Siirry suoraan sisältöön

Barcelonan kaupunginosat

Barcelonan kaupunginosat ovat varsin erilaisia keskenään, minkä takia on tärkeää punnita mitä arvostaa asuinpaikan valinnassa. Tärkeitä aspekteja ovat rannan läheisyys ja nähtävyyksien tärkeys.

Poblenou sopii erinomaisesti niille, jotka kaipaavat vain rantalomaa, kun taas Gracia tai Sant Antoni sopivat niille, jotka haluavat yhdistää rantalomailun ja nähtävyydet. Alla on kuvattu keskustan ympäristössä sijaitsevien kaupunginosien hyvät ja huonot puolet. Päättele millainen Barcelona sopii sinulle.

Barcelona kaupunginosat - Sant Antoni

Löydä hotelli Barcelonassa Booking.comin karttahausta

Booking.com

Gotic - Barcelonan kaupunginosat

Barcelona muistetaan usein El Gòticista, joka kuuluu Vanhaankaupunkiin (Ciutat Vella). Kapeat ja pimeät kadut ovat sekoitus historiallisia paikkoja sekä turistien suosimia ravintoloita, baareja ja yökerhoja.

Jos etsit rauhallista asuinpaikkaa, niin on parempi pysytellä kauempana Goticista. Yöllä meteli tapaa nousta, mitä paikalliset protestoivat riiputtamalla hiljaisuutta vaalivia lakanoita parvekkeillaan. Alkoholi ja hiljaisuus vain harvoin sopivat yhteen. Tosin yleensä Goticin hotellit ovat hyvin äänieristettyjä.

Goticista löytyvät hyvät shoppailumahdollisuudet. Kuuluisin shoppailukatu on Portal de l'Angel aivan Katalonia-aukion juuressa. Goticissa liikkuessa kannattaa olla erityisen varovainen taskuvarkaiden kanssa, joista Barcelona on pahamaineinen. Kapeat kujat ja ihmismassat tekevät Goticista yhden heidän tärkeimmistä työmaistaan.

Gotic - Barcelona
Goticin kapeat kadut ovat tunnusomaisia Barcelonalle

Plussat ja miinukset:

 • Keskeinen sijainti lähellä nähtävyyksiä
 • Laaja valikoima baareja ja ravintoloita
 • Hyvät ostosmahdollisuudet
 • Väenpaljous
 • Melu iltaisin
 • Taskuvarkaat

Born - Barcelonan kaupunginosat

Born on yksi Barcelonan trendikkäimmistä kaupunginosista cocktailbaareineen ja fuusiotapasravintoloineen. Se on myös yksi kalleimmista kaupunginosista, mutta hinnat ravintoloissa ovat silti reilusti alle Suomen hintojen.

Born on hiukan avarampi kaupunginosa kuin Gòtic, minkä takia siellä ei tule samanlainen klaustrofobinen tunne kuin Goticissa. Kesäaikana myös Bornin kadut ovat erittäin vilkkaita sen keskeisen sijainnin takia.

Bornin itäpuolella sijaitsee Ciutadellan puisto, joka on mukava paikka piknikille tai päiväkävelylle silloin kun Barcelona ei ole kuumimmillaan. Perheille Born saattaa olla sopivampi Goticin sijasta jo pelkästään tilan puolesta, mutta myös Barcelonetan uimaranta sijaitsee kävelymatkan päässä Bornin eteläosasta.

Born - Barcelona
Carrer de Sant Pere Més Baix lähellä Santa Catarinan kauppahallia

Plussat ja miinukset:

 • Paljon raikkaita ja trendikkäitä baareja sekä ravintoloita
 • Ciutadellan puisto
 • Melko kalliit hinnat
 • Väenpaljous

Raval - Barcelonan kaupunginosat

Vanhaankaupunkiin kuuluva Raval on ehkä vilkkain kaikista Barcelonan kaupunginosista. Perheille Raval saattaa olla haastava paikka, sillä yöelämä Ravalissa on todella vilkasta.

Ravalissa asuu paljon erilaisia etnisiä vähemmistöjä, mikä näkyy ravintola- ja baaritarjonnassa. Esimerkiksi kaupungin parhaat intialaisravintolat sijaitsevat Ravalissa, ja kadulla leijailee usein houkuttelevan voimakkaat aromit.

