Siirry suoraan sisältöön

Pärnu

Pärnu, Viron kesäpääkaupunki, kutsuu matkailijoita hienohiekkaisella rannalla, golfkentillä, gastronomialla ja rentouttavilla kylpylöillä.

Viron neljänneksi suurin kaupunki herää keskikesällä horroksesta, kun sää alkaa suosia auringonpalvojia, ja muuttuu sykkiväksi rantalomakeskukseksi, jossa vilske käy yön pikkutunneille asti.

Pärnu - Viro

Pärnun historiaa

Pärnu, joka sijaitsee Viron lounaisrannikolla Pärnujoen suulla, mainitaan kirjallisesti ensimmäistä kertaa 1200-luvulla, jolloin alue oli merkittävä kaupankäynnin ja merenkulun keskus. Pärnu sai kaupunkioikeudet vuonna 1318, ja se kasvoi Hansaliiton jäsenenä edelleen.

Pärnun historiaan on mahtunut monia konflikteja; se on ollut eri aikoina Tanskan, Ruotsin, Puola-Liettuan ja Venäjän vallan alla.

1900-luvulla Pärnu alkoi kehittyä lomakohteena, jolloin se sai lempinimen "Viron Riviera". Kaupunki tuli tunnetuksi hienohiekkaisesta rannastaan ja kylpyläkulttuuristaan. Kylpylät olivat suosittuja niin paikallisten kuin ulkomaalaistenkin keskuudessa, ja Pärnu tunnetaan edelleen yhtenä Itämeren parhaista kylpyläkohteista.

Pärnu – hotellit ja missä asua

Pärnussa on monipuolinen valikoima majoitusvaihtoehtoja. Pärnun hotellit vaihtelevat ylellisistä kylpylähotelleista kodikkaisiin majataloihin. Suositeltavaa on varata majoitus etukäteen, erityisesti kesäkuukausina, jolloin kaupunki on vilkkaimmillaan.

Pärnun viihtyisin alue sijoittuu Pärnunjoen eteläpuolella sijaitsevan Port Arturin ja rannan väliin. Tällä alueella sijaitsee suurin osa hotelleista, kahviloista, baareista, shoppailumahdollisuuksista, ravintoloista ja nähtävyyksistä.

Laadukkaita hotellivaihtoehtoja Pärnussa:

Boutique-hotellit:

Spa-hotellit aikuisten makuun:

Spa-hotellit suunnattu lapsiperheille

Löydä hotelli Pärnussa Booking.comin karttahausta

Booking.com

Pärnu – Hintataso

Pärnun majoituksen hintataso nousee jyrkästi keskikesän huippusesonkina, joka sijottuu suurin piirtein juhannuksesta elokuun ensimmäiselle puoliskolle. Ruoan ja juoman hintataso ravintoloissa on Suomen hintatasoa alhaisempi. Alla keskimääräisiä hintoja Pärnun ravintoloissa:

Tuote

Pizza ravintolassa

33 cl olut

33 cl coca-cola

Hinta

11-12 €

4.5 €

2.5 €

Miten päästä Pärnuun?

Bussi

Tallinnasta Pärnuun menee tiheästi bussivuoroja päivittäin. Bussit lähtevät Tallinnan linja-autoasemalta (Tallinna Bussijaam), joka sijaitsee noin 2 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta.

Matka-aika bussilla Tallinnan linja-autoasemalta Pärnun linja-autoasemalle on noin tunti ja 50 minuuttia ja maksaa n. 10€ per suunta. Perillä Pärnun linja-autoasema sijaitsee aivan Pärnun ydinkeskustassa.

Linja-auto on mukava matkustustapa matkustaa Pärnuun. Bussit ovat varusteltu ilmastoinnilla, sähköpistokkeilla, WIFI:llä ja WC:llä. Bussifirmoja ovat Lux Express, Flixbus ja Ecolines.

Lentokone

Kesällä 2023 lentoyhtiö NyxAir lentää kahdesti viikossa Helsinki-Vantaan lentoasemalta Pärnun lentoasemalle noin 50 minuuttissa. Pärnun lentoasema sijaitsee 6 kilometrin päässä Pärnun keskustasta. Taksi lentoasemalta Pärnun keskustaan maksaa noin 10€.

---

Teksti & kuvat: Ville Ryynänen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *