Siirry suoraan sisältöön

Barcelona

Miksi Barcelona on Euroopan suosituimpia matkakohteita? Lukuisat museot taiteen ystäville, värikäs historia ulottuen Rooman valtakunnan ajoille, pitkä hiekkaranta aivan kaupungin keskustan tuntumassa, vehreitä puistoja, maailmanluokan festivaaleja ja urheilutapahtumia.

Barcelona on monimuotoinen kohde, jonka kaupunginosat ovat varsin erilaisia keskenään. Toiset saattavat pitää Goticin kapeista ja vilkkaista kujista ja toiset Eixamplen avarista bulevardeista. Jotkut saattavat haluta irtautua keskustan vilinästä kokonaan, ja asua rauhallisemmilla alueilla rannan vieressä. Barcelonan parhaita puolia on ranta- ja kaupunkiloman yhdistämisen mahdollisuus.

Placa d'Espanya, Barcelona
Plaça d'Espanya

Barcelonan kaupunginosat

Asuinpaikan valinta on olennainen osa loman suunnittelua. Liika julkisen liikenteen käyttö saattaa turhauttaa ja saatat jälkeenpäin katua valinneesi juuri kyseenomaisen paikan. Barcelona on iso kaupunki ja hotellia varatessa kannattaa miettiä tarkkaan missä asua. Usein paras hinta löytyy vähän kauempaa keskustasta, mikä saattaa sopia monelle jopa paremmin kuin kaupungin ydinkeskusta.

Katso kaupunginosakuvaukset sekä kokemuksia hyvistä ja huonoista puolista sivuilta: Barcelonan kaupunginosat.

Löydä sopiva hotelli Barcelonassa Booking.comin hotellihausta

Booking.com

Barcelona valokuvavideona

Nähtävyydet ja tekemistä Barcelonassa

Barcelona tarjoaa tekemistä roppakaupalla, vaikka viipyisit lomallasi vähän pidempäänkin. Kaupungin puistot tarjoavat paikkoja ihanalle piknikille keskellä kaupunkia. Etenkin Ciutadellan puisto on vihreä keidas, jonne niin paikalliset kuin turistitkin pysähtyvät nauttimaan päivästä.

Katalonian pääkaupunki on tunnettu Gaudín suunnittelemista rakennuksista. Arkkitehtuuriset mestariteokset kuten Sagrada Familia -kirkko tai La Pedrera ovat pakko katsastaa ainakin kadulta käsin. Picasso-museo tai MNAC ovat kainsainvälisellä mittapuulla mielenkiintoisia museoita, joita taideharrastajan ei kannata ohittaa. Barcelona tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn tiettyihin museoihin sunnuntaisin sekä teemapäivinä, mikä on oivallinen tapa säästää rahaa. Näistä kerrotaan lisää nähtävyyksien alasivuilla.

Güellin puisto
Güellin puisto on täynnä kaunista Gaudïn mosaiikkia

Lapsiperheille Barcelona tarjoaa rannan lisäksi mukavan määrän erilaisia aktiviteetteja. Kaupungista löytyy eläintarhaa, akvaariota, tiedekeskusta ja paljon muuta lapsille mieleistä tekemistä.

Jos kaipaat arkisempaa tekemistä, niin tietyt elokuvateatterit näyttävät elokuvia alkuperäiskielellä. Kesäaikana pidettävät ulkoilmaelokuvateatterit ovat upea kokemus, jota ei kannatta vähätellä.

Löydä sinulle sopivat aktiviteetit Gaudín kaupunkiin katso lisää sivulta Barcelonan nähtävyydet.

Ostokset Barcelonassa

Barcelona - Ostokset
Portal de l'Àngel on Barcelonan suosituimpia ostoskatuja aivan Katalonia-aukion tuntumassa.

Barcelona on shoppailijan paratiisi, jossa etenkin vaatteiden hinnat ovat Euroopan alhaisimpia. Maailman tunnetuimmilla muotisuunnittelijoilla on omat liikkeensä Passeig de Gracialla, kun taas Bornista löytää tuntemattomampien paikallisten suunnittelijoiden liikkeitä. Kulutusvaatemerkeillä on kauppoja tiheään ympäri kaupunkia. Etenkin Mangon liikkeitä löytyy kymmeniä - onhan Mango lähtöisin juuri Barcelonasta.

