Siirry suoraan sisältöön

Tallinna

Vauhdilla kasvava Tallinna on mielenkiintoinen sekoitus rosoista vanhaa ja kiiltävää uutta – Vanhankaupungin kivimuurien takaa siintävät korkeat, lasiset toimistorakennukset. Tallinna vetää puoleensa  tasokkailla ravintoloilla sekä Vanhallakaupungilla, jonka sokkeloisilla mukulakivikaduilla voi sukeltaa hansakaupungin historiaan.

Kaupungin uudelleenrakennetut osat kuten Rotermann, Telliskivi ja Balti Jaama Turg ovat herkuttelijoiden paratiiseja, joissa kansainväliset katuruoka- ja fuusiokeittiöt ovat vieri vieressä viinibaarien ja mikropanimobaarien kanssa.

Raatihuoneentori, Tallinna

Raatihuoneentori

Missä asua Tallinnassa

Vanhakaupunki on Tallinnan sydän, josta löytyvät useimmat nähtävyydet sekä paras valikoima ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Sen lähellä sijaitsevat alueet soveltuvat myös mainiosti tukikohdiksi, joista lähteä tutustumaan kaupunkiin. Tallinna on juuri sopivan kokoinen kaupunki kävellen tutkittavaksi.

Mikäli lähdet keskustasta kauemmaksi, kuten Kadriorgiin, Piritaan tai Rocca Al Maressa sijaitsevaan eläintarhaan, niin Tallinnan julkisen liikenteen älykortin voit hankkia joko lataamalla Pilet.ee-mobiilisovelluksen tai ostamalla fyysisen kortin lähimmästä R-kioskista sekä näistä paikoista. Älykortilla voit ostaa mm. 24-tunnin lipun. Myös HSL:n matkakortti toimii Tallinnan liikenteen kulkuvälineissä.

Tunnin kestävän kertalipun voit ostaa suoraan bussin tai raitiovaunun lipunleimauskoneesta käyttämällä lähimaksusovellusta.

Löydä hotelli Tallinnassa Booking.comin karttahausta

Booking.com

Tallinna – nähtävyydet ja tekemistä

Tallinnan tunnetuimmat nähtävyydet, kuten Raatihuoneentori tai Bastionin tunnelit sijaitsevat Unescon maailmanperintölistalla olevassa Vanhassakaupungissa, mutta etenkin lapsiperheiden kannattaa suunnata muurien ulkopuolelle. Useat perhekohteet, kuten eläintarha tai Lentosatama, sijaitsevat keskustan ulkopuolella.

Vanhakaupunki - Tallinna

Unescon maailmanperintölistalla oleva keskiaikainen Vanhakaupunki on kaupungin sykkivä keskus ja paikka, josta Tallinna erityisesti tunnetaan. Sinne mahtuu sulassa sovussa ravintoloita laidasta laitaan, trendikkäitä viinibaareja, suomalaisten suosimia karaokebaareja, salaperäisiä maanalaisia tunneleita, Euroopan vanhin yhtäjaksoisesti toiminut apteekki sekä Viron eduskunta.

Vanhakaupunki jaetaan ylempään osaan: Toompeanmäkeen, ja alempaan osaan: alakaupunkiin. Kaupungin alku lasketaan vuodesta 1219, jolloin tanskalaiset valtasivat Toompealla sijaitsevan linnan, mistä luultavasti kaupungin nimi juontaa juurensa - Tallinna -> Taani linn (tanskalaisten linna).

Vanhankaupungin tunnetuimmat nähtävyydet kiertää kävellen helposti päivän aikana, kunhan vain noudattaa jonkinlaista järjestystä. Alta löytyvät Vanhankaupungin tunnetuimmat kohteet kätevästi yhden reitin varrelta.

1. Olevisten kirkko (Oleviste kirik)

Kävelykierros Vanhassakaupungissa kannattaa aloittaa sen pohjoispäädystä tutustumalla Tallinnan korkeimpiin rakennuksiin kuuluvaan Olevisten Kirkkoon. Luterilaisen kirkon torni ulottuu 123.8 metrin korkeuteen. KGB käytti sitä kylmän sodan aikaan radiotornina.

