Siirry suoraan sisältöön

Liettua

Baltian maiden eteläisin valtio Liettua on suurten kontrastien maa. Pääkaupunki Vilna on sekoitus modernia ja vanhaa, jossa sosialismin jättämät satunnaiset kurjuuden merkit näkyvät vain positiivisena rähjäisyytenä muun kauniin arkkitehtuurin keskellä. Sen sijaan maaseudulla kehitys on vielä lasten kengissä.

Liettuan valttikortteja on sen kaunis ja katsastamaton luonto, jonka tunnusmerkkejä ovat loppumattomat metsät ja järvet sekä Kuurinkynkään hiekkadyynit. Paikallisten vieraanvaraisuus tekee matkailusta helppoa – vielä jos osaat nimetä liettualaisen koripalloilijan, on paikkasi heidän sydämessään taattu.

Tietoa maasta

Liettuan kohdeoppaat

Klaipeda

Klaipeda on Liettuan lounaisrannikolla sijaitseva sekoitus Baltiaa ja Keski-Eurooppaa, mikä johtuu kaupungin pitkästä historiasta osana Itä-Preussia. Klaipedan voi helposti yhdistää rantalomaan, sillä Kuurinkynkään upeat hiekkarannat ovat vain kivenheiton päässä.

Lue lisää kohteesta Klaipeda

Vilna

Vilna on nopeasti modernisoituva Liettuan pääkaupunki ja Euroopan tämän hetken trendikkäimpiä lomakohteita. Boheemi Užupiksen tasavalta, Vanhankaupungin juutalaiskorttelit tai Gediminaksen kukkula ovat vain muutamia mainintoja nähtävyyksistä, joita Vilna kätkee sisälleen.

Lue lisää kohteesta Vilna

guest
0 kommenttia Liettuasta
Inline Feedbacks
View all comments