Siirry suoraan sisältöön

Tallinna

Vauhdilla kasvava Tallinna on mielenkiintoinen sekoitus rosoista vanhaa ja kiiltävää uutta – Vanhankaupungin kivimuurien takaa siintävät korkeat, lasiset toimistorakennukset. Tallinna vetää puoleensa  tasokkailla ravintoloilla sekä Vanhallakaupungilla, jonka sokkeloisilla mukulakivikaduilla voi sukeltaa hansakaupungin historiaan.

Kaupungin uudelleenrakennetut osat kuten Rotermann, Telliskivi ja Balti Jaama Turg ovat herkuttelijoiden paratiiseja, joissa kansainväliset katuruoka- ja fuusiokeittiöt ovat vieri vieressä viinibaarien ja mikropanimobaarien kanssa.

Raatihuoneentori - Tallinna
Tallinnan Raatihuoneentori heinäkuussa

Missä asua Tallinnassa

Vanhakaupunki on Tallinnan sydän, josta löytyvät useimmat nähtävyydet sekä paras valikoima ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Sen lähellä sijaitsevat alueet soveltuvat myös mainiosti tukikohdiksi, joista lähteä tutustumaan kaupunkiin. Tallinna on juuri sopivan kokoinen kaupunki kävellen tutkittavaksi.

Mikäli lähdet keskustasta kauemmaksi, kuten Kadriorgiin, Piritaan tai Rocca Al Maressa sijaitsevaan eläintarhaan, niin Tallinnan julkisen liikenteen älykortin voit hankkia joko lataamalla Pilet.ee-mobiilisovelluksen tai ostamalla fyysisen kortin lähimmästä R-kioskista tai näistä paikoista. Älykortilla voit ostaa mm. 24-tunnin lipun. Myös HSL:n matkakortti toimii Tallinnan liikenteen kulkuvälineissä.

Tunnin kestävän kertalipun voit ostaa suoraan bussin tai raitiovaunun lipunleimauskoneesta käyttämällä lähimaksusovellusta.

Löydä hotelli Tallinnassa Booking.comin karttahausta

Booking.com

Tallinnan satamista keskustaan

Tallinnassa on kaksi terminaalia, joita laivayhtiöt käyttävät; Tallink saapuu terminaaliin D (Reisiterminal D) ja Eckerö Line sekä Viking Line saapuvat terminaaliin A (Reisiterminal A).

Näistä D-terminaali on hitusen lähempänä Tallinnan modernia keskustaa, noin kilometrin päässä. A-terminaalista pääsee taas Vanhaankaupunkiin hitusen nopeammin, sekin on noin kilometrin matkan päässä. Kaiken kaikkiaan ei siis ole suurta eroa kumpaan terminaaliin saapuu.

D-terminaalista pääsee Viru Keskukselle myös bussilla, mutta mukavuuden kannalta taksi on helpompi vaihtoehto, mikäli kävely ei tule kyseeseen. Uusio raitiovaunulinja on rakenteilla, jolla tulevaisuudessa tulee pääsemään keskustaan molemmista satamista.

Taksiyhtiö Tallink Takso veloittaa noin 5-8€ satamasta keskustaan ja heidän taksejaan löytyy yleensä runsaasti satamasta. Satamassa ei kannata hypätä minkä tahansa taksin kyytiin, sillä ylihintaa veloittavia taksejakin löytyy. Hinta kannattaa tarkistaa ainakin etukäteen.

Tallinnan lentokentältä keskustaan

Ülemistessä sijaitseva Tallinnan lentokenttä sijaitsee vain neljän kilometrin päässä keskustasta, joten reippaimmat voivat jopa kävellä lentokentältä keskustaan.

Taksimatka Tallinnan Vanhaankaupunkiin kestää noin 10 minuuttia ja maksaa noin 11-13€. Lentokentän kanssa yhteistyötä tekevät yhtiöt Tallink Takso ja Forus Takso tulevat hakemaan suoraan lentokentän oven edessä sijaitsevalta taksipysäkiltä. Taksikuskin pitäisi aina käyttää mittaria.

Julkisen liikenteen kulkuvälineitä Tallinnan lentokentältä keskustaan on tällä hetkellä bussi. Lipun hinta molempiin kulkuvälineisiin on 2 euroa. Bussilinja 2 kulkee Tallinnan keskustaan. Matkan kesto julkisilla Tallinnan lentokentältä keskustaan on noin 20 minuuttia.

**Raitiovaunulinja Tallinnan lentokentältä keskustaan on tällä hetkellä suljettu ratatöiden vuoksi.


Katso myös seuraavat Tallinnan oppaan alasivut:


Teksti & kuvat: Ville Ryynänen

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Tallinnasta
Inline Feedbacks
View all comments