Siirry suoraan sisältöön

Malta

Malta on Euroopan aurinkoisin lomakohde, jossa paistaa aurinko lähes 3000 tuntia vuodessa. Kristallinkirkas meri ja karun kaunis luonto on parhaimmillaan silloin, kun muu Eurooppa vastaa heräilee talven jäljiltä tai kärsii jo pahoista syyssateista.

Malta on monipuolinen matkailumaa, josta löytyy sekä ikivanhaa historiaa että hienoja hiekkarantoja vain lyhyiden etäisyyksien päässä toisistaan.

Tietoa maasta

Matkakohteet – Malta

Bugibba, Malta

Bugibba on lomakohde Maltan pääsaaren pohjoisosassa. Maltan parhaat rannat sijaitsevat Maltan kohteista lähimpänä Bugibbaa.

Lue lisää Bugibbasta

Comino - Sininen laguuni Malta

Comino on pieni saari Maltan ja Gozon välissä ja hyvä päiväretkikohde kummalta saarelta tahansa. Siellä vierailuun on yleensä tasan yksi syy: kirkasvetinen ja valkohiekkainen kahden saaren välissä sijaitseva Sininen laguuni. Muu osa Cominosta on lähinnä pelkkää kalliota.

Lue lisää Cominosta

Gozo

Gozo on pääsaarta pienempi saari Maltan pohjoispuolella. Gozolla on erilaisia kohteita ikivanhasta linnoituskaupungista rantalomakohteisiin, mutta itse saari on sen verran pieni, että siellä on helppo vierailla useassa kohteessa jo saman päivän aikana. Gozolle ei kannatakaan mennä vain yhden kylän perässä, vaan ottaa samalla reissulla kaikki irti tästä Maltan pääsaareen verrattuna rauhallisemmasta ja idyllisemmästä versiosta.

Lue lisää Gozosta

Mdina, Malta

"Hiljainen kaupunki" Mdina on Maltan entinen pääkaupunki ja yleensä päiväretkikohde. Muurien suojissa sijaitsevan kaupungin kiertää kyllä melko nopeasti, mutta Mdinan ulkopuolella sijaitseva Rabat tarjoaa katakombeineen sen verran lisää nähtävää, että alueella viihtyy hyvin parikin päivää.

Lue lisää Mdinasta

Sliema Malta

Sliema on Maltan liike-elämän keskus ja sieltä löytyvät myös hyvät ostosmahdollisuudet. Sliemassa on keskeiseen sijaintiin nähden hyvä ja edullinen hotellitarjonta.

Lue lisää Sliemasta

St Julian's Malta

St Julian'sin kaupunginosa Paceville on Maltan ehdoton bilekeskus. Keski-ikä on melko nuorta ja juhlat jatkuvat aamuun asti. St Julian's saattaa silti olla hyvä lomakohde myös muillekin, sillä tarjonta on turistin näkökulmasta monipuolista vesiurheilusta ravintoloihin. Kulttuuritarjonta on kuitenkin laajempaa muualla.

Lue lisää St Julian'sista

Valletta, Malta

Maltan pääkaupunki Valletta on erinomainen matkakohde ympäri vuoden. Valletta sisältää monia erilaisia historiallisia nähtävyyksiä, jotka kaikki ovat vain minuuttien kävelymatkan päässä toisistaan. Maltalainen arkkitehtuuri on parhaimmillaan juuri Vallettassa.

Lue lisää Vallettasta

Malta rannat Golden Bay

Lyhyt opas Maltan parhaisiin hiekkarantoihin.

Lue lisää Maltan rannoista

guest
0 kommenttia Maltasta
Inline Feedbacks
View all comments