Siirry suoraan sisältöön

Dubrovnikin rannat

Dubrovnikissa on useita pieniä uimarantoja eri puolilla kaupunkia. Vesi on kaikkialla kirkasta, puhdasta ja turkoosinsinistä. Kroatian uimavesien puhtaus on Euroopan ympäristöviraston mukaan aivan Euroopan kärkitasoa.

Dubrovnikin rannat ovat pääasiassa pikkukiveä, soraa tai jopa kalliorantoja, joten uimatossut saattaa olla hyvä ottaa mukaan.

1. Banje Beach

Lähes välittömästi Vanhankaupungin vieressä sijaitseva Banje Beach on luonnollisesti erittäin suosittu ranta. Sen takana on ravintola, baari sekä yökerho. Iso osa rannasta on erotettu maksulliseksi beach clubiksi, jonka erottaa helposti alla olevasta kuvasta.

Banjen ranta on soraa ja pikkukiveä.

Banje Beach, Dubrovnik
Banje sijaitsee lyhyen kävelyn päässä Vanhastakaupungista.

Lisätietoja: banjebeach.com

2. Lapad Beach

Lapadinlahden perällä sijaitseva Lapad Beach on kokonaisuudessaan viihtyisää aluetta. Rantaan johtava kävelykatu, Šetalište kralja Zvonimira, on täynnä ravintoloita, baareja ja kahviloita – joskin aika turistivetoisia. Dubrovnik on hyvä kohde kulinaristeillekin, mutta Lapadin suunnasta aivan parhaat ravintolat eivät kuitenkaan löydy. Rannan ympäristössä on lisää ravintoloita, erilaisia aurinkotuolialueita, hierontaa, ym.

Lapad beach
Lapadin lahden perällä on viihtyisä ranta-alue.

Itse ranta jakaantuu kahteen osaan Lapadinlahdelle, molemmat ovat pikkukivirantoja aurinkotuoleineen. Kapeampi kaistale näkyy Googlen kartoissa nimellä Vis Beach.

Jos kävelee rantaviivaa pitkin vähän matkaa länteen päin, tulee vastaan pari pienempää ja rauhallisempaa poukamaa sekä kallioita auringonottoa ja uimista varten. Myös siellä on joitain rantabaareja.

Jos lähtee kävelemään lahden pohjoispuolta rantaa pitkin luoteeseen (Šetalište Nika i Meda Pucića), matkalla on lukuisia portaita alas pienille kallioille, joilta on helppo käydä tikkaita pitkin uimassa.

Sunset Beach, Dubrovnik
Lapadin ranta tunnetaan myös nimellä Sunset Beach.

3. Copacabana Beach

Lapadinlahden pohjoispuolella Babin kukin niemimaalla on hotellien omia rantoja sekä Coral Beach Club. Kärjessä on myös isompi yleinen ranta, Copacabana Beach. Paikka on melko syrjäinen, mutta siellä on kuitenkin hyvät rantapalvelut ravintoloineen.

Copacabana Beach, Dubrovnik, Kroatia
Copacabana Beach löytyy Babin kukin pohjoispuolelta.

Cobacabanan itäpuolella on myös pienempi yleinen ranta, Mandrač Beach.

Lisätietoja: thebeachdubrovnik.com

4. Sveti Jakov Beach

Jos asuu selvästi Vanhakaupungin itäpuolella tai haluaa muuten vain kokeilla syrjäisempää rantaa, Sveti Jakov Beach (tai St. Jacob Beach) sijaitsee n. 1.5 km Banje Beachiltä itään päin ja on täten vielä kävelyetäisyydellä Vanhastakaupungista.

Sveti Jakovin ranta
Sveti Jakovin ranta sijaitsee vähän keskustan ulkopuolella.

Siellä on kesällä hyvät palvelut: baari, ravintola, aurinkotuoleja ja -varjoja sekä vesiskoottereiden ja kajakkien vuokrausta. Ranta on osittain pikkukiveä ja osittain melko hienoakin soraa.

Rannan vieressä on myös betonilaituri sekä auringonottokallioita.

Etäisyys keskustasta sekä rannan takana kohoavat jyrkät kalliot tekevät paikasta sen suosiosta huolimatta melko autiorannan oloisen. Ilta-aurinko paistaa pitkään Sveti Jakoville.

Parkkipaikka on Sveti jakov -kirkon vieressä, ja kirkon takaa on melko pitkät portaat alas rantaan.

5. Bellevue Beach

Bellevuen ranta sijaitsee pienessä poukamassa samannimisen hotellin edessä.

Bellevuen ranta, Dubrovnik Kroatia
Kalliot ympäröivät Bellevuen syvänvihreää rantaa.

Rannalla on ravintola sekä poikkeuksellisen vihreä meri. Aurinko kääntyy korkean kallion taakse jo melko aikaisin (keskikesällä myöhään iltapäivällä) jättäen osan rannasta varjoon.

Bellevue Beachille laskeudutaan rannan lounaispuolelta viereisen Rixos Libertas -hotellin vierestä menevältä kadulta (Kotorska ulica) ja lopussa kuvan etualalla näkyviä portaita pitkin. Rannan takana hotelli Bellevuelle kulkevat portaat ovat vain hotellin vieraille.

Bellevuen ranta on mukulakiviranta.

6. Dance Beach

Dance Beach on kallioranta lähellä Vanhaakaupunkia Lovrijenac-linnakkeen takana sijaitsevalla niemellä. Niemennokassa on parkkipaikka, josta voi laskeutua portaita alas rantaan.

Ranta on paikallisten suosiossa, ja rantabaarissa onkin usein korttipelit käynnissä.

Dance Beach, Dubrovnik
Dance Beach ja rantabaari ilta-auringossa.
Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Dubrovnikin rannoista
Inline Feedbacks
View all comments