2. Katariinankuja (Katariina käik)

Jatka matkaa keskiaikaiselle Katariinankujalle. Tällä kujalla pääsee todistamaan paikallisten käsityöläisten työtä. Käsityöläiset valmistavat pienissä studioissaan mm. koruja, keramiikkaa ja tekstiilitöitä 1400-1600-lukujen menetelmillä.

3. Raatihuoneentori (Raekoja plats)

Raatihuoneentori on ollut Tallinnan tunnetuin kohtaamispaikka 1200-1300-luvulta lähtien. Keskiaikaisella aukiolla järjestetään konsertteja ja tapahtumia ympäri vuoden. Kesäisin aukion reunoja syleilevät ravintolaterassit, jotka kuhisevat auringonpaisteesta ja virvoittavista juomista nauttivista vierailijoista. Joulukuussa aukiolla järjestetään Tallinnan joulumarkkinat.

Aukion nimi tulee sen laidalla sijaitsevasta, 1400-luvun alussa rakennetusta vaikuttavasta goottilaistyylisestä raatihuoneesta, joka toimii nykyään edustustilana sekä konserttisalina.

Raatihuoneentori, Tallinna

Raatihuoneentori on Tallinnan keskeisin paikka.

Euroopan vanhin yhtä mittaan toiminut apteekki sijaitsee Raatihuoneentorin kulmassa. Vuodesta 1422 asti toimineessa apteekissa pääsee tutustumaan kiehtoviin keskiaikaisiin lääkkeisiin ja rohtoihin, kuten käärmeennahkaan sekä muumiomehuun. Apteekki on toiminnassa yhä tänä päivänä.

4. Vapaudenaukio (Vabaduse väljak)

Toompeanmäen juurella sijaitseva Vapaudenaukio on Viron itsenäisyyden ja kansallistunnon symboli, jossa järjestetään erinäisiä tapahtumia, joista suurimpia on kansallispäivän sotilasparaati. Aukion länsilaidalla sijaitseva mahtipontinen pilari on omistettu vuosina 1918-1920 Neuvosto-Venäjän joukkoja vastaan käydyn vapaussodan muistolle

5. Kiek in de Kök ja Bastionin tunnelit

Tykkitorni Kiek in de Kökissä läpileikataan Tallinnan sotahistoriaa. 1400-luvulla rakennetusta Kiek in de Kökistä, suomeksi kurkkaa keittiöön, Tallinna avautuu näyttävästi Vanhankaupungin yli.

1600-1700-luvuilla rakennetuissa Bastionin tunneleissa sukelletaan Tallinnan mittavaan maanalaiseen puolustusverkostoon ja sen moninaisiin käyttötarkoituksiin.
Kotisivu: Kiek in de Kök

6. Aleksander Nevskin katedraali

Aleksander Nevskin katedraali, Tallinna

Ortodoksinen pääkirkko Tallinnassa on Toompeanmäellä sijaitseva Aleksander Nevskin katedraali.

Aleksander Nevskin katedraalin näyttävät sipulikupolit kohoavat korkealle Toompeanmäen laella. Vuonna 1900 valmistunut ortodoksinen kirkko on arkkitehtonisesti Tallinnan kauneimpia rakennuksia. Kirkon sisällä oleva mosaiikkien ja ikonien kokoelma kannattaa myös katsastaa.

7. Eduskunta / Toompean linna (Riikikogu)

Viron eduskuntarakennus on osa isompaa keskiaikaista Toompean linnaa, joka oli rapistunut vuosien saatossa raunioiksi. Eduskuntarakennus pystytettiin vuosien 1920-22 välillä. Vaaleanpunainen satulinnamainen rakennus on tiettävästi ainoa ekspressionistityylinen eduskuntarakennus maailmassa.

8. Tallinnan episkopaalinen tuomiokirkko (Toomkirik)

Toompean laella sijaitseva vitivalkoinen Tuomiokirkko on ulkopuolelta kursailematon, luterilaisen kirkon perikuva. Sen sijaan kirkon sisällä on runsaslukuinen määrä taidokkaasti veisteltyjä hautavaakunoita sekä hautakiviä, joissa lepää saksalaista aatelistoa sekä muita Viron historian merkkihenkilöitä.

