Siirry suoraan sisältöön

Espanja

Espanja on suosittu matkailumaa, jonka monipuoliset viehätykset tunnetaan ympäri maailmaa. Rentoudu Välimeren hiekkarannoilla nauttien auringonpaisteesta tai heittäydy Madridin vilinään ihastelemaan sen monimuotoista arkkitehtuuria.

Espanjalainen ruoka- ja juomakulttuuri on niin ikään monien rakastama – maistele Baskimaan herkullisia pintxoja, Andalucian tapaksia tai Valencian paellaa. Tutustu Riojan arvostettuihin viineihin ja Katalonian kuohuvaan cavaan.

Mutta maalla on paljon muutakin tarjottavanaan – opi tuntemaan vivahteikas ja temperamenttinen Espanja!

Alicante - Espanja

Perustietoa Espanjasta

Asukasluku:n. 46.7 miljoonaa
Pääkaupunki:Madrid
Pääkieli:Espanja
EU-maa:Kyllä
Schengen-maa:Kyllä
Pistokemalli:C (Eurooppamalli)
Rahayksikkö:Euro

Espanjan sää ja ilmasto

Manner-Espanjan alueella sijaitsee useampi erillinen ilmastotyyppi, mutta karkeasti jaettuna Pohjois-Espanjan ilmasto on kesälläkin lauhkea ja talvella kylmä, kun taas maan keskiosat ja eteläosat ovat lauhkeita talvellakin ja kuumia keskikesällä.

Pohjois-Espanjaan kylmempään alueeseen kuuluvat Baskimaa, Galicia, Asturias, Cantabria ja Navarra. Kesäkuukaudet on paras aika matkustaa Pohjois-Espanjaan, jolloin lämpötilat ovat korkeimmillaan ja aurinko paistaa useimmin. Esimerkiksi San Sebastián sopii rantakohteeksi niille, jotka eivät pidä polttavasta auringonpaisteesta. Päivän korkeimmat lämpötilat kuumimpina kesäkuukausina Baskimaassa kulkevat noin 20-25  välillä. Kevät ja syksy (lokakuu-toukokuu) Pohjois-Espanjassa on sateista aikaa ja talvikuukausina tulee yleensä luntakin.

Kaupungit kuten Madrid, Sevilla tai Barcelona sopivat lomakohteiksi ympäri vuoden, mutta keskikesällä heinä-elokuussa kaupungeissa saattaa olla tukahduttavan kuuma. Etenkin Madridissa ja Sevillassa saattaa heinä-elokuussa olla infernaalisen kuumaa - Madridissa päivän korkeimmat lukemat kipuavat usein yli 30 asteen ja Sevillassa lämpötila saattaa lähennellä 40 astetta. Myöhäissyksy tai alkukevät ovat mitä erinomaisinta aikaa vierailla kaupungeissa, sillä lämpötilat ovat mukavan lämpimiä ja sateita on vähän.

Sant Sebastiàn ranta Sitgesissä.

Rantakausi Manner-Espanjassa ja Baleaareilla alkaa karkeasti toukokuun alusta ja päättyy noin lokakuun puolivälissä. Rantalomailuun soveltuvia kuumia päiviä saattaa olla näiden kuukausien ulkopuolellakin, mutta merivesi on rantakauden ulkopuolella vielä kylmää.

Kanariansaarilla sen sijaan korkeasesonki on talvikuukausina, jolloin päivän ylin lämpötila vaihtelee noin 20-25 asteen välillä ja merivesikin on lähellä 20 astetta.

Hiihtosesonki Espanjassa vastaa suurin piirtein Suomen laskettelukeskuksien hiihtokautta. Rinteet avautuvat sekä Pyreneillä että Sierra Nevadassa marraskuun loppupuolella ja sulkeutuvat huhtikuun puolessa välissä. Sierra Nevadassa kausi kestää hieman pidempään kuin Pyreneillä; siellä rinteet suljetaan vasta toukokuun alkupuolella.

Espanjan hintataso 2023

Eurostatin vuonna 2021 teettämän tutkimuksen mukaan Espanjan hintataso on Euroopan maiden keskitason alapuolella matkailijan kannalta oleellisissa asioissa, kuten majoituksessa sekä ravintolahinnoissa.

Maan sisällä sekä majoituksen että ravintoloiden hinnat ovat korkeampia Baskimaan, Katalonian ja Madridin turistialueilla kuin etelän Andaluciassa tai Kaakkois-Espanjan Costa Blancalla.

Turvallisuus Espanjassa

Maailman suurimman matkailuturvallisuuden arviointeja tekevän yhtiön International SOSin mittauksissa Espanjassa matkustusriskit ovat alhaisia, mutta rikollisuutta, kuten automurtoja ja taskuvarkauksia tehdään runsaasti.