Barcelona täytyyy kaksi kertaa vuodessa punaisista prosenttimerkeistä ja rebaixes-kylteistä. Kesän alennusmyynnit alkavat noin 1. heinäkuuta ja kestävät 31. elokuuta asti. Talvialennusmyynnit alkavat heti loppiaisen jälkeen 7. tammikuuta ja kestävät noin 6. maaliskuuta asti.

Vaateliikkeet ovat auki kaikkina muina päivinä paitsi sunnuntaisin, mutta poikkeuksia on tässäkin, varsinkin kesäaikana. Maremagnumin ostoskeskuksessa Port Vellin satamassa liikkeet ovat auki sunnuntaisinkin ympäri vuoden.

Suosittuja tuliaisia Barcelonasta ovat paikalliset viinit, juustot, ilmakuivatut kinkut ja makkarat, sekä tietysti F.C. Barcelonan tuotteet. Katalonia on kuuluisa viineistään. Penedèsin viinialue sijaitsee vain 45 kilometrin päässä, mistä tulevat esimerkiksi Torresin viinit ja brandyt.

Passeig de Gràcia

Barcelonan kuuluisin ostoskatu on Passeig de Gracia. Noin 1,3 kilometrin mittainen katu on täynnä kuuluisimpien muotisuunnittelijoiden liikkeitä, kuten Gucci, Stella McCartney ja Prada. Passeig de Gracialla on myös edullisempien vaatemerkkien liikkeitä, kuten Mango, Zara tai Macson.

Jos etsit edullisempia vaatemerkkejä, niin silloin kannattaa suunnata isompaan ostoskeskukseen, joita Barcelona on pullollaan.

El Corte Inglés, Katalonia-aukio

Espanjan suurimmalla tavarataloketjulla El Corte Inglésillä on Barcelonassa useita tavarataloja, joista löydät kätevästi saman katon alta kosmetiikkaa, jalkineita, koruja, vaatteita, elektroniikkaa tai leluja.

Ostokset Barcelonassa
Katalonia-aukion El Corte Ingles on Barcelonan Stockmann

Ensimmäinen ja suurin El Corte Inglés Barcelonassa avattiiin Katalonia-aukion itälaidalle, jossa se sijaitsee tänäkin päivänä. Urheiluosasto sijaitsee sen sijaan saman ketjun toisessa tavaratalossa Portal de l’Àngel -kadulla, kivenheiton päässä Katalonia-aukiolta.
Tavaratalon ylimmän kerroksen kahvilasta on hienot näkymät Katalonia-aukiolle.

Avinguda de Portal de l’Àngel

Avinguda de Portal de l’Àngel on kuin jatke Passeig de Gracialle. Tämä lyhyt Katalonia-aukion eteläpuolella sijaitseva kadunpätkä on täynnä vaateliikkeitä.

Tällä kadulla shoppailu on helppoa, sillä vaateliikkeet sijaitsevat aivan vieri vieressä. Portal de l’Àngelin liikkeet ovat huokeammasta päästä. Merkit kuten Massimo Dutti, Bershka, Mango, Zara ja H&M löytyvät pieneltä alueelta. Kadun alkupäässä on El Corte Inglés -tavaratalo, jossa on urheiluvaatetusta monessa kerroksessa.

Carrer de Pelai

Pelai-katu alkaa La Ramblan pohjoispäästä ja loppuu Plaça de Universitatiin. Tämä katu on kenkäliikkeiden paratiisi, jonka varrelta löytyy malleja joka lähtöön ja alennuksia tuntuu olevan ympäri vuoden. Kadulla on myös monia vaate- ja alusvaateliikkeitä. Pelai on vain 400 metrin mittainen, joten sen kävelee helposti päästä päähän.

L’illa Diagonal

Ostoskeskus L’illa sijaitsee Les Cortsin kaupunginosassa Barcelonan pisimmällä kadulla Avinguda Diagonalilla. L’illa-ostoskeskuksessa on yli 170 liikettä vaatteista elektroniikkaan. Tunnetuimpia liikkeitä ovat irlantilainen halpavaatejätti Primark sekä ranskalainen urheiluliikeketju Decathlon.