Tuomiokirkkoon peritään erillinen 5 euron sisäänpääsymaksu.

9. Kohtuotsan näköalatasanne (Kohtuotsa vaateplatvorm)

Kävelykierros on hyvä päättää Kohtuotsan näköalatasanteelle. Satoi tai paistoi, niin näköalapaikka on taatusti täynnä innokkaita valokuvaajia, sillä tältä parvekkeelta Tallinna avautuu suoraan syliisi.

Kadriorgin puisto

Pari kilometriä keskustan ulkopuolella sijaitseva Kadriorgin puisto on mitä parhain kohde pidemmälle kävelyretkelle ja puistopiknikille. Puistoon kannattaa suunnata toukokuun alusta syyskuun loppuun, jolloin voi nauttia sen millintarkasti trimmatusta vihreästä puutarhasta sekä värikkäästä kukkaloistosta. Myös lokakuussa ruskan aikaan puutarha on vierailun arvoinen.

Puisto kuuluu osana Kadriorgin palatsiin, jota itse Pietari Suuri oli avaamassa vuonna 1718. Nykyisin palatsissa toimii Viron taidemuseo. Puisto on suurempi alue kuin miltä se ensisilmäykseltä näyttää, ja piilossa metsätien päästä löytyykin vuonna 2011 avattu harmoninen japanilainen puutarha.

Kadriorgin puisto, Tallinna

Kadriorgin kukkaloistoa palatsin edustalla.

Fotografiska

Tukholmastakin tunnettu valokuvataidekeskus Fotografiska avattiin kaupunkiin 2019 saavuttaen välittömästi suuren suosion. Fotografiskan ansiosta Tallinna on noussut pykälän kansainvälisemmälle tasolle kulttuuritarjonnassaan. Fotografiska esittelee kausittain vaihtuvia valokuvanäytteilyitä. Fotografiskan ylimmässä kerroksessa toimii suosittu ravintola-cocktailbaari.
Kotisivu: Fotografiska

Fotografiska - Tallinna

Fotografiska-museo keskellä Telliskiveä on Tallinnan johtavia vetonauloja.

Taidemuseo KUMU

Viron tunnetuin taidemuseo löytyy Kadriorgin vierestä, minkä takia vierailu Kadriorgin puistossa kannattaa yhdistää vierailuun KUMU:ssa. Vuonna 2006 avattu museo on muotoilultaan jo itsessään arkkitehtuurinen taideteos, mutta sen taidekokoelmat ovat tietysti pääjuttu.

KUMUn vahvuus on että se miellyttää montaa eri tyyppistä vierailijaa; esillä on eri tyylisuuntia ja teoksia 1700-luvun taiteesta nykytaiteeseen, joissa pääosassa ovat paikalliset taiteilijat.
Kotisivu: KUMU

Balti Jaama Turg

Balti Jaama Turg on herkuttelijoiden paratiisi, josta löytyy torikauppiaiden tuotteiden lisäksi lukuisia katukeittiöitä maailmalta kahdessa kerroksessa. Balti Jaama Turgilla on hyvä poiketa matkalla Telliskiveen, sillä ne sijaitsevat vieri vieressä.
Kotisivu: Baltijaama Turg

Balti Jaama Turg, Tallinna

Balti Jaama Turg tarjoaa makuja niin Virosta kuin maailmalta.

Telliskivi

Telliskiven luova kaupunki, kuten kaupunginosaa mainostetaan, on Vanhankaupungin vieressä sijaitseva sykkivä kulttuurihubi sekä gastronominen keskus, josta löytyy tapahtumatarjontaa ympäri vuoden. Vanhan teollisuusalueen tilalle on pystytetty trendikkäitä baareja, ravintoloita, designer-studioita sekä start-up yrityksiä. Telliskiven tapahtumakalenteri kannattaa vilkaista läpi ennen Tallinnan matkaa heidän kotisivuiltaan.
Kotisivu: Telliskivi

Telliskivi

F-hooneen ravintolaterassi Telliskivessä.

