Siirry suoraan sisältöön

Lloret de Mar

Lloret de Mar on rantakohde Costa Bravalla, noin 80 kilometriä pohjoiseen Barcelonasta. 40,000 asukkaan pikkukaupunki tunnetaan ennen kaikkea vilkkaasta yöelämästä ja rennosta rantaelämästä.

Kylässä on jotakin samaa kuin suomalaisille tutummissa Playa del Inglésissä tai Playa de las Americasissa. Rantakadun terasseilla naukkaillaan alkuiltapäivästä jättisuuria cocktaileja ja taustalla soi lounge-musiikki. Lloret de Mar on ollut perinteisesti nuorten keskieurooppalaisten suosiossa, kuten koko Costa Bravan rannikko.

Lloret de Mar, Espanja

Missä asua - Lloret de Mar

Lloret de Mar on varsin pieni kylä, ja vanhankaupungin alueella kävelee helposti paikasta toiseen. Vanhakaupunki sijoittuu Platja de Lloret -rannan taakse. Siellä sijaitsee suurin osa ravintoloista sekä kaupoista, ja aluetta voi kutsua kylän keskustaksi.

Suurin osa yökerhoista sijaitsee Avenida Just Marlés Vilarrodonan varrella, suurin ostosvalikoima löytyy Carrer de Sant Peren varrelta

Läntisempi ranta on nimeltään Platja de Fenals, ja sen takana on lähinnä hotelleja sekä ravintoloita. Sinne on matkaa keskustasta pari kilometriä. Tämä osa on omistettu turisteille, eikä siellä ole samanlaista pienen kaupungin viehätystä kuin päärannan takana sijaitsevalla alueella.

Löydä hotelli Lloret de Marissa Booking.comin karttahausta

Booking.com

Lloret de Mar valokuvavideona

Lloret de Mar - nähtävyydet ja tekemistä

Aktiviteetit Lloret de Marissa eivät suinkaan lopu vain hotelliin ja uimarantaan, vaan kylästä ja lähialueilta löytyy tekemistä sekä aikuisille että lapsille. Alla olevien aktiviteettien lisäksi on hyvä muistaa, että sekä Barcelona että Girona ovat noin tunnin ajomatkan päässä.

Waterworld, Parc Aquàtic de Lloret de Mar

Waterworld on Costa Bravan suurin vesipuisto. Laguunien ja aaltoaltaiden lisäksi sieltä löytyy hyvä valikoima erilaisia vesiliukumäkiä. 77 metriä pitkä Kamices-vesiliukumäki kiihdyttää laskijan 60 km/h vauhtiin, joten tätä liukumäkeä kannattaa heikkohermoisimpien välttää. Alueella on useita pikaruokaravintoloita.

Kotisivu: waterworld.es

Miten päästä: Vesipuisto sijaitsee alle kahden kilometrin päässä bussiasemalta Lloretin keskustasta, joten tarvittaessa sinne voi vaikka kävellä. Vesipuistoon on myös ilmainen shuttlebussiyhteys linja-autoasemalta. Aikataulut näet vesipuiston kotisivujen FAQ-osuudesta.

Sant Romàn kirkko - Lloret de Mar

Kylän vanhin kirkko sijaitsee ydinkeskustassa. Goottilaisen tyylin Sant Romà -kirkko rakennettiin 1500-luvulla, ja se on ollut siitä lähtien kylän maamerkki värikkäine mosaiikkeineen.

Sant Romà -kirkko, Lloret de Mar
Sant Romà -kirkko Lloretin keskustassa.

Santa Clotilden puutarhat

Nämä Nicolau Rubió i Tudurin suunnittelemat kauniit renessanssipuutarhat ovat yksi kylän suosituimmista nähtävyyksistä, eikä niitä kannata missata, jos arvostaa kasvien kauneutta. Puutarhassa on mukava viettää iltapäiväpiknik ja ihastella henkeäsalpaavia näkymiä Välimerelle. Puistoon peritään kuuden euron pääsymaksu ja erikoisryhmille on alennuksia.

Kotisivu: patrimoni.lloret.cat

Miten päästä: Puutarhat sijaitsevat 2,5 kilometrin kävelyn päässä keskustasta. Vaihtoehdot ovat joko kävely tai taksi.

Santa Clotilden puutarhat, Lloret de Mar, Espanja
Santa Clotilde – Kuva: Mistervlad / Shutterstock.com

Gnomo park

Lapsiperheille suunnattu huvipuisto Gnomo park sijaitsee Lloretin lähimaastossa massiivisella 40,000 m2 alueella. Sieltä löytyy köysirataa, minigolfia, arcade-halli, minikartingrata ym. Alueella on myös kahvila sekä ravintola.

Kotisivu: gnomo-park.com

Miten päästä: Huvipuisto sijaitsee 3,5 kilometrin päässä keskustasta, joten taksi on helpoin tapa päästä perille.

Patikointi

Rantaviiva ja -kalliot tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet patikoinnille. Meren ääreltä löytyy polkuja sekä itään että länteen päin, jotka kiemurtelevat havumetsien läpi ja idyllisten pienten poukamien vierestä. Parempaa ympäristöä saa hakea sinisen Välimeren kimallellessa taustalla. Reitti-ideoita ja patikointikarttoja löydät täältä: lloretdemar.org.

Patikointipolku, Lloret de Mar
Patikointipolkuja meren äärellä.