Las Arenas

Ostoskeskus Las Arenas perustettiin vanhan härkätaisteluareenan tilalle Plaça de Espanyalle vuonna 2011. Liikevalikoima Las Arenasissa ei ole laajimmasta päästä, joten kannattaa suunnata isompiin ostoskeskuksiin, jos haluaa viettää kokonaisen päivän shoppaillessa. Las Arenasista löytyvät suositut vaateliikkeet, kuten Desigual, Benetton ja Mango.

Las Arenas - Ostokset Barcelonassa
Las Arenas-ostoskeskus rakennettiin härkätaisteluareenan tilalle Plaça d’Espanyalle.

Ostoskeskuksen katolla on 360-asteinen näköalatasanne, jonne pääsee sisäkautta rullaportaita pitkin. Ei siis kannata maksaa Las Arenasin ulkopuolella sijaitsevasta hissistä.

Diagonal Mar

Diagonal Marin ostoskeskus sijaitsee Diagonal-kadun itäisessä päätepisteessä Poblenoun kaupunginosassa. Barcelonan toiseksi suurimmassa ostoskeskuksessa on yli 200 liikettä ja ravintolaa. Liikkeitä löytyy joka lähtöön elektroniikasta vaatteisiin. Suurimmat yksittäiset liikkeet ovat Primark ja Media Markt.

La Maquinista

Barcelonan suurin ostoskeskus, La Maquinista, sijaitsee kaukana keskustasta San Andreun kaupunginosassa. Esimerkiksi vaateliikkeiden tarjonta on pitkälti sama kuin Diagonal Marissa, joka sijaitsee lähempänä keskustaa.

La Roca Village

La Rocan outlet-kylä sijaitsee 40 minuutin ajomatkan päässä Barcelonan keskustasta. Kylässä on yli 100 kansainvälisesti tunnettua liikettä, jotka myyvät pääosin vaatteita ja koruja.

La Roca on tehty muistuttamaan tyypillistä idyllistä katalaanikylää. Kiiltelevät kadut eivät ehkä anna ihan todellista kuvaa perinteisestä katalaanikylästä, mutta La Roca on kauniisti rakennettu. Todellisia löytöjä saattaa olla vaikea tehdä, vaikka monet liikkeistä mainostavat suuria alennusprosentteja. Kannattaa myös muistaa, että kuljetukset itse kylään maksavat jo pienen sijoituksen, sekä paikan päällä syöminen toisen lisäsijoituksen.

Barcelonan rannat

Barcelonan rannat
Somorrostron ranta Barcelonetassa

Barcelona on tunnettu rantakaupunki, jonka pitkä rantaviiva tarjoaa laajan valikoiman erilaisia rantoja, joista voit valita oman suosikkisi. Barcelonetan rannoilla voit sulautua ihmisvilinään, Poblenoun Llevantin rannalle voit mennä koiran kanssa, tai Mar Bellan rannalla voit nauttia auringosta ilman rihman kiertämää. Katso lisää sivulta Barcelonan rannat.

Tapahtumat ja juhlapäivät Barcelonassa

Kesä on vuoden tapahtumarikkainta aikaa, jolloin Barcelona kuplii kansainvälisistä musiikkifestareista sekä kaupunginosajuhlista. Parhaimmillaan kaupunginosajuhlat ovat näyttäviä tapahtumia, joissa katujen koristelu otetaan kunnia-asiana. Suurimmat kaupunginosajuhlat ovat Gracian ja Santsin juhlat.

Pyhän Yrjön päivä – Kirjan ja ruusun päivä (23. huhtikuuta)

Kaupungin suojelupyhimykseen Pyhän Yrjön (katalaaniksi: St. Jordi) mukaan nimetty päivä tunnetaan myös Ruusun ja Kirjan päivänä. Joka vuosi 23. huhtikuuta Barcelona täyttyy katalaanilipuin koristelluista kojuista, joista perinteisesti miehet ostavat naiselle ruusun ja naiset miehille kirjan.

Traditio on lähtöisin valencialaisen kirjakauppiaan ideasta muistaa Espanjan kansalliskirjailija Miguel Cervantesin kuolemaa ruusulla ja kirjalla. Päivä tunnetaan nykyään kansainvälisesti Maailman kirjan päivänä.

Pyhän Yrjön päivä ei ole kuitenkaan kansallinen vapaapäivä Barcelonassa.

