Siirry suoraan sisältöön

Bugibba

Bugibba on kaikista Maltan lomakohteista vähiten maltalainen ja eniten tyypillinen Välimeren turistikohde. Rantakatu on ihan viihtyisä ja sisäosa on täynnä hotelleja, ravintoloita, brittipubeja, loma-asuntoja ja paikallisten asuntoja.

Bugibban vahvuus on kuitenkin sijainti. Maltan parhaat rannat Golden Bay, Mellieha Bay, ym. ovat kaikista isommista lomakohteista lähimpänä juuri Bugibbaa. Cirkewwan satamaan (josta pääsee Gozolle ja Cominolle) on 15 kilometrin matka.

Joten Bugibba voi olla hyvä tukikohta, mikäli suunnitelmissa on rantaloma Maltalla, ei halua asua keskellä ei-mitään, mutta ei myöskään liian kaukana rannoista.

Bugibba yökuva

Missä asua

Bugibba kuuluu St Paul's Bayn kuntaan. Niemimaa sisältää lännessä Bugibban ja idempänä niemennokassa Qawran. Käytännössä ei ole suurta väliä kummassa asuu.

Tietysti mitä lähempänä rantakatua löytyy majapaikka sitä parempi. Bugibba-aukion ympäristö Qawran ja Bugibban välissä on kaikkein vilkkainta aluetta.

Bugibba Square
Bugibba-aukio

Löydä hotelli Bugibbassa Booking.comin karttahausta

Booking.com

Bugibba valokuvavideona

Tekemistä

Rannat

Koko St Paul's Bayn alueella ei ole varsinaisia hiekkarantoja. Bugibbasta löytyy yksi kaistale, jonne on tuotu hiekkaa muualta. Kesäisin siellä on myös pari pientä laituria uimista varten sekä beach club Nine Lives (linkki). St Paul's Bayn edustalla on jonkun verran myös kalliorantaa ja Qawran kärjessä on uima-altaalla varustettu isompi beach club Café del Mar (linkki)

Bugibba ranta

Bugibba ranta

Maltan parhaat hiekkarannat löytyvät 7-12 kilometrin päästä. Bussilinjat löytyvät täältä. Golden Bayhin ja Ghajn Tuffiehaan mennessä kannattaa katsoa linjojen 223 ja 225 reitit. Mellieha Bayhin linjat 41, 42, 49, 221, 222 ja 250.

Risteilyt

Bugibban laiturista lähtee sight seeing -risteilyitä, joilla pääsee tutustumaan ainakin Gozon ja Cominon (Blue Lagoon) saariin sekä lähialueisiin. Tässä pari vaihtoehtoa: seaadventureexcursions.com, seahorsecruisesmalta.com. Jälkimmäisessä on tarjolla lisäksi räätälöityjä privaattiristeilyitä.

Laituri Bugibba
Risteilyt lähtevät tästä laiturista.

Vesiurheilu

Tarjolla on mm. vesiskoottereita, vesihiihtoa, kanootteja, ym. Välineitä löytyy ainakin Flo-Jo's Watersportsista.

Sukellus

Sukelluskursseja tarjoavia yrityksiä löytyy useampiakin ja kokeneemmille sukeltajille on välinevuokrausta.

Wignacourt Tower

Wignacourt Tower

Wignacourtin tornit ovat vanhimpia edelleen ehjinä olevia puolustustorneja ympäri Maltan saaria. Niitä rakennettiin kuusi kappaletta 1600-luvulla ja neljä on säilynyt tähän päivään asti.

St Paul's Bayn Wignacourt Tower on näistä vanhin ja pitää sisällään näyttelyn sekä torneista että Maltan linnoitusten historiasta yleensäkin. Ylätasanteelta on näköalat joka suuntaan yli St Paul's Bayn.

Wignacourt Tower St. Paul's Bay

Torni pyörii vapaaehtoisvoimin ja on avoinna vain muutaman tunnin päivässä (vuonna 2018 ma-la klo 10-13).

Akvaario

Akvaario Malta

Maltan akvaario sijaitsee Qawran alueella St Paul's Bayn koilliskärjessä. Lisätiedot: aquarium.com.mt

The Malta Classic Car Collection

Näytteillä autojen ja moottoripyörien klassikoita. Sijainti Qawran alueella. Lisätiedot: classiccarsmalta.com

Hintataso

Alta löytyy joitain esimerkkejä hotellien ja ravintoloiden hintatasosta. Hotellihuoneet ovat mediaanihintoja Booking.comissa.

Tuote

Pizza ravintolassa

0.33 l olut ravintolassa

3-4* hotelli (huhtikuu)

3-4* hotelli (heinäkuu)

Hinta

10-13 €

2,50 €

81 €

140 €

Lentokenttä-Bugibba

Maltalla on vain yksi lentokenttä (Luqa), se sijaitsee 18 kilometrin päässä Bugibbasta.

Bussilinjat löytyvät täältä. X3 menee Bugibbaan, tosin monen mutkan kautta ja matka kestää 1,5 tuntia. Linja X1 kestäisi vain 40 minuuttia, mutta se menee Bugibban vierestä ja jättää ison tien varteen keskustan eteläpuolelle (San Pawl il-Bahar/Kennedy), josta on matkaa rantakadulle noin kilometri.

Taksilla/Boltilla/muulla yksityiskyydillä pääsee perille ilman ruuhkia puolessa tunnissa.

Sää

Bugibba auringonlasku

Talvi: Lämpötilat nousevat päivisin 13-19 asteen välille ja laskevat öisin kymmenen asteen molemmille puolille. Vesisateet ajoittuvat Maltalla pääasiassa loka-helmikuulle.

Kevät: Jo maaliskuussa saattaa olla usein päivisin yli 20°C ja huhtikuussa menee välillä jo helleraja rikki. Illat ovat vielä viileitä, joten pitkää vaatetta kannattaa olla mukana. Ajoittain tulee vielä sateita, mutta ne ovat selvästi vähenemään päin.

Kesä: Kesät ovat kuumia ja kuivia. Lämpötila nousee päivisin säännöllisesti 30:n asteen lähelle ja heinä-elokuussa yleensä yli. Kesäkuussa voi yöllä laskea vielä 20°C tuntumaan, mutta myöhemmin kesällä yölämpötilatkin pyörivät 25°C tienoilla.

Syksy: Syksy on pitkälle lämmin ja vielä lokakuussa päivän ylin lämpötila pyörii 25°C molemmin puolin. Vasta marraskuussa lämpötila alkaa laskea päivisin 20°C tuntumaan ja öisin 10-15°C välille. Sateet alkavat kohti talvea mentäessä ja lokakuussa on jo keskimäärin noin joka kolmas päivä sateinen päivä.

 

---

Teksti, kuvat ja video: Jussi Ryynänen
Videon musiikki: The Beacon / Zachariah Hickman – Audiokirjasto, Youtube

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Bugibbasta
Inline Feedbacks
View all comments