Siirry suoraan sisältöön

Salzburg

Klassisen musiikin ystävät kautta maailman tuntevat Salzburgin ennen kaikkea säveltäjävelho Wolfgang Amadeus Mozartin synnyinpaikkana. Salzburg vakuuttaa myös monipuolisella vapaa-ajan tarjonnallaan.

Salzburg on mainio kohde, jos haluaa yhdistää kulttuurintäyteisen kaupunkiloman ja retket luonnon kauneuteen. Mahtavien rakennusten ja lumoavan puutarhan ohella tarjolla on festivaaleja, musiikkihistoriaa, kirkkaita järviä ja mystistä vuoristoseutua. Tarjontaa ja ihasteltavaa on joka makuun ja jokaiselle vuodenajalle.

Salzburg talvella
Kuva: Tourismus Salzburg

Missä asua

Salzburg on 150 000 asukkaallaan Itävallan neljänneksi suurin kaupunki. Kovin suuresta kaupungista ei ole kyse, mutta kauniita nähtävyyksiä sinne kyllä mahtuu.

Runsaasti ravintoloita sekä kaupungin merkittävimmät nähtävyydet sijoittuvat Vanhaankaupunkiin. Salzach-joki jakaa sen kahteen osaan, joista molemmat puolet ovat tutustumisen arvoisia. Jos kaupungissa vierailee vain parin päivän ajan, kannattaa majoittua kaupungin vanhaan osaan. Näin ehtii saada matkasta kaiken irti.

Päästäkseen joihinkin nähtävyyksiin, kuten Hohensalzburgin linnaan, joutuu kiipeämään melkoisesti - ellei sitten käytä tarjolla olevaa funikulaaria. Muutoin kaupunki on kohtalaisen tasainen ja kompakti.

Löydä sopiva hotelli Salzburgissa Booking.comin kartalta

Booking.com

Tekemistä ja nähtävyydet - Salzburg

Kaupungissa ja sen ympäristössä riittää ajanvietettä. Matka-ajan pituudeksi kannattaa suunnitella kahdesta kolmeen päivää, jotta ehtii nauttia kaupungin nähtävyyksistä ja tapahtumista täysin rinnoin. Lisäksi kannattaa tutustua Salzburg Cardin tarjoamiin alennuksiin ja ilmaisiin sisäänpääsyihin; näin voi nähdä entistäkin enemmän.

Pidempikestoisella lomalla kannattaa suunnata myös lähistön henkeäsalpaavan kauniiseen vuoristoon ja ihailla niiden ympärillä avautuvia järvi- ja kylämaisemia.

Vanhakaupunki ja sen erityiset kujat

Salzburgin viehättävää Vanhaakaupunkia monine aarteineen ei kannata unohtaa vierailukohteita miettiessään. Historiallinen keskusta on syystäkin nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1996.

Aika kuluu kuin lennossa Vanhassakaupungissa; on nähtävyyksiä ja kiemurtelevia katuja perinteisine kauppoineen ja ruokineen, joiden parissa vierähtää helposti pidempäänkin. Residenzplatz-aukio ja sen yhteydessä oleva Euroopan toiseksi suurin marmorisuihkulähde ovat pakollinen nähtävyys etenkin joulun aikaan. Jouluiseen juhlatunnelmaan pääsee myös joulutorilla kuljeksimalla.

Residenzbrunnen
Residenzplatz - Kuva: saiko3p - stock.adobe.com

Vanhankaupungin kellotornin 35 kelloa ihastuttavat kajautuksillaan kello 7, 11 ja 18 aikaan päivittäin. Kellotornissa voi myös vierailla ja samalla ihastella maisemia Vanhankaupungin yllä.

Getreidegasse on kaupungin kuuluisin ja myös viihtyisin katu. Mielenkiintoinen yksityiskohta ovat kadun kauppojen kyltit, joissa kaikissa on sama tyyli. Ehkei se ole ollut kauppojen oma idea, vaan pikemminkin kaupungin vaatimus, mutta turisteille se kyllä kelpaa. Sillä mikäpä sen parempi tausta-asetelma hyvälle valokuvalle.

Getreidegasse Salzburg
Getreidegasse - Kuva: Tourismus Salzburg

Getreidegassella voi myös tutustua Mozartin synnyinkotiin, joka on nykyisin yksi eniten vierailluista museoista Itävallassa. Jos Mozartiin liittyvä historia ja eläminen 1700 luvulla kiinnostavat, tätä museota ei kannata jättää väliin.