Pyhän Yrjön päivä - Barcelona
Pyhän Yrjön päivänä Barcelonan kadut täyttyvät kirjoja ja ruusuja myyvistä kojuista. Kuva: JackF - stock.adobe.com

F1 Espanjan Grand Prix (8.-10. toukokuuta)

Toukokuun toisena viikonloppuna Barcelona täyttyy formulafaneista, kun Espanjan F1 Grand Prix ajetaan Montmeló-radalla. Kaupungin kaduilla kilpailu näkyy formulatallien väreihin sonnustautuneiden fanien vaatteissa.

Kilpailun aikaan hotellien hinnat nousevat koko kaupungissa, minkä takia päivä on hyvä laittaa merkille.

Primavera Sound (4.-6. kesäkuuta)

Kesäkuun alussa järjestettävä Primavera Sound kerää indie-musiikin ystävät kaupunkiin. Kolmepäiväinen tapahtuma on yksi vuoden isoimmista festareista Barcelonassa.

Sonar (18.-20. kesäkuuta)

Sonar jatkaa festarikesäkuuta perinteisesti Primaveran jälkeen. Pääasiassa elektronisen musiikin tapahtumana tunnettu Sonar on järjestetty kaupungissa jo vuodesta 1994 lähtien.

Sant Joan (23. kesäkuu)

Paikallinen juhannus taipuu katalaaniksi Sant Joan tai espanjaksi San Juan. Sitä vietetään samasta syystä kuin Suomessakin, eli vuoden pisimpänä päivänä sekä uskonnollisessa merkityksessä Johannes Kastajan syntymän kunniaksi.

Barcelonassa juhlinta keskittyy rannalle, jonne etenkin nuoret kerääntyvät piknikin äärelle aina aamuun asti. Sant Joanin perinteisiin kuuluu papattien räjäytys sekä Coca de Sant Joanin eli täytetyn pullapitkon syöminen.

Cruilla (3.-6. heinäkuuta)

Port Forumin alueella Poblenoussa järjestettävä Cruilla on niin ikään vuoden isoimpia musiikkitapahtumia. Tapahtuman esiintyjät vaihtelevat maailman tunnetuimmista pop- & rock-bändeistä pienempien genrejen esiintyjiin.

Festa Major de Gràcia (15.-21. elokuuta)

Barcelonan kaupunginosat järjestävät kerran vuodessa oman kaupungiosa juhlansa ja näistä Gràcian kaupunginosan juhlat on vuoden odotetuimpia kohokohtia paikallisille. Katujen koristelu ja erilaisten taideteosten pystyttäminen alkaa hyvissä ajoin ennen varsinaista festivaaliajan alkua. Taideteosten teko on myös kilpailu ja voittajateos palkitaan festivaalin lopussa.

Gracian festivaali - Barcelona
Gracian kapeat kadut pursuilevat koristeista ja ihmisistä festivaalien aikaan. Kuva: JackF - stock.adobe.com

Tapahtuman aikaan eri puolilla Gracian kaupunginosaa järjestetään musiikki-ja taide-esityksiä. Varsinkin iltaisin tunnelma on festarimainen ihmisjoukkojen täyttäessä kadut. Ruoka- ja juomakojut kuuluvat olennaisena osana juhlaan ja tarjolla on niin mojito-kojua kuin grillipisteitä.

Gracian kapeat kadut vilisevät ihmisvirrasta tapahtuman aikaan ja musiikki on kovalla, joten majoituksen hankkimista Graciasta näinä päivinä kannattaa välttää.

Festa Major de Sants (22.-29. elokuuta)

Santsin kaupunginosajuhlilla on täysin sama periaate kuin Gracian vastaavilla. Sants on vielä isompi alue kuin Gràcia, minkä takia Santsin juhlilla ei ole samanlaista väkitungosta kuin Gràcian.

La Diada - Katalonian kansallispäivä (11. syyskuuta)

Katalonian itsenäisyyspäivää La Diadaa vietetään joka vuosi 11.9. Päivä juontaa juurensa vuoteen 1714, jolloin Katalonia taipui Bourbonien hallitsemalle Ranskalle 14 kuukauden piirityksen jälkeen. Tuloksena Katalonia liitettiin Espanjaan, joka kuului osana Bourbonien hallitsemaan alueeseen.

