Siirry suoraan sisältöön

Dubrovnik

Dubrovnik muureineen ja torneineen kuuluu Euroopan ehdottomiin ykkösmatkakohteisiin. Vanhankaupungin jykevien muurien sisältä löytyy palatseja, luostareita, kirkkoja, ravintoloita ja kahviloita.

Vanhakaupunki on kuitenkin vain osa tarinaa, sillä Dubrovnik levittäytyy laajalle alueelle tarjoten vaihtoehtoja joka makuun rennosta rantalomasta aktiivilomaan.

Lovrijenac-linnake, Dubrovnik

Lovrijenac-linnake sijaitsee Vanhankaupungin vieressä.

Dubrovnik pähkinänkuoressa

  • Dubrovnik sijaitsee Adrianmeren (Välimeren) rannalla aivan Kroatian eteläkärjessä noin 500 kilometrin päässä pääkaupunki Zagrebista.
  • Ragusan kaupunki perustettiin noin 1400 vuotta sitten ja siitä muodostui merkittävä kaupunkivaltio Adrianmeren alueelle.
  • Nykyinen nimi Dubrovnik otettiin viralliseen käyttöön vuonna 1918, kun Jugoslavia perustettiin, mutta nimeä oli käytetty Ragusan rinnalla jo satojen vuosien ajan. Italiaksi Dubrovnik on edelleen Ragusa.
  • Dubrovnikin Vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.
  • Päästäkseen autolla Dubrovnikiin pohjoisemmasta Kroatiasta täytyi ennen vuotta 2022 ajaa pieni pätkä Bosnia-Hertsegovinan läpi, sillä Kroatian eteläisimmästä osasta ei ollut maayhteyttä muuhun Kroatiaan. Asia korjattiin kesällä 2022, kun Pelješacin silta valmistui

Dubrovnik valokuvavideona


Oppaan tekstit, kuvat ja video: Jussi Ryynänen
Videon musiikki: Home / JHS Pedals – Audiokirjasto, Youtube

Subscribe
Notify of
guest
3 kommenttia Dubrovnikista
Inline Feedbacks
View all comments
T&A
T&A
1 year ago

Dubrovnikin suurin viehätys on kuitenkin upea meri ympärillä! Jos Dubrovnik sijaitsisi sisämaassa, niin tuskin tulisi palattua, vaikka vanha kaupunki hieno onkin. Ensimmäisen kerran olimme jo 90-luvulla!

Irma
Irma
1 year ago

Onko dubrovnik mäkinen kaupunki yleisesti?