Linzergasse on toinen mielenkiintoinen katu. Siellä on mukava viettää aikaa ostoksilla sekä perinteisiä käsitöitä etsien ja totta kai paikallisen keittiön antimista nauttien.

Jos vain virtaa riittää, kannatta kavuta Linzergasselta alkavia portaita Kapuzinerbergille. Sieltä avautuva mahtava näkymä Vanhankaupungin ylle on varmasti kapuamisen väärti.

Mönchsberg

Jos luonto kaupungin ytimessä kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti vierailla Mönchsbergissä, joka on saanut nimensä lähellä asuvista munkeista. Siellä tuskin huomaa olevansa kaupungissa, ja paikka onkin urheilun ja luonnon ystävien paratiisi.

Mönchsbergista löytyy vehreitä alueita ja polkuja, jotka ovat mainio vastalääke kaupungin hulinalle - ja loistava paikka rentoutumiselle! Perille pääsee monia kävelyreittejä pitkin, ja samalla voi ihastella näkymiä Salzburgin kattojen yllä. Ylös pääsee myös hissillä.

Helppo saavutettavuus ja lukuisat kävelyreitit varmistavat, että reissu on aina vaivansa arvoinen niin paikallisille kuin turisteille. Mönchsbergin kautta pääsee vaihtoehtoista, kaunista reittiä pitkin myös Hohensalzburgin mahtavaan linnaan!

Mönchsberg ja Hohensalzburg
Mönchsberg ja Hohensalzburg-linna - Kuva: Tourismus Salzburg

Hohensalzburgin linna

Hohensalzburgin linna on aidosti ainutlaatuinen. Se on myös Keski-Euroopan suurin täysin entisöity linna, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla Salzburgissa ollessaan. Linnan lomassa voi matkata ajassa taaksepäin ja tutustua kaupungin historiaan useamman museon voimin.

Linnaan on 15 minuutin kävelymatka, mutta se vaatii jonkin verran ponnistelua - ellei sitten käytä funikulaaria. Linna on mainio nähtävyys koko perheelle.

Mirabellin palatsi ja puutarhat

Mirabellin palatsi rakennettiin 1600 luvun alussa, ja se on toiminut mitä parhaimpana taustana hääkuville siitä lähtien. Sen mahtavaa arkkitehtuuria kelpaa ihastella niin ulkoa kuin sisältäkin. Jos etsii jotain todella erityistä, kannattaa varata liput palatsissa pidettävään konserttiin. Se jos mikä on varmasti ainutlaatuinen kokemus.

Mirabellin puutarha on epäilemättä erityisen kaunis paikka - eikä vain siksi, että se oli kuuluisan “The Sound of Music” -musikaalin kuvauspaikka. Kauniista näkymistä sekä palatsiin että toiseen suuntaan joen yli Hohensalzburgin linnalle kannattaa ottaa kaikki irti.

Mirabell-palatsi Salzburg
Mirabell-palatsi - Kuva: vichie81 - stock.adobe.com

Samalla voi vierailla myös kääpiöiden puutarhassa (Dwarf Garden), jossa 16 marmorikääpiötä pitää kotiaan.

Puutarhassa on talvisin pieni, mutta sitäkin hurmaavampi joulumarkkina, jossa on mukava kuunnella pienten puhallinorkestereiden soittoa viikonloppuisin.

Tekemistä perheille

Salzburg tarjoaa paljon kaikenikäisille. Kaikki edellä mainitut kohteet ja aktiviteetit sopivatkin koko perheelle, kunhan ei nyt sentään ala kiipeillä vuorilla perheen pienimpien kanssa. Ja jotkin aktiviteetit ovat tuplasti hauskempia koko perheen kera!

Salzburgin (Hellbrunn) eläintarha

Jos etsii mukavaa ajanvietettä kaupungin ulkopuolelta, Hellbrunnin alueella sijaitseva eläintarha on mitä mainioin vaihtoehto. On jännitystä ja mahdollisuus tutustua suureen joukkoon erilaisia eläimiä - 150 lajia ja 1 500 eläintä odottavat löytäjäänsä. Eläintarhaan kulkee linja-autoja 15-20 minuutin välein.