Kansallispäivä on vapaapäivä Kataloniassa — tällöin Barcelona on täynnä punakeltaisia lippuja, kun kansallismieliset paikalliset kerääntyvät osoittamaan mieltä itsenäisyyden puolesta. Mielenosoitukset ovat pääosin rauhanomaisia, mutta mielenosoitukset täyttävät keskustan kadut, minkä takia juhla on syytä ottaa huomioon.

La Mercè (14.-27. syyskuuta)

Kesän juhlakauden päättää perinteisesti La Mercè. Tätä uskonnollista juhlaa vietetään yhden Barcelonan suojelupyhimyksen, Mare de Déu de la Mercè, kunniaksi. Barcelonan kaupungin järjestämä juhla näkyy koko kaupungin kaduilla melkein kahden viikon ajan, mutta itse pyhäpäivää vietetään 24. syyskuuta.

Barcelona järjestää kahden viikon ajan monen moista tapahtumaa ja konserttia. Ominaisimpia juhlistamistapoja ovat paperiset perinneasuihin puetut jättinuket: Gegants, katalonialainen paikallistanssi: Sardana, Castellers-ihmistornit sekä Correfoc-tulijuoksu.

Correfoc - tulijuoksu - Barcelona
Piruksi pukeutuneet tulenkantajat juoksevat Barcelonan katuja La Merce-festivaaleilla. Kuva: Jaume - stock.adobe.com

Barcelonan ravintolat

Katalonian suurin kaupunki on foodie-paratiisi, jossa Michelin-tähtiravintoloita löytyy runsain määrin. Jos fine dining ei ole sinun juttusi, niin ei kannata huolestua – kaupungissa on melkeinpä kaikki maailman keittiöt edustettuina, jos vaikka ehdit kyllästymään tapaksiin tai pintxoihin. Katso lisää tietoa: suosikkiravintolat Barcelonassa.

Päiväretket Barcelonasta

Kun Barcelona on tullut nähdyksi, niin kannattaa suunnata rohkeasti kaupungin ulkopuolelle Katalonian sydänmaille. Ihmettelemään voi lähteä niin luonnon ihmeitä, kuten Montserratin kalkkikivivuorta tai nauttimaan luonnon antimista, kuten Penedèsin viinialuetta.

Junaverkosto Barcelonan lähistöllä on kattava ja junia kulkee tiuhaan, joten se on suositeltava kulkupeli päiväretkikohteille. Junalla hurauttaa vain reilussa tunnissa Euroopan suurimpiin huvipuistoihin kuuluvaan PortAventuraan.

Montserrat

Montserratin luostarivuori on ensimmäisten kohteiden listalla, josta laajempi Katalonian tutkiminen kannattaa aloittaa. Noin 50 kilometrin päässä Barcelonasta sijaitseva Montserrat tunnetaan noin 1000 vuotta vanhasta luostaristaan sekä sitä ympäröivistä vaikuttavista sahanhammasmaisista kalkkikivimuodostelmista.

Vuorella on useampi kohde, jossa voi vierailla päivän aikana. Pääsy 1500-luvulla rakennettuun Santa Maria de Montserrat -basilikaan on ilmaista. Basilikan lisäksi maksusta voi vierailla audiovisuaalisessa huoneessa, jossa tutustutaan benediktiiniläismunkkien elämään, tai Montserratin museossa, jossa voi ihailla taideteoksia kuuluisilta taiteilijoilta, kuten Picassolta, Dalílta tai Chagallilta.

Montserrat - Päiväretki Barcelonasta
Kuvauksellinen Montserratin luostari sijaitsee vain 50 kilometrin päässä Barcelonan keskustasta. Kuva: Sergii Figurnyi - stock.adobe.com

Miten mennä

Matkustatapoja Montserratille on monia. Huipun laelle pääsee maantietä, kävellen, hammasratasjunalla sekä köysiradalla.

Helpoin tapa matkata vuorelle on ottaa lähijuna R5-linja juna Plaça Espanyalta ja jäädä pois Monistrol de Montserrat -asemalla, jossa vaihdetaan kulkuneuvoa ylös vuorelle vievään hammasratasjunaan. Meno-paluulippu maksaa noin 15€, sisältäen sekä lähijunan että hammasratajunan. Liput voi ostaa joko kerralla Plaça Espanyalta tai erikseen lähijunalipun Espanyalta ja hammasratasjunalipun Monistrol-asemalta.

