Siirry suoraan sisältöön

Dubrovnikin lentokenttä

Dubrovnikin lähellä sijaitseva kansainvälinen lentokenttä, kroatiaksi zračna luka, sijaitsee Čilipissä, mutta tunnetaan yleisesti nimellä Dubrovnik Airport. Etäisyyttä on kuitenkin vain 19 kilometriä Vanhastakaupungista.

Tie Dubrovnikiin seuraa rannikkoa ja menee pienten kylien läpi. Merimaisemat matkalla ovat hienoja, joten kannattaa valita bussissa paikat menosuuntaan vasemmalta puolelta (palatessa oikealta puolelta).

Itse Dubrovnikin lentokenttä on melko pieni, eikä nykyään tarvitse käydä edes passintarkastuksessa, sillä Kroatia liittyi Schengen-alueeseen vuoden 2023 alussa.

Dubrovnikin lentokentältä kaupunkiin

Lentokenttäbussi

Platanus Shuttle Bus on virallinen bussiyhteys Dubrovnikin lentokentän ja kaupungin välillä. Varsinaista aikataulua ei kaupungin suuntaan ole, vaan bussi lähtee n. 30 minuuttia jokaisen lennon jälkeen (aikataulujen rajoissa, ei koske yölentoja). Aikataulut toiseen suuntaan löytyvät sivuilta.

Bussi pysähtyy matkalla Dubrovnikissa yhdessä paikassa (Vanhakaupunki) ja lähtiessä kolmessa paikassa. Päätepiste on Dubrovnikin bussiasema Gružin risteilylaivasataman vieressä, reilun kolmen kilometrin päässä Vanhastakaupungista, joten valtaosan matkustajista kannattaa jäädä jo matkalla pois, eikä jatkaa Gružiin asti. Mikäli majoitus on esimerkiksi Lapadissa ja aikoo ottaa taksin, niin päätepisteestä on helpompaa saada taksi kuin ruuhkaiselta kadulta Vanhankaupungin vierestä.

Bussien kulkemisajat, hinnat ja pysäkit: platanus.hr

Yleinen bussi

Yleisiä busseja menee harvemmin kuin lentokenttäbusseja.

Aikataulut ja lisätiedot: libertasdubrovnik.com (Suburban timetable - East).

Taksi

Taksitolppa löytyy terminaalin edestä.

Etukäteen tilattu taksi esimerkiksi Connectotransfers.comista maksaa 35-40 euroa. Uberin voi saada vielä vuonna 2023 hyvinkin alle 30 eurolla. Uber-kyytejä on melko nopea saada Dubrovnikissa ja varsinkin lentokentältä.

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Dubrovnikin lentokentästä
Inline Feedbacks
View all comments