Ylä-Raval, joka sijoittuu katujen Tallers ja Carme välille, on siistimpi ja suositumpi alue turistien keskuudessa kuin Ravalin alaosat Carme-kadulta Parallelille. 1900-luvun puolivälissä Raval oli vielä Euroopan pahamaineisimpien kaupunginosien maineessa, mutta Barcelonan olympialaisten jälkeen Ravalia on siivottu tehokkaasti, eikä sitä voi enää verrata sen vanhaan maineeseen. Kadulla liikkuessa kannattaa olla valppaana, sillä kapeat kadut vetävät puoleensa taskuvarkaita, etenkin ilta-aikaan.

Raval - Barcelona
La Rambla del Raval on viihtyisä aukio keskellä Ravalin kaupunginosaa

Plussat ja miinukset:

 • Laaja valikoima baareja ja ravintoloita, joissa halpa hintataso
 • Keskeinen sijainti
 • Väenpaljous
 • Taskuvarkaat

Poble Sec - Barcelonan kaupunginosat


Poble Sec on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta matkailijoiden keskuudessa. Se tunnettiin ennen varsin köyhänä kaupunginosana, mutta nykypäivänä Poble Seciin on perustettu trendikkäitä ravintoloita, minkä myötä sen imago on parantunut.

Poble Secin alempi puoli sijaitsee sataman vieressä, vain 5-10 minuutin päässä La Ramblalta. Poble Secin ylempi puoli taas ulottuu Plaça d’Espanyaan, joka on vastaavasti jo pidemmän matkan päässä keskustasta. Silläkin on siis väliä, mistä kohtaa Poble Secia majapaikkaa etsii.

Yhtenä Poble Secin vetovoimaisimpana paikkana voi pitää Blai-katua (Carrer Blai), jolta löytyy lukuisia pintxo- ja tapasbaareja. Poble Sec on rakennettu Montjuicin rinteille, minkä takia sen kadut ovat jyrkkiä. On hyvä muistaa, että mitä kauempana Parallel-kadulta Montjuicin huippua kohti asuu, sitä enemmän on kiivettävää.

Metrolinja L3 pysähtyy sekä Parallelin että Poble Secin asemalla, jotka molemmat kuuluvat Poble Secin alueeseen. Poble Secistä kävelee noin puoli tuntia lähimmälle hiekkarannalle Barcelonetaan.

Plussat ja miinukset:

 • Suhteellisen halpa hintataso verrattuna keskustan läheisyyteen
 • Montjuic tarjoaa hyvät reippailumahdollisuudet
 • Kadut ovat jyrkkiä, jos et asu aivan Parallel-kadun tuntumassa
 • Uimarannat ovat melko kaukana

Sant Antoni - Barcelonan kaupunginosat

Sant Antonin kaupunginosa sijoittuu Ravalin ja Plaça d’Espanyan väliin. Ravalia lähemmästä osasta kävelee noin 15-20 minuuttia Katalonia-aukiolle, joten Sant Antonin voi laskea lähes keskustan alueeksi.

Sant Antonissa on nykyisin erittäin hyvä valikoima korkeatasoisia ravintoloita ja trendikkäitä baareja.

Sant Antoni kuuluu osana Eixamplen alueeseen, mikä näkyy sen katusuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Kadut ovat leveitä ja avaria, mikä antaa tilaa ja turvallisuudentunnetta. Toisaalta Sant Antonista ei saa samanlaista romanttista tunnetta kuin Ravalin tai Goticin kapeista kujista.

Plussat ja miinukset:

 • Laaja valikoima korkeatasoisia ravintoloita ja baareja
 • Halvempi hintataso verrattuna keskustaan
 • Tilavat kadut
 • Hiljainen yöelämä
 • Kaukana Barcelonan rannoista

Sants - Barcelonan kaupunginosat

Sants on kaikilta osiltaan paikallisempi Barcelona kuin lähemmät keskustan alueet. Tämä koskee niin kaupunginosan asukkaita, baareja kuin ravintoloita. Sants sijaitsee noin 30 minuutin kävelymatkan päässä Katalonia-aukiolta länteen.

Santsista on hyvät metroyhteydet ydinkeskustaan: linjat L1, L3 ja L5 kulkevat Santsin läpi. Santsista saa usein huokeampia majoitushintoja kuin keskustan alueen hotelleista, eikä Sants ole kuitenkaan mahdottoman kaukana keskustasta.