Lähijunan voi ottaa myös Aeri de Montserrat -asemalle, joka on yksi asema ennen Monistrol-asemaa, jolloin huipulle mennään köysiradalla. Tämä vaihto on hiukan kalliimpi, mutta ainutlaatuisempi kokemus.

Hammasratasjunan ja köysiradan hinnat
Montserratin omat sivut

Vilafranca del Penedès

Päiväretki Katalonian viinipääkaupunkiin Vilafranca del Penedèsiin sopii niin viinin keltanokalle kuin konossöörillekin. Kun juna porhaltaa Barcelonan kaupunkimaiseman läpi kohti vehreitä laakson solia, niin suurkaupungin vilske jää taakse ja mielen valtaa maaseudun rauha.

Matkaa Vilafranca del Penedèsiin Barcelonasta kertyy noin 50 kilometriä. Vilafrancaa ympäröivä alue tunnetaan tuttavallisemmin nimellä Penedès, mutta itse kylää kutsutaan Vilafrancaksi. Penedèsin viinit ja cavat ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Tunnetuin viiniperhe alueella on Torres, joka perusti viinitalon Vilafrancaan jo vuonna 1870.

Keskellä Vilafrancan kylää voi vierailla viintaloissa kuten Mascaro tai Pinord. Toinen mainio tapa tutustua alueeseen on vuokrata polkupyörä ja pyöräillä kolmen kilometrin päähän Pacs del Penedèsiin, jossa Torresin viinitila sijaitsee. Myös tällä viinitilalla järjestetään maisteluja ja viinitilakierroksia.

Miten mennä

Lähijuna R4 kulkee Barcelonan keskustasta Vilafranca del Penedèsin asemalle. Junaan voi hypätä esimerkiksi Katalonia-aukiolta tai Santsin juna-asemalta. R4-lähijunan aikataulut

Vilafranca - Päiväretki Barcelonasta
Vilafranca on kuuluisan viinialueen Alt Penedèsin pääkaupunki Kataloniassa. Kuva: sanedor - stock.adobe.com

Sant Sadurni d’Anoia

Siinä missä Penedès on Katalonian viinipääkaupunki, niin Sant Sadurni d’Anoia on cava-pääkaupunki. Kylä sijaitsee saman R4 lähijunalinjan varrella kuin Penedès, pari pysäkkiä lähempänä Barcelonaa. Päiväretki cava-teemalla onkin helppo yhdistää viinivierailuun Penedèsissä.

Sant Sadurni d’Anoian juna-aseman vieressä sijaitsee kuuluisan cava-tuottajan Freixenetin viinitila. Muita tunnettuja cava-tuottajia kylässä ovat Codorniu sekä Juvé & Camps.

Muita päiväretki-ideoita

  • Sitges – Boheemi rantakaupunki Barcelonan kupeessa
  • PortAventura – Jättikokoinen vesi- ja huvipuisto

Barcelonan hintataso

Barcelona on suomalaisille melko edullinen kaupunki majoitushintoja lukuunottamatta.

Alla on esimerkkejä ravintola- ja hotellihuonehinnoista Barcelonassa. Hotellihuonehinnat ovat mediaanihintoja, joiden lähteenä on Booking.com.

Tuote

Pizza ravintolassa

33 cl olut

3* hotelli (huhtikuu)

3* hotelli (heinäkuu)

Hinta

12-15 €

3 €

199 €

203 €

Lentokentältä Barcelonan keskustaan

Aerobus Barcelona
Aerobusin päätepysäkki Barcelonan lentokentältä kaupunkiin sijaitsee Katalonia-aukiolla, El Corte Inglés -tavaratalon vieressä.
  • Lentokenttäbussi Aerobús on helpoin ja nopein tapa päästä kaupungin keskustaan. Bussi ajaa lentokentältä ensin Plaça Espanyalle, jonka jälkeen se jatkaa Gran Via de les Corts Catalanesia pitkin Katalonia-aukiolle, jossa on sen päätepysäkki.
    Linjoja on kaksi, A1 ja A2. A1 ajaa terminaaliin 1 ja A2 ajaa terminaaliin 2 - loogista! Linjanumero lukee bussin nokassa. Matkan kesto on noin 35 minuuttia lentoasemalta Katalonia-aukiolle, busseja lähtee 5-10 minuutin välein. Lentoaseman ja Katalonia-aukion välillä on kolme pysäkkiä. Bussin sisällä on telineitä matkalaukuille. Barcelonan kaupunginliikenteen (TMB) matkakortit eivät käy Aerobúsissa, matkan hinta on 5.90 euroa.
    Lisätietoa löydät täältä.

