Siirry suoraan sisältöön

Montenegro

Montenegro on nouseva matkailumaa, jossa hintataso on edelleen edullinen. Useissa lomakohteissa pääsee sekä tutustumaan historiallisiin kaupunkeihin että viettämään rantalomaa samassa kohteessa, eivätkä etäisyydetkään ole maan rannikolla turhan pitkiä.

Montenegro onkin erinomainen matkakohde kiertää useampi paikka samalla lomalla.

Tietoa maasta

Matkakohteet – Montenegro – Loma Euroopassa

Budva, Montenegro

Budva jakaantuu kolmeen osaan: Muurien suojassa sijaitsevaan Vanhaankaupunkiin, modernimpaan kaupunginosaan, sekä parin kilometrin mittaiseen rantaan ravintoloineen ja baareineen. Budva on Montenegron monipuolisin lomakohde, jossa viihtyvät kaikenikäiset.

Lue lisää Budvasta

Herceg Novi

Herceg Novi on historiallinen kaupunki Kotorinlahden rannalla. Vanhankaupungin ja linnoitusten lisäksi kaupungista löytyy kilometrien pituinen rantakatu, rantoja ja auringonottolaitureita, sekä kaksi erilaista naapurikaupunkia rantakadun molemmissa päissä tarjoten vaihtelua Herceg Noville.

Lue lisää Herceg Novista

Kotor

Muureilla ympäröity Kotorin historiallinen kaupunki on yksi Välimeren helmistä, jonka kapeilla kaduilla riittää ihmeteltävää. Kotorinlahden pohjukassa sijaitseva kaupunki oli Venetsian kaupunkivaltion aikoihin merkittävä merenkulkukaupunki, jonka aikaisia rakennuksia on paikoillaan vielä tänäkin päivänä.

Keskikesällä Kotor on täynnä turisteja, joten kannattaa ajoittaa vierailu mieluiten kevääseen tai alkusyksyyn.

Lue lisää Kotorista

Perast, Montenegro

Kotorinlahden parhaalla paikalla sijaitseva pieni ja unelias Perast on joko hyvä päiväretkikohde, tai pidempään vierailtuna paikka, jossa voi viettää totaalisen rentouttavaa lomaa vuorten juurella ja meren äärellä.

Lue lisää Perastista

Tivat – Porto Montenegro

Tivat on perinteinen montenegrolainen merenkulkukaupunki. Sen vieressä sijaitseva dubailaisomistuksessa nykyään oleva Porto Montenegro on luksussatama sekä -asuinalue. Yhdessä nämä luovat mielenkiintoisen kontrastin, jonka ansiosta vierailu Tivatissa on kuin vierailu kahdessa täysin erilaisessa maailmassa samalla lomalla.

Lue lisää Tivatista

Ulcinj - Velika Plaza, Montenegro

Ulcinj on yksi Adrianmeren vanhimmista kaupungeista, sen historia ulottuu jopa yli 2000 vuoden taakse. Keskustan vieressä pienen kukkulan päällä sijaitseva Vanhakaupunki on erittäin viehättävä ja idyllinen.
Ennen kaikkea Ulcinj on kuitenkin koko perheen rantalomakohde. Pääranta löytyy heti keskustan edestä ja muutaman kilometrin päässä sijaitseva "Pitkä ranta" on hienohiekkainen ja 13 kilometrin pituinen.

Lue lisää Ulcinjista

guest
0 kommenttia Montenegrosta
Inline Feedbacks
View all comments