Koti » Kohteet » Puola

Puola

Puola on huomattavasti mainettaan monipuolisempi matkailumaa.

Tunnetuimpien kaupunkikohteiden lisäksi Puolasta löytyy lukuisia vaaleahiekkaisia rantoja Itämeren äärellä, laskettelukeskuksia etelässä ja viinialueita idässä ja etelässä.

Tietoa maasta

Puolan TOP 3 suosituinta kaupunkikohdetta ovat Varsova, Gdansk ja Krakova. Vuoden 2016 Euroopan kulttuuripääkaupunki Wroclaw on myös hyvä vaihtoehto Etelä-Puolassa.

Itämeren rannalla Sopot on suosituin rantalomakohde. Gdynia muodostaa Sopotin ja Gdanskin kanssa kolmoiskaupungin, jonka sisällä on vaivatonta liikkua junalla. Gdynia kerää maailmantähtiä vuosittaiselle Open'er Festivalille.

Puolan tunnetuin laskettelukohde on Zakopane aivan Slovakian rajalla.

Asukasluku n. 38 m.
Pääkaupunki Varsova
Pääkieli Puola
EU-maa Kyllä
Schengenmaa Kyllä
Pistokemalli Sama kuin Suomessa
Rahayksikkö Puolan zloty (PLN)

Kesät ovat melko lämpimiä ja talvet kylmiä/leutoja riippuen ilmansuunnasta. Puolassa sataa keskimäärin vähemmän kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa.
Kevät, kesä ja syksy ovat kaikki hyviä aikoja vierailla kaupunkikohteissa. Rantakohteissa luonnollisesti heinäkuu ja elokuu ovat parhaita kuukausia.

Puolan hintataso on selvästi Euroopan keskiarvon alapuolella. Ruoan hinnassa se kuuluu aivan Euroopan edullisimpiin maihin.
Ainoastaan vaatteiden hinta ei ole kaukana keskiarvosta, kuten ei ole ainakaan merkkivaatteiden kohdalla juuri missään muuallakaan Euroopassa.

Puola on yleisesti ottaen turvallinen matkailumaa. Suurissa kaupungeissa turisteihin kohdistuu kuitenkin jonkin verran huijaus- ja varkausyrityksiä, jotka voi välttää noudattamalla erityistä tarkkaavaisuutta omaisuuden suhteen.
Yöelämässä luottokortteja saatetaan yrittää yliveloittaa (yleisimmin erotiikkabaareissa), joten käteisen käyttö on suositeltavaa. Tyrmäystippojen käyttökään ei ole ennenkuulumatonta.
Taksia ilman yhtiön logoa ja puhelinnnumeroa taksin kyljessä ei kannata ottaa, sillä yliveloituksen vaara on tällöin olemassa.

Matkakohteet – Puola – Loma Euroopassa

Gdanskin Vanhakaupunki on parhaimmillaan kesällä, kun ravintoloiden monet terassit ovat auki ja keskustan kadut kuhisevat elämää. Uusi keskusta on aivan Vanhankaupungin vieressä ja tarjoaa hyvät ostosmahdollisuudet,
Puolan rivieran rannat alkavat Gdanskin edestä, muutamien kilometrien päästä keskustasta. Lue lisää kohteesta

Valkohiekkainen Sopot on Puolan rivieran helmi. Kaupunki herää eloon kesällä ja tunnetaan paitsi rannastaan, myös vilkkaasta yöelämästään. Lue lisää kohteesta

guest
0 kommenttia Puolasta
Inline Feedbacks
View all comments