Verkkosivut: salzburg-zoo.at

House of Nature

Salzburgin luonnontieteellinen museo, House of Nature, tempaa vierailijat mukaansa seikkailuun valtavien dinosaurusten ja ihmeellisen meren maailmaan - ja aina avaruuteen asti.

Museosta voi lisäksi löytää maan muovaamia aarteita, oppia ihmiskehosta, ihailla ihmeellisiä merien asukkaita ja tavata eksoottisia matelijoita alueelta, joka kattaa yli 7 000 m2. Paikasta löytyy myös tiedekeskus, jossa riittää tekemistä ja kokeiltavaa kaikenikäisille tieteen, musiikin ja teknologian faktojen parissa, ja paljon muuta.

Verkkosivut: hausdernatur.at

Päiväretket Salzburgista

Lasketteluparatiisiin

Itävalta on täydellinen kohde laskettelulomalle. Sijaintinsa ansiosta Salzburg on mitä parhain lähtöpaikka useille laskettelualueille.

Snow Space Salzburgin hiihtoalue sijaitsee vain 70 km kaupungin eteläpuolella, ja sinne pääsee helposti ilmaisella kuljetuksella. Vain tunnin ajomatkan päässä sijaitsee 120 km toisiinsa yhteydessä olevia lumisia rinteitä – mitä juhlaa! Matkaa voi suunnitella erityisen joustavasti, sillä kuljetuksia on päivittäin. Jos rinteet alkoivat kiinnostavaa, lisätietoja on luettavissa täällä.

Untersberg

Ainutlaatuinen Untersberg-vuori on varmasti luonnon ystävien mieleen. Paikallisilta saattaa hyvinkin kuulla tarinoita valoilmiöistä, madonrei’istä ja muista myyteistä, jotka tekevät vuoristosta taianomaisen ja mystisen paikan.

Untersberg Salzburg
Untersberg taustalla - Kuva: Elena Odareeva - stock.adobe.com

Vuori on täynnä loputtomalta tuntuvia luolia, joita ei ole tutkittu kokonaan nykypäivänäkään. Jopa Dalai Lama on kuvannut Untersbergiä ”Euroopan sydänchakraksi”. Vaikka osa Untersbergiin liitetyistä myyteistä vaikuttaakin kyseenalaiselta, kannattaa vuoreen, sen luontoon, energisyyteen ja mahtaviin maisemiin ehdottomasti tutustua.

Jos aikoo kiivetä vuorelle, on syytä huomioida, että kapuaminen ei ole helpoimmasta päästä. Matkalle mahtuu jyrkkiä ja kivisiä vaiheita, jotka eivät sovi kaikille. Ylös pääsee rennomminkin. Sinne voi nimittäin nousta turvallisesti köysiradalla ja katsella mahtamia maisemia samalla. Köysiradalle pääsee linja-autolla Salzburgin päärautatieasemalta puolessa tunnissa.

Lisätietoja on luettavissa Salzburgin verkkosivuilta.

Muut päiväretki-ideat:

Werfen – koe jättimäinen, ainutlaatuinen jäämaailma vuoren sisällä

Wolfgangsee & Schafbergbahn – kuvankaunis järvi ja vanhanaikainen rautatie höyryjunille

Hallstatt – luonnonkaunis kylä järven rannalla ja maailman vanhin suolakaivos

Saalachtaler Natural Wonders – erityinen suojeltu luontoalue Alpeilla

RupertusTherme – hyvinvointia ja virkistystä Bad Reichenhallin lämpimissä kylvyissä

Ruoka ja ravintolat - Salzburg

Mozartin nimikkokaupungilla riittää annettavaa myös ruokarintamalla. Itävaltalaisen keittiön lumoihin on helppo sukeltaa; voi nauttia makeisista ja suolaisista ruoista ja siemailla olutta paikallisessa panimossa.

Paikallinen ja kansainvälinen tarjonta kulkevat harmonisesti käsi kädessä. Ruokakulttuurilla on suuri merkitys kaupungille. Niin modernit kuin perinteisetkin ravintolat asettavat asiakkaat aina etusijalle.

Itävallan erikoisuuksia on hyvä maistella muun muassa Getreidegassella. Kotikutoisia herkkuja on toki saatavilla kaikkialla kaupungissa, perinteisistä ravintoloista ja oluthuoneisiin. Hyvällä säällä voi virkistäytyä kaupungin ulkoruokailualueilla ja olutpuutarhoissa. Nämä ovat eläväinen mutta mukava osa maan kulttuuria.