Noblessner

Vanhaa neuvostoarmeijan telakka-aluetta ei enää tunnista samaksi, sillä Noblessnerin huvisatama-alue on kehittynyt kovalla vauhdilla yhdeksi Tallinnan viihtyisimmäksi ja tyylikkäimmiksi alueiksi. Design-asuintaloista ja trendikkäistä ravintoloista meren äärellä tunnettu Noblessner on Tallinnan uusi Telliskivi, joka toimii parhaiten varsinkin kesäaikaan laskevan auringon hyväillessä alueen terasseja. Nobblesnerin kohokohtia designin lisäksi ovat panimoravintola Põhjala Tap Room, Proto-keksintötehdas, sekä keikkapaikka Noblessneri Valukoda.
Kotisivu: Noblessner

Noblessner

Noblessnerin ravintolaterasseja meren äärellä.

KGB-museo

Kaikkien suomalaisten tuntemassa Viru-hotellissa sijaitsevassa KGB-museossa pääsee kurkistamaan Neuvostoliiton salaisen palvelun toimintatapoja opastetun kierroksen kautta. Neuvostoaikana Viru-hotelliin majoitettiin Virossa vierailevat ulkomaiset vieraat KGBn valvovan silmän ja korvan alle. Museossa on esillä muun muassa mikrofoneja, langatonta kuuntelutekniikkaa, sekä radiohuoneen laitteet. Vierailuun vaaditaan ennakkovaraus.
Kotisivu: KGB-museo

Tekemistä perheille Tallinnassa

Teletorni

Tallinnan TV-torni ei ole ainoastaan vain Viron korkein rakennus, vaan se on historiallisesti tärkeä symboli Viron itsenäisyydessä. Moskovan olympialaisiin vuonna 1980 avattu Teletorni kipuaa 314 metrin korkeuteen, mutta vierailijat pääsevät sisäänpääsylipulla 170 metrissä olevalle näköalatasanteelle, josta sanotaan pilvettömällä säällä näkevän Helsinkiin asti.

Teletornin alakerrassa pääsee tutustumaan videoiden ja valokuvien avulla 21.8.1991-tapahtumiin. Viro oli julistautunut päivää aikaisemmin itsenäiseksi vallankaappausyrityksen syövereissä painivasta Neuvostoliitosta, mutta 21. elokuuta Neuvostoliiton joukot yrittivät kaapata TV-tornin panssarivaunujen voimin takaisin ja estää virolaisten itsenäistymishenkiset lähetykset.
Kotisivu: Teletorni

Teletorn - Tallinn

Näkymät Teletornin näköalatasanteelta.

Lentosatama

Lentosatama on yksi parhaita koko perheen vierailukohteita Tallinnassa, sieltä löytyy kiehtovaa katseltavaa sekä aikuisille että lapsille. Avaran museohallin sisältä löytyy laaja näyttely erilaisia sotahistoriaan sekä merenkulkuun liittyviä esineitä. Museon vetonauloja ovat vesitaso Short 184 sekä Englannissa rakennettu Lembit-sukellusvene, jonka sisään pääsee tutkimaan miltä elämä sukellusveneen sisällä näyttää.

Museossa on huomattava määrä erilaisia videofilmejä, simulaattoreita, sekä erillinen lasten leikkialue, jotta kenelläkään ei tule aika pitkäksi. Kannattaa muistaa käydä katsastamassa museohallin takana rannassa sijaitsevat museolaivat, jotka sisältyvät pääsylipun hintaan.
Kotisivu: Lentosatama

Tallinnan Eläintarha

Tallinnan eläintarha sijaitsee noin 5 kilometriä keskustan ulkopuolella Rocca al Maressa. Eläintarhassa on varsin monipuolinen asukaskunta, kuten lumileopardeja, jääkarhuja ja suippohuulisarvikuonoja.
Kotisivu: Tallinn Zoo

Proto

Vuonna 2020 avattu Proto sijaitsee Noblessnerin alueella Lentosataman lähellä. Protosta löytyy hauskoja vempaimia, joissa satavuotiaiden teknisten keksintöjen prototyypit yhdistetään nykyaikaan virtuaalitodellisuuden avulla.
Kotisivu: Proto

Ravintolasuositukset - Tallinna

Kulinaristinen Tallinna on yksi kaupungin myyntiargumenteista — ja hyvästä syystä. Sen runsas ja korkeatasoinen ravintolatarjonta yhdistyy hyvin kohtuulliseen hintatasoon. Ravintolakirjo on laaja; kaupungista löytyy keittiöitä maailman eri kolkista, mutta trendikkäintä on panostaminen terveelliseen New Nordic -tyyppiseen ruokalistaan, jossa hyödynnetään järvistä, metsistä ja soilta saatavia kausiluontoisia raaka-aineita. Katso täältä esittelyt Tallinnan suosikkiravintoloista.

