Siirry suoraan sisältöön

Castelldefels

Castelldefels on erinomainen valinta, jos etsit rauhallista rantakohdetta. Barcelonan kupeessa sijaitsevassa Castelldefelsissa on viiden kilometrin mittainen yhtenäinen rantaviiva, josta löytyy rauhallisia kohtia myös vilkkaimpinakin kuukausina.

Bussimatka Barcelonan lentokentältä Castelldefelsiin kestää vain 40 minuuttia tai taksimatka 15 minuuttia. Monet barcelonalaiset suuntaavat kesäaikaan sen väljemmille ja hienohiekkaisemmille rannoille.

Kaupunki on hyvä kohde myös niille, jotka tykkäävät urheilla loman aikana. Barcelonan olympialaisten melontakilpailut järjestettiin Castelldefelsin olympiakanaalissa, joka tarjoaa tänäkin päivänä monipuolisia urheilumahdollisuuksia. Rannalla ei ole mahdotonta törmätä johonkin Castelldefelsissa asuvista F.C. Barcelonan tähtipelaajista.

Castelldefels ranta

Castelldefels, Espanja

Missä asua

On erittäin tärkeää erottaa rannan alue ja keskustan alue, sillä näillä on välimatkaa 2-3 kilometriä. Suurin osa Castelldefelsin hotelleista sijaitsee rannan alueella, eikä keskustassa ole juurikaan hotelleja. Castelldefels on kesäkohde, ja ranta on yleensä pääsyy matkustaa kaupunkiin. Tämän takia on suositeltavaa asua rannan lähellä.

Ranta-alueen huono puoli on palvelujen niukkuus. Ranta-alueen länsipuolella on runsaasti ravintoloita, baareja ja ruokakauppoja, mutta palvelut loppuvat siihen. Olympiakanaalin alueella on lähinnä paikallisasutusta, eikä juurikaan ruokakauppoja tai ravintoloita.

Avenida Santa Maria, Castelldefels
Keskustan kävely-/ravintolakatu Avenida Santa Maria

Löydä sinulle sopiva hotelli Castelldefelsissa Booking.comin hotellikartasta

Booking.com

Tekemistä ja nähtävyyksiä

Castelldefels on urheilijalle oiva kohde, josta löytyy urheilumahdollisuuksia laidasta laitaan. Etenkin vesiurheilulajeissa on erinomainen tarjonta.

Olympiakanaali

Wakeboarding Canal Olimpic Castelldefels
Canal Olímpicissa voi harrastaa eri vesiurheilulajeja

Olympiakanaali rakennettiin Barcelonan olympialaisia varten melonta-areenaksi. Nykyisin Olympiakanaalin alueella voi harrastaa urheiluja monimuotoisesti. Siellä on täysin varusteltu kuntosali sekä täysimittainen ulkouima-allas. Itse Olympiakanaalissa voi harrastaa soutua, melontaa tai vaijerivesihiihtoa. Lisäksi alueella on 9-reikäinen golfrata harjoittelubunkkereineen sekä puttausgreeneineen.

Sisäänpääsy ja lipunmyynti löytyvät kanaalin pohjoispäästä.

Linna

Castelldefelsin linna sijaitsee kylän korkeimmalla paikalla ja sen historia ulottaa 1500-luvulle. Linna rakennettiin karolingien aikakaudella puolustamaan kylää muslimien hyökkäyksiltä. Linna kunnostettiin vuonna 1897.

Castelldefelsin linna

  • Aukioloajat ja lisätietoa espanjaksi täältä.
  • Miten päästä: Bussi CF1 pysähtyy keskustan rautatieasemalla ja vie linnalle asti. Keskustasta kävellen linnalle menee noin 15-20 minuuttia.

Ostokset

Castelldefelsista löytyy kohtalaiset ostosmahdollisuudet, joten Barcelonaan asti ei tarvitse lähteä shoppailemaan.

Ànecblau

Castelldefelsin ainoa ostoskeskus Ànecblau sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustan juna-asemalta. Kaupat ovat auki joka päivä, lukuun ottamatta kansallisia vapaapäiviä.

Vaatemerkeistä edustettuina ovat mm. Bershka, H&M ja Pull & Bear. Ostoskeskuksessa on myös koruliikkeitä, elektroniikkaa sekä sisustusliikkeitä. Siellä on myös iso elokuvateatteri Yelmo Cines Ànecblau, mutta näytettävät elokuvat on dubattu espanjaksi.

The Style Outlets Viladecans

Iso outlet-ostoskeskus sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Castelldefelsista. Sieltä löytyy noin 50 outlet-kauppaa leppoisassa puutarhaympäristössä. Ostoskeskukseen on melko helppoa päästä joko junalla tai bussilla. Viladecansissa on oma juna-asema ja ostoskeskus sijaitsee aivan sen vieressä. Junalinja on sama, joka menee lopulta Barcelonaan.