Lloret de Mar - Rannat

Kylän rannat ovat hyvin hoidettuja ja palveluiden määrä on erittäin runsas. Päärannat Platja de Lloret ja Platja de Fenals ovat keskikesällä tukossa, mutta lähiseudulla on pieniä kalliopoukamia enemmän rauhaa kaipaaville. Lloret de Marissa, kuten koko Costa Bravalla, hiekka on karkeampaa kuin esimerkiksi Barcelonan ympäristössä tai sen eteläpuolella Costa Doradalla.

Ranta Lloret de Mar
Keskikesällä laajat Lloretin päärannat täyttyvät auringonpalvojista.
Välimeri
Päähiekkarantojen lisäksi Lloretin alueelta löytyy mukavia pieniä poukamia.

Ravintolat - Lloret de Mar

Lloret de Mar ei ole ehkä foodieiden mekka, mutta ravintolatarjontaa riittää silti reilusti. Suurin osa ravintoloista sijaitsee keskustassa, Sant Roma -kirkon ja rannan välissä. Lloretista löytyy runsaasti eri tyyppistä keittiötä intialaisesta tyypillisempään kalaravintolaan ja pihvipaikkaan.

Passeig de Jacint Verdaguer, Lloret de Mar
Lloret de Marin keskustasta löytyy kaupungin runsain ravintolatarjonta.

Ostokset

Lloret de Marista löytyy mukava määrä kauppoja keskustan alueelta. Vaateliikkeistä esimerkiksi Mangolla ja Benettonilla on keskustassa omat liikkeensä. Hintataso vastaa Espanjan yleistä tasoa, joka on selvästi alhaisempi kuin Suomessa. Viiden kilometrin päässä sijaitsevassa naapurikylässä Blanesissa on kuitenkin parempi valikoima kauppoja kuin Lloretissa.

Lloret de Marin hintataso

Lloret de Mar on hintatasoltaan suomalaisille hyvin sopusuhtainen sekä ruuan että majoituksen suhteen. Vaatteiden hinnat ovat myös Euroopan alhaisimpia.

Alla on esimerkkejä ravintola- ja hotellihuonehinnoista Lloret de Marissa. Hotellihuonehinnat ovat mediaanihintoja keskustan hotelleista, lähteenä on Booking.com.

Tuote

Pizza ravintolassa

33 cl olut

4* hotelli (huhtikuu)

4* hotelli (heinäkuu)

Hinta

11-15 €

3 €

72 €

184 €

Miten päästä Lloret de Mariin

Barcelonan lentokentältä

Barcelonan El Prat -lentokentältä on myös suora bussiyhteys Lloret de Mariin. Matka sieltä kestää noin 1,5 - 2 tuntia. Bussi joka lähtee lentokentältä koukkaa Estació del Nord -aseman kautta.

Bussiaikataulut:  Moventis

Barcelonan kaupungista

Barcelonan Estació del Nord -linja-autoasemalta on suora bussiyhteys Lloret de Mariin. Matka kestää reilun tunnin verran. Estació del Nord -bussiasema Barcelonassa sijaitsee noin kilometrin päässä Katalonia-aukiolta Arc de Triomf -metroaseman vieressä.

Bussiaikataulut:  Moventis

Junayhteydet Barcelonasta päättyvät Costa Bravalla Blanesiin, jonka jälkeen junarata koukkaa sisämaahan. Blanesista matkaa kertyy vain 6-7 kilometriä, joten sieltä voi ottaa joko paikallisbussin tai taksin juna-asemalta.

Juna-aikataulut:  Renfe.com.

Gironan lentokentältä

Gironan lentokentältä on myös suora yhteys Lloretiin. Matkaa sieltä on noin 35 kilometriä ja matka kestää puolisen tuntia.

Lisäinfoa: barcelona-girona-airport.com

Sää

Rantabaari

Talvi: Talvilämpötilat Lloret de Marissa ovat leutoja, päivän ylin lämpötila kulkee 10 asteen tienoilla alkutalvesta ja myöhempään helmikuussa noin 15 asteen tienoilla. Sateet ovat talvella yleisiä.

Kevät: Maalis-huhtikuussa lämpötilat voivat nousta 20 asteen tienoille ja ylikin. Takki on silti hyvä olla mukana, sillä aamuin ja illoin on vielä kylmä. Merivesi on vielä kylmää uimiseen. Sateita on kuitenkin jo vähemmän kuin talvella. Toukokuussa lämpötila nousee alituiseen yli 20 asteen, jolloin rannat alkavat pikkuhiljaa täyttyä.

Kesä: Kesäkuu on hyvä kuukausi vierailla Lloretissa. Lämpötila on kuumimpaan aikaan yleensä 25°C ja 30°C välillä ja pahimmat kuumuudet eivät ole vielä alkaneet. Heinä- ja elokuu ovat kuumimpia ja kuivimpia kuukausia koko vuotena ja lämpötila saattaa olla varjossakin 35 asteen paikkeilla.

Syksy: Alkusyksy on vielä varsin lämmin ja merivesi on oikein lämmintä. Rantakausi jatkuu noin lokakuun puoliväliin, jolloin lämpötila alkaa tippua 20 asteeseen ja alle. Sademäärä kasvaa mitä pidemmälle syksy etenee.

---

Teksti: Ville Ryynänen
Kuvat ja video: Jussi Ryynänen
Videon musiikki: Some Obsession / Silent Partner – Audiokirjasto, Youtube

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Lloret de Marista
Inline Feedbacks
View all comments