Ostokset

Tallinna pursuaa ostoskeskuksia niinkin pieneksi kaupungiksi kuin se on. Tallinnasta löytyy tunnetuimmat kansainväliset vaateliikeketjut. Kaupungin ydinkeskustan shoppailukeskittymästä sekä Vanhankaupungin kujilta löytyy pääsääntöisesti samat kaupat kuin keskustan ulkopuolella sijaitsevista isommista ostoskeskuksista, kuten Kristiinekeskus tai Ülemistekeskus. Kannattaakin punnita, että kannattaako lähteä keskustan ulkopuolisiin ostoskeskuksiin asti, vai hoitaa Tallinnan ostokset keskustassa.

Rotermann

Sataman ja Viru Keskuksen väliin sijoittuvasta Rotermannista löytyy espanjalaisten tekstiilijättiyhtiöiden Inditexin ja Tendamin vaateliikkeitä, kuten Bershka, Stradivarius, Springfield ja Pull & Bear.
Kotisivu: Rotermann

Rotermann, ostokset Tallinna

Rotermannin ostoskatuja.

Stockmann

Stockmann-tavaratalo on vastaava kuin Helsingin, mutta pienemmässä mittakaavassa. Stockmannilla myydään korkealuokkaisia huonekaluja, kodinkoneita ja tarvikkeita sekä miesten, lasten että naisten muotia.
Kotisivut: Stockmann

Kaubamaja

Kaubamajan tarjonta on hyvin samanlaista kuin Stockmannin, mutta Kaubamaja on hieman Stockmannia suurempi. Valikoimissa on korkealuokkaisia kansainvälisiä merkkejä ja osastoja kodinkoneista ja tekstiileistä muotiin.
Kotisivut: Kaubamaja

Viru Keskus

Viru Keskuksen sisällä on tunnetuimpia vaateliikkeitä kuten Zara, Guess tai Mango. Vaatteiden lisäksi Viru Keskuksesta löytyy useita eri elektroniikkaliikkeitä ynnä muuta.
Kotisivu: Viru Keskus

Viru-keskus, ostokset Tallinna

Viru Keskuksen alue on Tallinnan monipuolisimpia ostosalueita.

Yöelämä

Baari- ja yökerhovalikoima Tallinnassa miellyttää vaativampaakin asiakuntaa, joka on tottunut saamaan muutakin kuin lagerolutta hanasta tai Gin tonicia sitruunalla. Tallinna on kaupunki, jossa juhlat jatkuvat aamuun asti, kunhan vain suunnistaa oikeisiin paikkoihin.

Yöelämä keskittyy Vanhaankaupunkiin, mutta vaihtoehtojakin löytyy. Telliskiven alueella on viihtyisiä olutolohuoneita, joissa on mukava jatkaa iltaa ravintolaillallisen jälkeen. Seuraavana muutamia hyviä baareja ja yökerhoja Tallinnassa.

Olutbaarit

Põhjala Tap Room (Noblessner)

Viron tunnetuin artesaaniolutpanimo Põhjala avasi panimoravintola Tap Roomin vuonna 2019 uudelle Noblessnerin alueelle. Valtavassa panimoravintolassa riittää tilaa ja olutlaatuja maisteltavaksi niin pitkään kuin jalat kantavat.