Salzburg on paikka, jossa osataan arvostaa hyvää olutta, mutta tarjolla on paljon muutakin kuin maukasta juomaa. Itävaltaa ei välttämättä tunneta kummoisena kahvimaana, mutta kahviloiden valtavan määrän huomaa äkkiä. Tuhdit aamiaiset ja iltapäiväkahvit makeiden leivonnaisten kera ovat tuttu näky kaupungissa. Kupin ja makean ääreen kelpaa toden totta mennä, on kyseessä sitten moderni tai perinteisempi kahvila.

Yksi paikallisten suosituimmista jälkiruoista on Salzburger Nockerl. Jotenkin ihmeessä kokit onnistuvat loihtimaan jotain näinkin herkullista vain kananmunista, jauhoista ja sokerista. Resepti on peräisin 1600-luvulta, ja kuohkeat kukkulat kuvaavat kolmea paikallista lumen peittämää vuorta Salzburgissa. Tätä makeaa houkutusta ei kannata vastustella!

Salzburger Nockerl
Salzburger Nockerl - Kuva: Tourismus Salzburg

Itävaltalainen keittiö on tunnettu lukuisista tuhdeista, joskaan ei terveellisimmistä, ruokalajeistaan. Salzburgissa yksi tällainen annos on Kasnocken. Näitä mykyjä sulatetun juuston ja sipulien kera löytyy tavernoista monen muun paikan ohella. Lisäksi niitä on tyypillisesti tarjolla hiihtoalueiden vuoristomajoissa.

Juomat ja yöelämä

Yöelämän osalta Salzburg voidaan jakaa kolmeen alueeseen. Jos trendikkäät baarit ja tyypilliset irkkubaarit kiinnostavat, kannattaa suunnata Rudolfskaille. Klubi-iltaa viettämään kannattaa mennä Anton-Neumayer-aukion ja Gstättengassen väliseen kulmaan. Valikoimaa on runsaasti. Sen lisäksi Steingasse ympäristöineen on hyvä vaihtoehto. Vaikkei Salzburg olekaan samanlainen hulinapaikka öisin kuin jotkut kaupungit, baareja ja meininkiä on toki riittämiin.

Paikallisia juomia, kuten erilaisia punsseja, glögiä, hunajaviiniä, liköörejä ja snapseja, löytyy erityisesti joulutoreilta, mutta myös viikoittaisista toritapahtumista. Muutamat drinkit yhdistetään helposti Itävaltaan ja sen asemaan laskettelumaana. Schiwasser, vadelmasiirappi vedellä, on tyypillinen juoma, jota nautitaan laskettelun lomassa. Toinen tyypillinen juoma on mukavasti lämmittävä Jägertee, jossa on tujaus rommia seassa. Sitä ei siis parane tarjoilla perheen lapsille.

Tapahtumia - Salzburg

Salzburg Festival – 100-vuotisjuhla (29. toukokuuta – 1. kesäkuuta & 18. heinäkuuta – 30. elokuuta)

Salzburg Festival on yksi maailman tunnetuimmista tapahtumista klassisen musiikin ja draaman parissa. Jokamies-näytelmä (Jedermann saksaksi tai Everyman englanniksi) sai ensinäytöksensä festivaaleilla vuonna 1920. Nykyisin tämä perinteikäs näytelmä on tapahtuman yksi kohokohdista.

Tapahtuma järjestetään eri paikoissa, joihin kaikkiin pääsee linja-autolla. Jos tilaisuuden pitopaikkoihin tai itse tapahtumaan osallistuminen kiinnostaa, lisätietoja on luettavissa osoitteesta: salzburgerfestspiele.at.

Joulutorit (21. marraskuuta – 26. joulukuuta)

Salzburg on kauneimmillaan ehkäpä talvella, erityisesti joulun aikaan. Ilmassa on aina jotain taianomaista, kun kaupunki koristellaan joulua varten. Jouluna aukeaa myös erityinen Salzburgin joulutori. Tämä itävaltalainen perinne kannattaa kokea! Se on täydellinen paikka maistella paikallisia herkkuja, kuten glögiä tai makeita joulukeksejä. Lisäksi sieltä voi löytää kauniita lahjoja rakkaimmilleen.