Barcelonan päärautatieasema Barcelona-Sants sijaitsee tässä kaupunginosassa. Jos viipyy vain yhden tai kaksi yötä Barcelonassa ja jatkaa matkaa kaukojunalla, niin Sants on tällöin hyvä valinta. Kesäaikana paikalliset suosivat lähikaupunkien rantoja Barcelonan rantojen sijaan, ja Santsista onkin helppo ottaa lähijuna esimerkiksi Castelldefelsiin, jossa hiekka on hienompaa ja ranta avarampi kuin Barcelonan rannoilla.

Santsissa on myös omat shoppailumahdollisuutensa – ostoskeskus Las Arenas ja Carrer de la Creu Roberta -katu ovat täynnä vaateliikkeitä.

Santsin laidalla sijaitseva Plaça d'Espanya on portti kaupungin keskustaan.

Plussat ja miinukset:

 • Edullisemmat hotellit, baarit ja ravintolat kuin keskustassa
 • Santsin juna-aseman tuomat mahdollisuudet
 • Kaukana Barcelonan rannoista
 • Hiljainen yöelämä

Esquerra de l’Eixample (Eixample Vasen)

Eixamplen vasen puoli rajoittuu Passeig de Gracian, Plaça d’Espanyan ja Gran Via de les Corts Catalanesin välille, joten sitä voi pitää yhtenä keskustan alueista. Parhaiten alue tunnetaan runsaasta ravintolatarjonnasta, trendikkäistä kahviloista sekä Gayxamplesta.

Aluetta kutsutaan myös tuttavallisemmin Gayxampleksi, sillä Barcelonan gay scene keskittyy tähän kaupunginosaan.

Eixample Vasen - Barcelona
Carrer d'Aragó on Vasemman Eixamplen suurimpia katuja.

Plussat ja miinukset:

 • Laaja valikoima ravintoloita, baareja ja ravintoloita
 • Keskeinen sijainti - etenkin mitä lähempänä Passeig de Graciaa asuu
 • Kallis hintataso
 • Rannat kaukana

Dreta de l’Eixample (Eixample Oikea)

Alue joka alkaa Passeig de Graciasta oikealle mereltä päin katsottuna, tunnetaan nimellä Eixample oikea. Tällä alueella on tasainen jako paikallisasutuksen, liiketoimistojen, hotellien, baarien ja ravintoloiden välillä.

Hinnat ravintoloissa ja baareissa ovat keskustan tasoa. Metrolinjat L2, L3 ja L4 kulkevat tämän alueen läpi. Tämä kaupunginosa sopii niille, jotka etsivät keskeistä ja rauhallista sijaintia sekä laatumajoitusta. Alueella sijaitsee useita neljän ja viiden tähden hotelleja.

Eixample Oikea Barcelona
Passeig de Gracia jakaa Vasemman ja Oikean Eixamplen.

Plussat ja miinukset:

 • Hyvä valikoima korkealaatuisia hotelleja
 • Keskeinen sijainti ja lyhyt matka kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuten La Pedrera
 • Korkea hintataso
 • Pitkä matka hiekkarannoille

Gracia

Gracian kaupunginosa sijaitsee Eixamplen pohjoispuolella. Sen alaosa, eli Corsega-kadun viereiset alueet, ovat erittäin lähellä keskustaa. Graciassa asuu paljon paikallisväestöä, ja sieltä löytyy paljon pieniä, mukavia baareja ja hyviä ravintoloita. Gracian tunnelma on hippimäinen ja siellä arvostetaan rauhallista elämänmenoa.

Gracian majoituksen sekä ravintoloiden hintataso on halvempi kuin ydinkeskustassa. Täältä voi löytyä edullisia hotellitarjouksia ja silti asua lähellä keskustaa. On hyvä ottaa huomioon, että Gracian kadut ovat suhteellisen jyrkkiä, mitä kauemmas merestä ja keskustasta kävelee.

Plussat ja miinukset:

 • Edullisempi hintataso kuin ydinkeskustassa
 • Autenttiset paikallisbaarit ja ravintolat
 • Jyrkät kadut
 • Kaukana Barcelonan rannoista

Barceloneta - Barcelonan kaupunginosat

Vanha Barcelonetan kalastajien kaupunginosa sijaitsee meren äärellä uimarannan vieressä. Kaupungin suosituimman uimarannan Barcelonetan vuoksi sen kadut ovat kesäaikaan erittäin vilkkaita. Iltaisin ja öisin kesäaikaan meno saattaa olla villiä, ja paikalliset ovat valittaneet bileturismista koituvan liikaa meteliä ja harmia.