Oluiden kyytipojaksi panimoravintolasta on mielenkiintoinen ja autenttinen jenkki-bbq painotteinen ruokalista, joka tekee jo paikasta itsessään käymisen arvoinen. Põhjala Tap Room interiööriltään, ruoka- sekä oluttarjonnaltaan paikka, jonne jokaisen Tallinnaan suuntaavan tulisi vähintään kerran kokeilla. Põhjala Tap Room vuokraa yksityistä saunaa, joten siellä taittuu mukavasti saunailtakin.
Kotisivu: Põhjala Tap Room

Põhjala Tap Room - Tallinna

Viihtyisässä Põhjala Tap Roomissa yhdistyvät sekä laatuoluet ja herkullinen ruoka

Koht (Vanhakaupunki)

Vanhankaupungin sydämessä, Lai-kadun juuressa sijaitseva Koht on olutconnoisseurien ykkösvalinta Tallinnassa.  Tiiviin tunnelmallisen Koht-baarin hämärä valaistus ja rustiikin rosoinen sisustus kaariholveineen luo tunnelman luostarista — nyt ollaan siis länsimaisten oluiden alkulähteillä. Baarissa on tarjolla uskomaton määrä pullo-oluita, jotka kyypparit tuntevat uskomattomalla tavalla pullon pullolta ja auttavat oluen valinnassa.
Kotisivu: Koht

Drink Bar & Grill (Vanhakaupunki)

Müürivahe-kadulta aivan Vanhankaupungin keskustasta löytyy tunnelmallinen ja  hyvällä olutvalikoimalla varustettu Drink. Keskeisen sijainnin ansiosta Drinkissä on kätevää käydä nappaamassa nopea janonsammuttaja tai vaikka toinen.
Kotisivu: Drink

Drink - Tallinna

Drinkiin on helppo pistäytyä tauko-oluelle

Hell Hunt (Vanhakaupunki)

Hell Huntissa ei tarvitse metsästää helvettiä eikä pirulaisia, vaan sanaleikkisän pubin nimi suomeksi tarkoittaa Lempeää sutta. Hell Hunt on yksi Vanhankaupungin lokoisimpia olutolohuoneita, jonne on helppo pistäytyä maistelemaan heidän omia oluita. Hyvän olutvalikoiman lisäksi tarjolla on perustason pubiruokaa.
Kotisivu: Hell Hunt

St. Vitus (Telliskivi)

Telliskivessä sijaitseva gastropubmainen St. Vitus on yksi mukavimpia olutravintoloita Tallinnassa. Baaritiskiä reunustava massiivinen hanarivistö jo kertoo, että tämä paikka on tehty oluen ystävälle.  Kattavan olutvalikoiman lisäksi St. Vituksen keittiön taso on pubiruokien maukkaimmasta päästä ja hintataso on varsin edullinen.
Kotisivu: St. Vitus

St. Vitus - Tallinna

Gastropub St. Vitus Telliskivessä

Sporttibaarit

Unibet Sports Bar (Vanhakaupunki)

Viru-kadun läheisyyteen vuonna 2022 avattu Unibet Sports Bar on nimensä mukaisesti sporttibaari, ja ehkä ainoa sporttibaari Tallinnassa, jossa mennään aidosti urheilun ehdolla. Televisioita ja screenejä on mukavasti tarjolla joka ilmansuuntaan ja urheilutarjonta on laaja. Harvassa itseään sporttibaariksi kutsuvassa Tallinnan ravintolassa sammutetaan taustamusiikki häiritsemästä urheiluelämystä — täällä näin tehdään. Unibet Sports Barin ruokatarjonta on sporttipubimainen ja oikein mainiolla tasolla.
Kotisivu: Unibet Sports Bar

Unibet Sports Bar - Tallinna

Nimeta Baar - Pub With No Name (Vanhakaupunki)

Bermudan Kolmiossa Suur-Karja-kadulla sijaitseva Nimeta on sporttifanien kestosuosikki, jossa yhdistyvät isot screenit ja kohtuulliset hinnat. Nimetassa viihtyy kyllä pidempäänkin kuin vain 90 minuutin ajan, sillä baari tarjoilee pubiruokaa edulliseen hintaan, ja otteluiden päätettyä Nimetan tanssilattiakin saattaa täyttyä, jos ottelun tulos on ollut suotuisa.
Kotisivu: Nimeta

Cocktail-baarit

Manna La Roosa (Vanhakaupunki)