Joulumarkkinat - Residenz-aukio, Salzburg
Joulumarkkinat Residenz-aukiolla - Kuva: Tourismus Salzburg

Hellbrunnin linna on toinen taianomainen paikka joulutorille. Sen sisäpihalla on erilaisia majoja ja kojuja, joiden antimet houkuttelevat herkuttelijoita maistiaisille. Palatsin ikkunat on muunnettu massiiviseksi joulukalenteriksi. Hellbrunnin joulutori on täydellinen paikka koko perheelle: Kotieläintarhan lisäksi lapset voivat leipoa, ratsastaa ponilla tai nauttia herkullisista, avotulella paistetuista makkaroista.

Torimatkan yhteydessä voi käydä jopa eläintarhassa ja oppia uutta jouluperinteistä. Se sijaitsee vain puolisen tuntia linja-autolla Salzburgista. Mahtava päivä Hellbrunnin joulutorilla ja eläintarhassa kannattaa ottaa ohjelmaan!

Perchtenlauf (joulukuu)

Jos Itävallan ehkäpä pelottavin perinne ei pelota liikaa, kannattaa käydä Perchtenlauf-tapahtumassa. Tapahtumia järjestetään pitkin joulukuuta, ja sillä on pitkät perinteet Itävallassa ja joissain osissa Saksaa. Percht on takkuiseen turkkiin, painaviin kelloihin ja pelottavaan naamariin pukeutunut hahmo, jonka tarkoituksena on karkottaa talven pahoja henkiä. Perinteen ylläpitämiseksi paikalliset naamioivat itsensä Percht-hahmoksi ja juoksentelevat pitkin aukioita ja katuja. Aluksi se voi tuntua oudolta ja ehkä jopa hieman pelottavalta, mutta se on lopulta mukava ja viihdyttävä perinne.

Jos haluaa tietää lisää meneillään olevista tapahtumista Salzburgissa, kannattaa tutustua tähän sivustoon: salzburg.info/events-calendar.

Perchtenlauf
Perchtenlauf - Kuva: Tourismus Salzburg

Ostokset

Getreidegasse ja Linzergasse ovat luultavasti Salzburgin kaksi tunnetuinta ostoskatua. Muotiliikkeitä ja kimaltelevia koruliikkeitä löytyy takuuvarmasti. Perinteisempään makuun on tarjolla kauppoja myös puvuille, makeisille, leipomotuotteille ja paikallisille liköörivalmistajille.

Jos matkalaukussa on reilusti tilaa, voi mukaansa ottaa perinteisen asun, joita paikalliset pitävät maailmankuuluilla Oktoberfesteillä. Vaikka tokihan paikalliset käyttävät sitä muutoinkin kuin vain tuon yhden kerran vuodessa.

Jos tuliaisiksi pitäisi löytää jotain erityistä, kannattaa kierrellä Vanhankaupungin pienissä kaupoissa. Monet niistä eivät näytä kovin kummoisilta päälle päin, mutta niistä voi hyvin löytyä mielenkiintoisia, käsintehtyjäkin aarteita kaiken kokoisille budjeteille. Erityisen laadukkaitakin tuliaisia on siis löydettävissä, ja vaikka hintaa voi tulla, ne ovat sen arvoisia.

Ostoskatu Salzburg
Kuva: Roman Babakin - stock.adobe.com

Lisäksi löytyy kaksi torialuetta, jotka kannattaa käydä katsastamassa. Käsitöitä on hyvä etsiä Universitätsplatz-aukiolla sijaitsevalta Grünmarktilta, joka on auki päivittäin paitsi sunnuntaisin. Toinen kuuluisa ja vilkas kauppapaikka on Schranne, joka sijaitsee St. Andrews kirkon edessä.

Puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsevassa Europark-ostoskeskuksesta löytyy yli sata kauppaa. Aikuisten ollessa ostoksilla, lapset voivat viettää mukavaa aikaa sen leikki- ja pelitiloissa.

Mitä tuoda tuliaisiksi Salzburgista?

Makeisia, snapsia ja paljon muuta!

Mozart-kuulat – Mitäpä olisi Salzburgin vierailu ilman Mozart-kuulia? Nämä suklaapallot ovat tärkeimmät makeiset, joita tuoda mukanaan Itävallasta. Niitä löytää melkein mistä tahansa marketista Salzburgissa.

