Siirry suoraan sisältöön

Dubrovnikin sää

Talvi: Pohjoisella Välimerellä on talvisin yleensä lauhaa, pilvistä ja ajoittaisia sateita, eikä Dubrovnik tee poikkeusta. Päivän korkein lämpötila on useimmiten välillä +8-15 °C. Yöllä saattaa joskus harvoin laskea pakkasen puolelle. Tuulet voivat olla talvisin voimakkaita.

Kevät: Dubrovnik on parhaimmillaan keväällä, jolloin sateet vähenevät ja päivälämpötilat nousevat usein yli 20 °C. Toukokuussa lämpötila saattaa olla jo jopa lähelle 30 °C. Tosin huonolla tuurilla toukokuussa saattaa olla viileää ja epävakaistakin, sillä kevät on arvaamaton. Illat ja yöt ovat yleensä vielä kylmiä, joten lämpimiä vaatteita kannattaa ottaa mukaan.

Kesä: Kesä on aurinkoista ja kuumaa. Lämpötila nousee säännöllisesti 30 °C paikkeille tai yli.

Syksy: Syyskuu on vielä lämmin ja hyvä rantalomakuukausi. Lämpötilat pysyttelevät vielä päivisin päälle 20 °C, eikä öisinkään välttämättä laske alle sen. Sateet alkavat kuitenkin lisääntyä kohti lokakuuta. Lokakuun aikana lämpötilat tippuvat jo alle 20:n asteen ja sateita alkaa tulla enemmän. Loka-, marras- ja joulukuu ovat vuoden sateisimmat kuukaudet.

Beach Club Babin kuk -niemimaalla, Dubrovnik Kroatia

Beach Club keskellä luontoa Babin kukin länsiosassa.

Dubrovnik on äärettömän suosittu turistikohde – milloin matkustaa?

Dubrovnik on ollut jo vuosikymmeniä suosittu kohde Välimerellä – sekä kaupungissa yöpyvien että risteilymatkustajien keskuudessa. Vanhakaupunki saattaa olla kesäkuukausina päivisin ääriään myöten täynnä, kun jopa tuhannet risteilymatkustajat suuntaavat sinne päiväretkelle. Joten mikäli mahdollista, kaupunkiin kannattaa matkustaa joko keväällä tai syksyllä.

Ravintoloiden terassit avautuvat suunnilleen pääsiäisen aikoihin. Uimavesien puolesta syksy on luonnollisesti parempaa aikaa.

Hotellien hinnatkin ovat off-seasonilla usein alle puolet kesän ruuhkahuipuista, jopa vain kolmasosan, ja lämpötilat ovat mukavampia kuin kuumimpaan ja ruuhkaisimpaan aikaan heinä-elokuussa.

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Dubrovnikin säästä
Inline Feedbacks
View all comments