Historiallisessa puutalossa Vanhankaupungin rajalla sijaitsee Tallinnan parhaita drinkkejä valmistava Manna La Roosa. Sisään astuessa tuntuu kuin astelisi sisään mieluummin ateljeehen kuin ravintolaan, sillä tässä loft-tyylisesssä ravintolassa sisustus, drinkit sekä ruoka-annokset ovat kaikki taideteoksia.
Kotisivu: Manna La Roosa

Horisont Bar (Keskusta)

Swissotelin kattokerroksessa sijaitsevassa elegantissa Horisont Barissa drinkit ovat saman linjan mukaisesti elegantteja ja laadukkaita. Drinkit eivät ole halvimmasta päästä, mutta juoman hinnalla saa upeat panoraamanäkymät Tallinnan yli. Palvelun taso on myös erinomaista.
Kotisivu: Horisont Bar

Horisont Bar, Tallinna

Drinkkejä Horisont Barissa.

Frank Bistro & Cocktail Bar (Vanhakaupunki)

New Yorkista vaikutteita ottanut Frank on simppelillä, mutta hyvällä maulla sisustettu bistro, jossa sekä ruoka että drinkit ovat käymisen arvoisia. Bistron vieressä on erillinen sisäänkäynti alakerran Frank's Undergroundiin, jossa tarjoillaan ainoastaan juomia. Baarimestarit ovat asiantuntevia drinkkien suhteen, ja klassikoiden lisäksi sekoittavat mielellään sinulle räätälöidyn drinkin.
Kotisivu: Frank

Botaanik (Vanhakaupunki)

Vanhassakaupungissa sijaitseva pieni ja tunnelmallinen Botaanik on takuuvarma valinta herkullisten drinkkien nautiskeluun intiimissä ja hienostuneessa ympäristössä. Baariin mahtuu todella vähän ihmisiä, joten ennakkovaraus on suositeltavaa. Botaanikin henkilökunta on yksi ystävällisimmistä ja asiantuntevimmista Tallinnassa.
Kotisivu: Botaanik

Rannat

Välillä Vanhankaupungin mukulakivikaduilla kulkiessa saattaa unohtua, että Tallinna sijaitsee meren äärellä, jonka rannalla on kilometritolkulla hienohiekkaista hiekkarantaa. Rannat ovatkin kesäaikana vilkkaita säiden salliessa, sillä paikalliseen kauneusihanteeseen kuuluu kuparinruskea iho. Kaupungin alueella on useampia pienempiä rantoja, mutta Piritan ranta sekä Stroomin ranta ovat rannoista suosituimpia ja kauneimpia.

Russalkan ranta

Lähin ranta Tallinnan keskustaa on pieni rantakaistale nimeltään Russalkan ranta, joka levittäytyy Russalkan patsaan edustalla. Rantavesi on matalaa, minkä takia se sopii myös perheille. Rannalla vuokrataan kesäaikaan SUP-lautoja, sekä rannan vieressä on kesäaikaan ruoka- ja jäätelökojuja.

Russalkan ranta - Tallinna

Russalka on lähinnä Tallinnan keskustaa sijaitseva ranta.

Piritan ranta

Kahden kilometrin pituinen Piritan ranta on Tallinnan suosituin ja pisin. Hienohiekkainen rantaosuus alkaa heti Olympiasataman jälkeen. Rannalla sijaitsevassa St. Patrick's-ravintolassa voi syödä täysimittaisen lounaan rantapäivän lomassa. Olympiasataman puoleisessa päässä sijaitseva Pirita surfiklubi vuokraa mm. SUP- ja purjelautoja.

Lähin bussipysäkki: Supluse puiestee

Piritan ranta - Tallinna

Laaja Piritan ranta on Tallinnan suosituin ranta.

Stroomin ranta

Toinen erittäin suosittu ranta on pohjois-Tallinnassa Pelgurannan kaupunginosassa sijaitseva Stroominranta, joka soveltuu hyvin lapsiperheille matalan rantaviivan vuoksi. Rannalla on erikseen lasten leikkipaikka, josta löytyy trampoliineja ja muita viihdykkeitä lapsille. Rannan tuntumasta löytyy pieni baari-kahvila, josta saa pientä suolaista ja kylmiä juomia.
Lähin bussipysäkki: Supelranna

Stroomin ranta - Tallinna

Stroomin ranta Pelgurannan kaupunginosassa.

