Siirry suoraan sisältöön

Puola

Puola on huomattavasti mainettaan monipuolisempi matkailumaa.

Tunnetuimpien kaupunkikohteiden lisäksi Puolasta löytyy lukuisia vaaleahiekkaisia rantoja Itämeren äärellä, laskettelukeskuksia etelässä ja viinialueita idässä ja etelässä.

Tietoa Puolasta

Matkakohteet Puolassa

Puolan Top 3 suosituinta kaupunkikohdetta ovat Varsova, Gdansk ja Krakova. Vuoden 2016 Euroopan kulttuuripääkaupunki Wroclaw on myös hyvä vaihtoehto Etelä-Puolassa.

Itämeren rannalla Sopot on suosituin rantalomakohde. Gdynia muodostaa Sopotin ja Gdanskin kanssa kolmoiskaupungin, jonka sisällä on vaivatonta liikkua junalla. Gdynia kerää maailmantähtiä vuosittaiselle Open'er Festivalille.

Puolan tunnetuin laskettelukohde on Zakopane aivan Slovakian rajalla.

Perustietoa

Asukaslukun. 38 m.
PääkaupunkiVarsova
PääkieliPuola
EU-maaKyllä
SchengenmaaKyllä
PistokemalliSama kuin Suomessa
RahayksikköPuolan zloty (PLN)

Sää ja milloin matkustaa

Kesät ovat melko lämpimiä ja talvet kylmiä/leutoja riippuen ilmansuunnasta. Puolassa sataa keskimäärin vähemmän kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Kevät, kesä ja syksy ovat kaikki hyviä aikoja vierailla kaupunkikohteissa. Rantakohteissa luonnollisesti heinäkuu ja elokuu ovat parhaita kuukausia.

Hintataso

Puolan hintataso on selvästi Euroopan keskiarvon alapuolella. Ruoan hinnassa se kuuluu aivan Euroopan edullisimpiin maihin. Ainoastaan vaatteiden hinta ei ole kaukana keskiarvosta, kuten ei ole ainakaan merkkivaatteiden kohdalla juuri missään muuallakaan Euroopassa.

Turvallisuus

Puola on yleisesti ottaen turvallinen matkailumaa. Suurissa kaupungeissa turisteihin kohdistuu kuitenkin jonkin verran huijaus- ja varkausyrityksiä, jotka voi välttää noudattamalla erityistä tarkkaavaisuutta omaisuuden suhteen.

Taksia ilman yhtiön logoa ja puhelinnnumeroa taksin kyljessä ei kannata ottaa, sillä yliveloituksen vaara on tällöin olemassa.

Matkakohteet – Puola – Loma Euroopassa

Gdansk

Gdansk on parhaimmillaan kesällä, kun keskustan ravintoloiden terassit vihdoin täyttyvät ja kadut kuhisevat elämää. Edempänä, muutamien kilometrien päästä keskustasta, siintävät Puolan Rivieran hienohiekkaiset rannat.

Lue lisää kohteesta Gdansk

Sopot

Sopot on valkohiekkainen Puolan rivieran helmi. Kesällä eloon heräävä kaupunki tunnetaan paitsi rannastaan, myös vilkkaasta yöelämästään.

Lue lisää kohteesta Sopot

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Puolasta
Inline Feedbacks
View all comments