  • Jos haluaa säästää rahaa, niin bussilinja numero 46 kulkee terminaali 1 ja 2 kautta Plaça Espanyalle: tmb.cat. Yöbussit N16 or N17 lähtevät Katalonia-aukiolta lentoasemalle. Näissä busseissa käyvät Barcelonan kaupunginliikenteen matkakortit. Eniten säästät ostamalla T10-kortin, joka oikeuttaa kymmeneen matkaan ja maksaa noin 10€. Näitä kortteja saa terminaali 2:ssa sijaitsevan rautatieaseman automaateista tai terminaali 1:ssä sijaitsevasta tupakkakaupasta. Vyöhyke 1 kattaa Barcelonan kaupungin alueen ja samalla lipulla voit matkustaa jopa Castelldefelsiin asti. Täältä näet lisäinfoa alueista: mapametrobarcelona.net. Barcelonan kaupungin liikenteen busseissa ei ole matkatavaratelineitä, joten jos matkaat monen laukun kanssa, niin tällöin juna, taksi tai Aerobús on parempi vaihtoehto.
  • Junat Barcelonan lentokentällä lähtevät juna-asemalta, joka sijaitsee terminaalin 2 yhteydessä. Matkan kesto Santsin juna-asemalle on 20 minuuttia tai Passeig de Gracialle 27 minuuttia. T10-matkakortit käyvät myös junissa. Lisätietoa hinnoista ja aikatauluista näet: renfe.com.

  • Metro on myös yksi vaihtoehto, mutta lentokentältä lähtiessä tai sinne mentäessä lipusta peritään lisämaksu. Metro on verrattain kallis vaihtoehto, ja sen pysähtymisasemat ovat keskustan ulkopuolella. Joten jos menet keskustaan, niin metroa pitää vaihtaa jollakin asemalla. Molemmissa, sekä T1 että T2, terminaaleissa on metroasema.

Sää Barcelonassa

Välimerellisen sijainnin takia ilma on usein erittäin kosteaa, mikä tuntuu keskikesällä helposti hiostavalta, ja taas keskitalvella hyinen tuuli menee luihin asti. Tämän takia aivan kuumimmat ajat heinä-elokuussa saattavat olla joillekin matkailijoille liikaa.

Barcelonetan ranta

Talvi: Barcelona on talvikuukausina leuto. Tällöin päivän ylin lämpötila kulkee 10 asteen tienoilla alkutalvesta ja myöhemmin helmikuussa noin 15 °C tienoilla. Sateet ovat talvella yleisiä, mutta lunta kaupungissa ei nähdä läheskään joka vuosi.

Kevät: Maalis-huhtikuussa lämpötilat voivat nousta 20 °C tienoille ja ylikin. Takki on silti hyvä olla mukana, sillä aamuin ja illoin on vielä kylmä. Merivesi on vielä yleensä liian kylmää uimiseen. Sateita on kuitenkin jo vähemmän kuin talvella. Toukokuussa lämpötila nousee alituiseen yli 20 asteen, ja silloin rannat alkavat pikkuhiljaa täyttyä.

Kesä: Kesäkuu on luultavasti paras kuu vierailla kaupungissa. Kesäkuussa lämpötila nousee yleensä korkeimmillaan 30 asteeseen ja pahimmat kuumuudet eivät ole vielä alkaneet. Heinä- ja elokuu ovat kuumimpia ja kuivimpia kuukausia koko vuotena ja lämpötila varjossakin saattaa olla 35 °C lähistöllä.

Syksy: Alkusyksy on vielä varsin lämmin ja merivesi on oikein lämmintä. Rantakausi jatkuu noin lokakuun puoliväliin, jolloin lämpötila alkaa tippua 20 asteeseen ja alle. Sademäärä kasvaa mitä pidemmälle syksy etenee.

---
Teksti: Ville Ryynänen
Kuvat: Jussi Ryynänen, Adobe Stock
Video: Jussi Ryynänen
Videon musiikki: Summer Nights / The 126ers – Audiokirjasto, Youtube

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Barcelonasta
Inline Feedbacks
View all comments