Hintataso

Tallinnan hintataso on jyrkästi nousussa, mutta matkailijan kannalta oleelliset asiat, kuten majoitus, sekä ruoka ja juoma ravintoloissa ovat silti alle Suomen hintatason.

Alla on esimerkkejä ravintola- ja hotellihuonehinnoista Tallinnassa. Hotellihuonehinnat ovat mediaanihintoja, joissa on lähteenä Booking.com.

Tuote

Pizza ravintolassa

Pihvi ravintolassa

33 cl olut

3-4* hotelli (huhtikuu)

3-4* hotelli (heinäkuu)

Hinta

10-14 €

22-30 €

5 €

95 €

120 €

Tallinnan lentokentältä keskustaan

Ülemistessä sijaitseva Tallinnan lentokenttä sijaitsee vain neljän kilometrin päässä keskustasta, joten reippaimmat voivat jopa kävellä lentokentältä keskustaan.

Taksimatka Tallinnan Vanhaankaupunkiin kestää noin 10 minuuttia ja maksaa noin 10€. Lentokentän kanssa yhteistyötä tekevät yhtiöt Tallink Takso ja Forus Takso tulevat hakemaan suoraan lentokentän oven edessä sijaitsevalta taksipysäkiltä. Taksikuskin pitäisi aina käyttää mittaria, eikä matkasta pitäisi missään nimessä maksaa yli 15€ Vanhaankaupunkiin. Jos taksikuski yrittää rahastaa enemmän, niin kannattaa soittaa kyseiseen taksifirmaan ja ilmoittaa asiasta. Taksikuitilla he hyvittävät jälkikäteenkin liikaa maksetun rahasumman.

Julkisen liikenteen kulkuvälineitä Tallinnan lentokentältä keskustaan ovat bussi ja raitiovaunu. Lipun hinta molempiin kulkuvälineisiin on 2 euroa. Bussilinja 2 ja raitiovaunulinja 4 kulkevat keskustaan. Matkan kesto julkisilla Tallinnan lentokentältä keskustaan on noin 20 minuuttia.

Milloin matkustaa

Ideaaliaika matkustaa Tallinnaan on kesäkuukausina, kesäkuusta elokuuhun, jolloin Tallinnan sää on parhaimmillaan - lämpötila on korkeimmillaan ja sadepäiviä on vähiten.

Talvi: Talvikuukaudet joulukuusta helmikuuhun ovat kylmiä. Joulukuu on sateinen ja loskainen, keskilämpötila joulukuussa on noin -2 °C - 0 °C paikkeilla. Tammi- ja helmikuu ovat vuoden kylmimpiä kuukausia. Asteet saattavat tippua kylmimmillään alle -10 asteen, mutta keskilämpötila kulkee noin -5 asteessa.

Kevät: Maaliskuussa saattaa maassa olla vielä lunta ja keskilämpötila on hiukan nollan alapuolella. Päivän ylin lämpötila menee usein nollan yläpuolelle. Huhtikuussa lämpöasteet saattavat nousta päivisin jo 10 °C tienoille. Toukokuussa voidaan nähdä jo 20 asteen lämpötiloja, mutta keskilämpötilat ovat noin reilun kymmenen asteen tienoilla.

Kesä: Kesäkuukaudet ovat paras aika matkustaa Tallinnaan. Keskilämpötilat kesäkuukausina ovat noin 16-18 °C, mutta päiväsaikaan asteet saattavat kivuta parhaimmillaan jopa 30 asteeseen.

Syksy: Syyskuussa ilma alkaa viiletä ja päivän ylimmätkin lämpötilat tippuvat alle 20 asteen. Syksy on vuoden sateisinta aikaa Tallinnassa. Loka-marraskuussa lämpötilat tippuvat taas lähelle nollaa astetta.

---

Teksti & kuvat: Ville Ryynänen

guest
0 kommenttia Tallinnasta
Inline Feedbacks
View all comments