Siirry suoraan sisältöön

Dubrovnikin rannat

Dubrovnikissa on useita pieniä uimarantoja eri puolilla kaupunkia. Vesi on kaikkialla kirkasta, puhdasta ja paikoitellen erittäin turkoosia. Kroatian uimavesien puhtaus on Euroopan ympäristöviraston mukaan aivan Euroopan kärkitasoa.

Dubrovnikin rannat ovat pääasiassa soraa, pikkukiveä tai jopa kalliorantoja, joten uimatossut saattaa olla hyvä ottaa mukaan.

1. Banje Beach

Lähes välittömästi Vanhankaupungin vieressä sijaitseva Banje Beach on luonnollisesti erittäin suosittu ranta. Sen takana on ravintola, baari sekä yökerho. Iso osa rannasta on erotettu maksulliseksi beach clubiksi, jonka erottaa helposti alla olevasta kuvasta.

Banjen ranta on pääasiassa soraa.

Banje Beach, Dubrovnik

Banje sijaitsee lyhyen kävelyn päässä Vanhastakaupungista.

Lisätietoja: banjebeach.com

2. Lapad Beach

Lapadinlahden perällä sijaitseva Lapad Beach on kokonaisuudessaan viihtyisää aluetta. Se tunnetaan myös nimellä Sunset Beach.

Rantaan johtava kävelykatu, Šetalište kralja Zvonimira, on täynnä ravintoloita, baareja ja kahviloita – joskin aika turistivetoisia. Dubrovnik on hyvä kohde kulinaristeillekin, mutta Lapadin suunnasta parhaat ravintolat eivät kuitenkaan löydy. Rannan ympäristössä on lisää ravintoloita, erilaisia aurinkotuolialueita, hierontaa, ym.

Lapad beach

Lapadin lahden perällä on viihtyisä ranta-alue.

Itse ranta jakaantuu kahteen osaan Lapadinlahdelle, molemmat ovat pikkukivirantoja aurinkotuoleineen. Kapeampi kaistale näkyy Googlen kartoissa nimellä Vis Beach.

Jos kävelee rantaviivaa pitkin vähän matkaa länteen päin, tulee vastaan pari pienempää ja rauhallisempaa poukamaa sekä kallioita auringonottoa ja uimista varten. Myös siellä on joitain rantabaareja.

Jos lähtee kävelemään lahden pohjoispuolta rantaa pitkin luoteeseen, matkalla on lukuisia portaita alas pienille kallioille. Hyvällä tuurilla sieltä voi löytää oman paikan, josta on helppo käydä uimassa turkoosissa meressä. Ja jos ei heti löydy, niin odottamaan voi mennä vaikkapa viereiseen luolabaariin.

3. Copacabana Beach

Lapadin niemimaan pohjoisosassa on hotellien omia rantoja sekä beach clubeja. Kärjessä on myös isompi yleinen ranta, Copacabana Beach. Paikka on melko syrjäinen, mutta siellä on kuitenkin hyvät rantapalvelut ravintoloineen.

Copacabana Beach, Dubrovnik, Kroatia

Copacabana Beach löytyy Babin kukin pohjoispuolelta.

Alue ei ole yhtä suojainen kuin Lapadin lahti. Dubrovnik on yksi suurten risteilijöiden pysähdyspaikoista, ja näiden laivojen reitit menevät Copacabanan edestä, mikä vähän vähentää rannan viehätystä.

Cobacabanan itäpuolella on vielä pienempi yleinen ranta, Mandrač Beach.

Lisätietoja: thebeachdubrovnik.com

4. Sveti Jakov Beach

Jos asuu selvästi Vanhakaupungin itäpuolella tai haluaa muuten vain kokeilla syrjäisempää rantaa, Sveti Jakov Beach sijaitsee n. 1.5 km Banje Beachiltä itään päin ja on täten vielä kävelyetäisyydellä Vanhastakaupungista.

Sveti Jakovin ranta

Sveti Jakovin ranta sijaitsee vähän keskustan ulkopuolella.

Siellä on kesällä hyvät palvelut: baari, ravintola, aurinkotuoleja ja -varjoja sekä vesiskoottereiden vuokrausta. Osa rannasta on muualta tuotua hiekkaa. Vesiraja on normaalia pikkukiveä, kuten muillakin Dubrovnikin rannoilla.

Rannan vieressä on myös betonilaituri sekä auringonottokallioita.

Etäisyys keskustasta sekä rannan takana kohoavat jyrkät kalliot tekevät paikasta, sen suosiosta huolimatta, melko autiorannan oloisen. Ilta-aurinko paistaa pitkään Sveti Jakoville.

Parkkipaikka on Sveti jakov -kirkon vieressä, josta on melko pitkät portaat alas rantaan.

5. Bellevue Beach

Bellevuen ranta sijaitsee pienessä poukamassa samannimisen hotellin edessä.

Bellevuen ranta, Dubrovnik Kroatia

Kalliot ympäröivät Bellevuen syvänvihreää rantaa.

Rannalla on ravintola sekä poikkeuksellisen vihreä meri. Aurinko kääntyy korkean kallion taakse jo melko aikaisin (keskikesällä myöhään iltapäivällä) jättäen rannan varjoon.

Rannalle laskeudutaan lounaispuolelta viereisen Rixos Libertas -hotellin vierestä menevältä kadulta (Kotorska ulica) ja lopussa kuvan etualalla näkyviä portaita pitkin.

6. Dance Beach

Dance Beach on kallioranta lähellä Vanhaakaupunkia Lovrijenac-linnakkeen takana sijaitsevalla niemellä. Niemennokassa on parkkipaikka, josta voi laskeutua portaita alas rantaan.

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Dubrovnikin rannoista
Inline Feedbacks
View all comments