Snapsit ja liköörit – Matkalaukkuun kannattaa tehdä tilaa kotikutoisia juomia varten. Kyseiset juomat ovat vanha traditio, ja paikallisilla tuppaa olemaan aina vähintään yksi pullo jemmassa. Yritysten lisäksi paikalliset maanviljelijät, puhumattakaan kotitalouksista, tuottavat erilaisia variantteja - makuvaihtoehtoja löytyy pähkinästä marjoihin ja hedelmiin. Talvisin mukavasti lämmittäviä, paikallisia snapseja ja liköörejä löytyy hyvin myös joulumarkkinoilta.

Kansallispuku – Jos Itävalta on jostain tunnettu, niin kansallispuvuistaan. Tila ja budjetti voivat loppua kesken, jos suunnittelee hyvälaatuisen puvun kotiin viemistä. Sen sijaan kannattaakin harkita koruja, laukkuja tai hattuja.

Hintataso - Salzburg

Alla on joitain esimerkkejä Salzburgin hintatasosta. Hotellihuonehinnat ovat mediaanihintoja, joiden lähteenä on Booking.com.

Tuote

Pizza ravintolassa

0.33 l olut

3* hotelli (toukokuu)

3* hotelli (heinäkuu)

Hinta

9-14 €

3.50 €

138 €

169 €

Lentokentältä keskustaan

Salzburgin lentokentältä lähtee linja-autoja 10-20 minuutin välein kohti kaupungin keskustaa. Sunnuntaisin ja pyhinä vuoroja on harvemmin. Matka keskustaan kestää puolisen tuntia.

Päärautatieasemalle lähtee junia 10 minuutin välein lentokentältä. Lisätietoja ja aikatauluja voi tarkastella tarkemmin lentokentän verkkosivuilta.

Sää ja koska matkustaa

Ajankohta riippuu lämpötilojen lisäksi siitä, mitä matkan aikana aikoo tehdä. Salzburg on niin monipuolinen, että se on mainio kohden mihin vuodenaikaan tahansa.

Kevät: Maaliskuussa voi vielä sataa lunta, joten lämpötilatkin ovat melko alhaisia. Huhtikuussa sää vaihtelee merkittävästi aurinkoisesta jatkuvaan sateeseen. Toukokuu tuo tullessaan ensimmäiset häivähdykset kesästä, ja lämpötilat vakiintuvat.

Kesä: Elo-syyskuussa hyvän sään mahdollisuus on suurin, mutta takeita ei tietenkään ole. Heinä-elokuussa on keskimäärin vuoden lämpimin sää.

Kesäisin kaupungissa voi jäähdytellä monin eri keinoin. Virvokkeista ja jopa jokisurffauksesta voi nauttia Königsseeache-joessa tai Almkanalissa. Salzburgin ympäristössä voi yleensäkin tehdä vaikka mitä, kuten harrastaa Fuschlsee-järvellä tai laskea pulkalla kesäisissä merkeissä, mikä sopii mainiosti kaikenikäisille!

Salzburg Itävalta
Mirabell-palatsin puutarhaa, taustalla Hohensalzburg - Kuva: mRGB - stock.adobe.com

Syksy: Syyskuussa voi paistaa aurinko tai päinvastoin. Lokakuussa tilanne on samankaltainen, mutta lämpötilat voivat laskea nopeastikin. Marraskuussa voi olla sumuista.

Aikainen syksy on mainiota aikaa vaellella vuoristossa Salzburgin lähialueilla. Se on hyvä aika nauttia myös metsän lukuisista väreistä.

Talvi: Talviaikaan lämpötilat ovat usein nollan tuntumassa. Myös sateen mahdollisuus on korkea talvella. Helmikuu on vuoden kylmin kuukausi, mutta talviurheiluun se on hyvä jakso Salzburgin lähistöllä.

Salzburg on erinomainen kohde talvella, on kyse laskettelusta, lumilautailusta, luistelusta tai vaikkapa jouluisista perinteistä, kuten edellä jo kuvattiinkin. Ilmaston muuttuessa lumesta ei ole takeita koko talvisesongin ajaksi. On kuitenkin todennäköistä, että Salzburgin lähistöllä olevilla laskettelualueilla on runsaasti lunta tammi-, helmi-, ja maaliskuussa.

Teksti: Katrin Lindenbauer
Kuvat: Tourismus Salzburg / Adobe Stock

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Salzburgista
Inline Feedbacks
View all comments