Varsinkin isommissa kaupungeissa, kuten Madridissa, Barcelonassa, Málagassa ja Sevillassa sekä vilkkaissa turistikohteissa, kuten Alicantessa, kannattaa julkisissa kulkuneuvoissa sekä ruuhkaisissa paikoissa varoa taskuvarkaita. Tällaisilla paikoilla kannattaa noudattaa yleisiä varovaisuusohjeita:

  • Pidä reppu tai laukku aina suljettuna ja kanna sitä etupuolella
  • Pidä lompakko aina etutaskussa tai lukitussa laukussa, äläkä kanna mukana isoja rahamääriä
  • Vältä passin pitämistä mukana kaupungilla. Silloin kun passi on mukana, niin kiinnitä ylimääräistä huomiota ympäristöön

Espanjassa liikennenopeuksia rikotaan ahkerasti ja turvavälit liikenteessä ovat usein olemattomat, joten tieturvallisuus on myös syytä huomioida. Samoin jalankulkijoiden kannattaa tarkkailla suojatietä ylittäessä autoja, sillä suojateitä ei kunnioiteta kuin pyhää kirjaa.


Katso lisää tietoa Espanjasta

Lisätietoa Espanjan tunnetuimmista nähtävyyksistä täältä.
Lisätietoa Espanjan lomakohteista täältä.


Espanjan kohdeoppaat

Alicante on Espanjan kaakkoiskulmassa sijaitsevan Costa Blancan vilkas pääkaupunki. Alicanten viehättävyys ei rajoitu vain hienohiekkaisiin rantoihin, vaan suurkaupunki tarjoaa myös kulttuuria, sykkivää yöelämää sekä korkeatasoisia ravintolaelämyksiä.

Lue lisää kohteesta Alicante

Magic Fountain - Barcelonan parhaat valokuvauspaikat

Barcelona on maan toiseksi suurin kaupunki ja koko maan suosituin matkakohde. Katalonian pääkaupungissa leppoisa rantalomailu yhdistyy vilkkaan urbaanikeskuksen sykkeeseen, johon on mahdotonta kyllästyä.

Lue lisää kohteesta Barcelona

Blanes

Blanes on viimeinen asema Katalonian rannikkoa pitkin kiemurtelevan junaradan varrella ja portti suositulle Costa Bravan rannikolle, jonka kultaiset hiekat jatkuvat aina Ranskan rajalle asti.

Lue lisää kohteesta Blanes

Castelldefels

Castelldefels on Barcelonan lentokentän kupeessa sijaitseva kesäparatiisi, jossa elämä kulkee käsi kädessä jättimäisen hienohiekkaisen rannan äärellä. Castelldefelsiin tullaan usein viettämään rantapäivää Barcelonasta asti.

Lue lisää kohteesta Castelldefels

Lloret de Mar

Lloret de Mar on Costa Bravan hedonistikeskus, jossa päiväsaikaan rentoudutaan rannalla rusketusta keräten, mutta pimeän tullen syttyvät neonvalot, ja kylä rokkaa aamunkoittoon asti.

Lue lisää kohteesta Lloret de Mar

Madrid Espanja

Espanjan pääkaupunki Madrid tarjoaa runsasta kulttuuritarjontaa, historiallista arkkitehtuuria sekä vaihtelevia kaupunginosia

Lue lisää kohteesta Madrid

Malaga

Málaga Andalusiassa, Espanjan Aurinkorannikolla on oivallinen kohde, jossa kaupunkiloman voi yhdistää rantalomaan. Mahdollisuudet ovat lukemattomat!

Lue lisää kohteesta Malaga

Salou

Salou on täydellinen kohde leppoisaa rantalomailua kaipaavalle. Hieno hiekkaranta, siisti kaupunkimiljöö sekä yksi Euroopan suurimmista huvipuistoista ovat asioita, joiden vuoksi Salou sopii erityisesti lapsiperheille.

Lue lisää kohteesta kohteesta Salou

Segovia, Espanja

Sierra de Guadarrama -vuoriston helmoissa sijaitseva Segovia lukuisine historiallisine nähtävyyksineen, hyvine ostosmahdollisuuksineen ja laadukkaine ravintoloineen on monipuolinen ja kohtuuhintainen matkakohde.

Lue lisää kohteesta kohteesta Segovia

Sitges

Sitges on kesällä eläväinen rannikkokylä vain 40 kilometriä Barcelonasta etelään. Sielunmaisemaltaan boheemi ja vapaamielinen Sitges on Espanjan tunnetuin gay-kohde, jossa sateenkaarivärit liehuvat ja yöelämä on railakasta.

Lue lisää kohteesta Sitges

Toledo, Espanja

Toledo on Espanjan entinen pääkaupunki ja yksi Espanjan sisämaan kiehtovimmista historiallisista matkakohteista.

Lue lisää kohteesta Toledo

Torrevieja Espanja

Torrevieja on suomalaisten suosima aurinkoinen rantalomakohde Costa Blancalla Alicanten kupeessa.

Lue lisää kohteesta Torrevieja

Tossa de Mar

Tossa de Mar on pieni kylä Costa Bravalla, jonka kirkkaat vedet ja vilkas pinnanalainen elämä houkuttelevat sukeltajia ja snorklaajia vierailulle aina Barcelonasta asti. Kylää reunustaa vanha linnoitus, jonka historia ulottuu satojen vuosien päähän.

Lue lisää kohteesta Tossa de Mar

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Espanjasta
Inline Feedbacks
View all comments