipöytä, pöytäjalkapallopeli, sekä ravintola ratojen vieressä, jossa on "A-oikeudet" sekä pikaruokaa.
Kotisivu: bowlingpedralbes.com
Miten päästä: Metrolinjat L3 and L9S, pysäkki Zona Universitària. Metroasemalta kävelee viisi minuuttia keilahallille.

Uima-altaat Barcelonassa

Piscina Municipal de Montjuïc (Ulkouima-allas)

Montjuïcin julkinen ulkouimallas sijaitsee Poble Secissä. Alueen sisällä on kaksi uima-allasta, uimahyppyallas ja 25 metrin uimarata-allas. Montjuïcin uima-altaat toimivat areenana uimahypyille Barcelonan olympialaisissa. Uima-altailta on kivat näkymät Barcelonan kaupungin yli.
Miten päästä: Vihreä linja (L3), pysäkki Paral-lel. Paral-lelin metro-asemalla vaihda hammasratajunaan (funicular). Sisäänkäynti uima-altaille sijaitsee hammasratajuna-aseman uloskäyntiä vastapäätä.
Kotisivu: Piscines Municipals Montjuïc

Club Natació Barcelona (Ulko- sekä sisäuima-altaita)

Barceloneta-rannan vieressä sijaitsevassa Club Natació Barcelonassa on useita uima-altaita. Sisältä löytyy 50 m x 25 m allas sekä lasten allas. Ulkoa löytyy 25 metrin uimarata sekä 33 metriä pitkä suolavesiallas.
Kotisivu: Club Natació Barcelona
Miten päästä: Metrolinja L4, pysäkki Barceloneta. Metroasemalta kävelee noin 15-minuuttia uima-altaille.

Piscines Picornell (Ulko- sekä sisäuima-altaita)

Olympiastadionin vieressä, Montjuïcin kukkulalla, sijaitsevat Picornellin uima-altaat toimivat uintiareenana Barcelonan olympialaisissa 1992. Uintikeskuksesta löytyy sekä 50 metrin ulko- että sisäuima-allas ja uimahyppyallas.
Päiväkortin hinta sisältää myös uima-altaiden, saunojen, sekä pukuhuoneiden ja suihkujen käytön. Muista tuoda ID-kortti tai passi rekisteröintiä varten. Jos haluat käyttää myös kuntosalia, niin muista tuoda sisäkengät sekä käsipyyhe harjoittelua varten.
Kotisivu: picornell.cat
Miten päästä Metrolinjat L1 ja L3, pysäkki Espanya. Metroasemalta kävelee noin 15 minuuttia perille.

---
Teksti: Ville Ryynänen. Kuvat: Jussi Ryynänen & Ville Ryynänen

Katso muita kohteita Espanjassa

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia Barcelonan urheilupaikoista
Inline Feedbacks
View all comments