Hintataso

Castelldefelsin hintataso on suomalaisille edullinen. Etenkin vaatteiden hinnat ovat Euroopan alhaisimpia. Majoitushinnat ovat selkeästi alhaisempia ennen kuin korkeasesonki alkaa heinäkuussa.

Alla on esimerkkejä ravintola- ja hotellihuonehinnoista Castelldefelsissa. Hotellihuonehinnat ovat mediaanihintoja, joissa on lähteenä Booking.com.

Tuote

Pizza ravintolassa

33 cl olut

3-4* hotelli (huhtikuu)

3-4* hotelli (heinäkuu)

Hinta

10-14 €

3 €

95 €

151 €

Miten päästä Barcelonan lentokentältä Castelldefelsiin

Lähin lentokenttä, Barcelonan El Prat, sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Castelldefelsista.

  • El Prat-lentokentältä terminaali T1:stä on suora bussiyhteys Castelldefelsin keskustan juna-asemalle. Matka kestää noin 40 minuuttia. Aikataulut: Baixbus.cat. Valitse L99 vetovalikosta "Seleccione una línea" ja klikkaa Obtener información nähdäksesi reitin. Klikkaa sitten Horarios de paso nähdäksesi aikataulut.
  • Jos sinulla on erittäin myöhäinen tai aikainen lento, niin yöbussi N16 kulkee El Prat Terminaali T2:n ja Castelldefelsin väliä.
  • Junalla ei ole suoraa yhteyttä Castelldefelsiin lentokentältä, vaan ensin pitää ottaa juna El Prat de Llobregat -asemalle, jossa voi vaihtaa Castelldefelsiin kulkevaan junaan. Junalipun voi ostaa kuitenkin suoraan jo Barcelonan lentoasemalta. Aikataulut: Renfe.com

Juna-asema Barcelonan lentoasemalla sijaitsee terminaalissa 2., josta on suora tunneliyhteys juna-asemalle.

Miten päästä Castelldefelsista Barcelonaan

Barcelonan keskustan Passeig de Gràcia-asemalle pääsee puolessa tunnissa, junia kulkee useasti päivässä. Tarkat aikataulut:  Renfe.com. Kannattaa huomata, että kaikki junat eivät pysähdy Castelldefelsin rannalla, jonka oman aseman nimi on Platja de Castelldefels. Keskustan aseman nimi on Castelldefels, jossa pysähtyvät myös kaikki rannalla pysähtyvät junat.

Toinen vaihtoehto matkustaa Barcelonaan on ottaa paikallisbussi. Tämä bussi saattaa olla hyödyllinen, jos asut kaukana molemmista juna-asemista, esimerkiksi Olympiakanaalin lähellä. Aikataulut: Baixbus.cat. (Valitse linja L95 vetovalikosta, jossa lukee: Seleccione una línea, jonka jälkeen klikkaa Obtener información nähdäksesi bussin reitin. Klikkaamalla Horarios de paso näet aikataulut.)

Sää

Talvi: Talvilämpötilat ovat leutoja, päivän ylin keskilämpötila kulkee 10 asteen tienoilla alkutalvesta ja myöhemmin helmikuussa noin 15 asteen tienoilla. Sateet ovat talvella yleisiä.

Kevät: Maalis-huhtikuussa lämpötilat voivat nousta 20 asteen tienoille ja ylikin. Takki on silti hyvä olla sillä aamuin ja illoin on vielä kylmä. Merivesi on vielä yleensä liian kylmää uimiseen. Sateita on kuitenkin jo vähemmän kuin talvella. Toukokuussa lämpötila nousee alituiseen yli 20 asteen, ja silloin rannat alkavat pikkuhiljaa täyttyä.

Kesä: Kesäkuu on luultavasti paras kuu vierailla Castelldefelsissa. Kesäkuussa lämpötila voi nousta jopa 30 asteeseen, mutta pahimmat kuumuudet eivät ole vielä alkaneet. Heinä- ja elokuu ovat kuumimpia ja kuivimpia kuukausia koko vuotena ja lämpötila saattaa olla varjossakin 35 asteen lähistöllä.

Syksy: Alkusyksy on vielä varsin lämmin ja merivesi on oikein lämmintä. Rantakausi jatkuu noin lokakuun puoliväliin, jolloin lämpötila alkaa tippua 20 asteeseen ja alle. Sademäärä kasvaa mitä pidemmälle syksy jatkuu.

---
Teksti: Ville Ryynänen
Kuvat: Jussi Ryynänen

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Castelldefelsista
Inline Feedbacks
View all comments