Siirry suoraan sisältöön

Dubrovnik – Hotellit ja missä asua

Dubrovnik on jaoteltavissa useaan alueeseen, jotka poikkeavat paljon toisistaan. Kaikki sijaitsevat kuitenkin noin kuuden kilometrin sisällä, joten kaupungissa on helppo viettää esimerkiksi rantalomaa toisaalla ja vain käydä välillä Vanhassakaupungissa – tai toisinpäin.

Dubrovnikin asuinalueet

1. Vanhakaupunki

Dubrovnik Vanhakaupunki

Muurien ympäröimä Dubrovnikin Vanhakaupunki.

Vanhakaupunki on useimmille suurin syy valita Dubrovnik matkakohteeksi, ja muurien sisältä löytyykin kattava valikoima lomahuoneistoja sekä pieniä hotelleja.

Kannattaa kuitenkin huomata, että Vanhaankaupunkiin ei pääse autolla ja korkeuserot ovat suuria, joten matkalaukkua saattaa joutua kantamaan pitkänkin matkan. Jos haluaa välttyä tältä, niin kannattaa etsiä majoitus mahdollisimman keskeiseltä kadulta, sillä ne ovat matalalla ja maasto nousee kohti ympäröiviä muureja.

Stradun, Dubrovnik

Vanhankaupungin pääkatu Stradun ilta-auringossa kesäkuussa.

Kesällä 2023 tuli voimaan uusi sääntö, että pyörillä varustettuja matkalaukkuja ei saa vetää perässään Vanhassakaupungissa, vaan ne pitää melun välttämiseksi kantaa. Sakko tämän rikkomisesta voi olla yli 260 euroa.

Vanhakaupunki on erittäin sokkeloinen ja pieniä portaita saa kävellä koko ajan ylös tai alas. Mutta suunnistus on helppoa: ylöspäin mentäessä törmää jossain vaiheessa muureihin, alaspäin mentäessä keskustaan.

2. Vanhankaupungin ympäristö – Pile ja Ploče

Mikäli etsii Dubrovnikista hotellia uima-altaalla, niin sellaista ei Vanhastakaupungin muurien sisältä löydy, mutta sen läheisyydestä löytyy jo useampiakin, viiden tähden luksuhotelleista (Hilton, Excelsior, ym.) lähtien.

Keskustan suosittu ranta Banje Beach sijaitsee Vanhankaupungin itäpuolella. Tämä alue tunnetaan nimellä Ploče. Myös siellä korkeuserot ovat suuria, sillä maasto nousee heti rannan jälkeen. Tiet kulkevat päällekkäin rannan suuntaisesti, mutta niiden väleissä kulkee paljon portaita, joita pitkin pääsee oikaisemaan.

Ploce, Dubrovnik

Ploče alkaa heti Vanhankaupungin vierestä.

Vanhankaupungin länsipuolella on enemmän palveluita kuin itäpuolella, joten se on vähän keskeisempi paikka asua kuin itäpuoli, mikäli haluaa asua Vanhankaupungin lähellä, mutta ei muurien sisällä. Alue tunnetaan nimellä Pile.

Pile Gate

Pilen kaupunginosa alkaa Pile-portilta.

3. Lapadinlahti

Lapadin rannan takana oleva alue sijaitsee Vanhastakaupungista 3-4 kilometriä luoteeseen. Tämä alue muistuttaa pientä Välimeren rantalomakohdetta ja sopii mm. lapsiperheille, mikäli rannan läheisyys on tärkeä. Palveluita on lähellä ja ravintoloita löytyy erityisesti kävelykadulta Šetalište kralja Zvonimira. Pieni DOC-ostoskeskuskin on muutaman sadan metrin päässä.

Lapad, kävelykatu, Dubrovnik

Lapadinlahden kävelykatua

4. Babin kuk

Lapadin rannan molemmin puolin sekä varsinkin Babin kukin kaupunginosasta Lapadin niemimaan pohjoisosasta löytyy hotelleja hyvin rauhallisilla sijainneilla luonnon keskellä aivan rannassa. Babin Kukin suosituin ranta on Cobacabana Beach. Täällä voi viettää lepolomaa tasokkaiden hotellien uima-altailla, rannalla tai beach clubilla, mutta kuitenkin vain muutaman kilometrin päässä Vanhastakaupungista.

5. Gruž

Gružin kaupunginosa sijaitsee luoteessa, vähän syrjemmässä rannoista ja Vanhastakaupungista. Sen keskeisiä paikkoja ovat bussiasema sekä risteilysatama, joten alueella on paljon liikennettä ja palveluja, mutta hyvin vähän nähtävää. Lahden perällä sijaitsevassa kaupunginosassa on kuitenkin kiva omanlainen tunnelmansa, jota muualta Dubrovnikista ei löydy.

Gruž on hyvä tukikohta, mikäli sieltä löytää hyvän ja edullisen majapaikan, mutta pääosa päivästä tulee varmasti vietettyä muualla.

Gruz, Dubrovnik

Pienvenesatama on kiva lisä Gružin kaupunginosaan (näkyy taustalla).

Dubrovnikin hotellit ja muut majoitusvaihtoehdot

Ylivoimainen enemmistö Dubrovnikin majoituksista on huoneistoja eikä varsinaisia hotelleja. Usein isäntäväki asuu vanhan kalkkikivitalon alimmassa kerroksessa, ja ylempään/ylempiin kerroksiin on kunnostettu huoneita, jotka ovat usein hotellitasoisia, mutta paikkaa ei ole kuitenkaan luokiteltu hotelliksi.

Ne voivat olla eri nimillä, kuten villa (jos se on erillistalo), apartments, guest house, rooms tai apartman. Dubrovnikissa on myös muutamia hostelleja.

Löydä hotelli Dubrovnikissa Booking.comin karttahausta

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Dubrovnikin asuinalueista
Inline Feedbacks
View all comments