Barcelonetassa on todella runsas tarjonta hyviä kalaravintoloita. Barcelonetan baarit ovat lähinnä pienempiä paikallisbaareja. Passeig de Joan de Borbó -kadun varrella on hieman enemmän baaritarjontaa. Barcelonetasta on tosin lyhyt matka Vila Olimpican yökerhoihin.

Passeig Joan de Borbó Barcelonetan kaupunginosassa on Barcelonan tunnetuimpia baari- ja ravintolakatuja.

Plussat ja miinukset:

 • Uimarannan läheisyys
 • Runsas valikoima kalaravintoloita
 • Ruuhkaisat kadut ja meteli

Vila Olimpica

Vila Olimpican kaupunginosa sijaitsee myös rannalla. Se alkaa heti Barcelonetan jälkeen keskustasta poispäin kävellessä. Vila Olimpican rannat ovat hitusen hiljaisempia kuin Barcelonetan vastaavat. Rannasta kantautuu iltaisin musiikki, sillä Barcelonan kuuluisimmat yökerhot, kuten Opium ja Pacha sijaitsevat Vila Olimpican rannalla.

Vila Olimpica sopii perheille mainiosti. Alueella on korkeatasoisia perheille sopivia hotelleja ja uimaranta on lähellä. Kadut Vila Olimpicassa ovat leveitä ja avaria. Metrolinja L4 kulkee Vila Olimpican läpi. Parhaat ravintolat ovat keskittyneet Olympiasatamaan (Port Olimpic), joka on tunnettu erityisesti kalaravintoloistaan.

Olympiasatama antaa upeat puitteet maistuvalle lounaalle jossakin sen useista kalaravintoloista.

Plussat ja miinukset:

 • Rannan läheisyys
 • Hiljainen kaupunginosa rantakatua lukuunottamatta
 • Monipuolinen yökerhotarjonta
 • Kaukana ydinkeskustasta
 • Korkeat hinnat

Poblenou

Poblenou on pinta-alaltaan suuri kaupunginosa, minkä takia on tärkeää miettiä missä päin Poblenouta asuu. Poblenou kulkee rantaviivaa pitkin Vila Olimpicasta aina Sant Adriaan asti. Poblenou oli ennen pahassa maineessa ja se tunnettiin etenkin köyhän työväen kaupunginosana, mutta nykypäivänä sekin on keskiluokkaistunut, minkä myötä se on kasvattanut suosiotaan turistien keskuudessa.

Pääasiassa Poblenou sopii hyvin perheille, jotka etsivät rauhallisempaa aluetta ja rannan läheisyyttä. Poblenou on nykypäivänä sekoitus tehdashalleja ja idyllisempiä kortteleita, joista löytyy hotelleja ja ravintoloita.

Poblenoussa on kaksi viihtyisää aluetta, joille on keskittynyt hyviä ravintoloita, hotelleja ja baareja. Toinen alueista on Rambla del Poblenoun kävelykatu, joka alkaa Avinguda Diagonal -kadusta ja loppuu rantaan. Toinen alue on Diagonal Marin alue, josta löytyy muutamia korkeatasoisia hotelleja, sekä tietysti Diagonal Marin ostoskeskus.

Rambla del Poblenoun alueen viehätys perustuu paikallisuuteen. Tältä kadulta ja sen sivukaduilta löytyy paljon mukavia terasseja sekä tasokkaita ravintoloita. Alueella asuu paljon paikallisia, ja ravintolat sekä baarit ovat suosittuja myös paikallisten keskuudessa.

Diagonal Marin alueella hotellit ovat korkeatasoisia ja hinnat tasoon nähden usein edullisia. Tällä alueella ravintoloita ja baareja on harvassa, lukuunottamatta Diagonal Mar -ostoskeskuksen omia ketjuravintoloita ja hotellien omia ravintoloita.

Plussat ja miinukset:

 • Uimarannan läheisyys
 • Rauhallinen kaupunginosa
 • Kaukana keskustasta
 • Yöelämä on hiljaista

---
Teksti: Ville Ryynänen. Kuvat: Jussi Ryynänen

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Barcelonan kaupunginosista
Inline Feedbacks
View all comments