Siirry suoraan sisältöön

Viro

Viro on idän ja lännen puristuksessa elävä piskuinen valtio, jonka kylpylähullusta kansasta noin 15% kerääntyy yhteen laulamaan kansanlauluja aina viiden vuoden välein.
Viro lauloi itsensä itsenäiseksi Neuvostoliiton hajottua, mistä alkoi sen uusi kukoistuskausi. Nyt rautaesiripusta näkee vain murusia, sillä e-Viroa kehutaan Euroopan edistyksellisenä Piilaaksona.
Raatihuoneentori, Tallinna
Raatihuoneentori, Tallinna

Viro matkailumaana

Pääkaupunki Tallinna ja sen kiehtova Vanhakaupunki, maaseudun romanttiset kylpylät ja kartanohotellit, Saarenmaan kesän valkeat yöt sekä Pärnun kultaiset rantahietikot ovat Viron parasta matkailuantia!

Pohjois-Virossa Suomenlahden rannalla sijaitseva Tallinna on maan taloudellinen sekä kulttuurihistoriallinen keskus. UNESCO:n maailmanperintölistalle kuuluva Tallinnan Vanhakaupunki korkeine kivimuureineen ja kapeine mukulakivikujineen luo ainutlaatuisen seikkailun keskiaikaiseen Baltiaan. Tallinna on luonnollinen paikka aloittaa Viroon tutustuminen, sillä kansainvälinen lentoliikenne kulkee lähes kokonaan Tallinnan kautta.

Kadriorgin puisto, Tallinna, Viro
Kadriorgin kukkaloistoa palatsin edustalla.

Viron vehreät saaret Hiidenmaa ja Saarenmaa ovat erinomaisia kohteita akkujen lataamiselle. Saarten leppoisaa elämää ja kaunista luontoa voi tutkia mukavasti pyöräillen. Saarten kartano- ja kylpylähotellit takaavat mielenrauhan.

Pärnu on Viron tunnetuin lomakeskus, joka on niin aikuisten kuin lasten temmellyskenttä. Kesällä kaupunki täyttyy urheilutapahtumista, ja Pärnun rantavesissä näkee kaikenlaista vesiaktiviteettien harrastajaa. Pitkän valkean rantaviivan ja matalan veden ansiosta Pärnu sopii mainiosti lapsiperheille.

Perustietoa Virosta

Asukasluku:n. 1.3 miljoonaa
Pääkaupunki:Tallinna
Kieli:Viro (myös Venäjä)
EU-maa:Kyllä
Schengen-maa:Kyllä
Pistokemalli:C (Eurooppamalli)
Rahayksikkö:Euro

Viron sää ja milloin matkustaa

Viro on pinta-alaltaan pieni maa sekä pinnanmuodoltaan tasainen, joten koko maassa on yleensä suurin piirtein samanlainen sää ja lämpötila. Viro on kauneimmillaan kesäkuukausien aurinkoisina päivinä, jolloin päivän korkein lämpötila voi vaihdella korkeimmillaan 20 – 30 asteen välillä. Kesäkuukaudet sijoittuvat kesäkuusta elokuuhun.

Syksy on sateista aikaa koko maassa. Syyskuussa päivän korkein lämpötila alkaa laskea noin 10-15 asteeseen. Lokakuussa asteet tippuvat edelleen ja joulua kohti lämpötila on päivisin lähellä nollaa.

Pysyvä ensilumi tulee yleensä tammikuussa, joka on helmikuun ohella vuoden kylmintä aikaa. Lämpötila saattaa vaihdella -5 ja -20 asteen välillä.

Lumi alkaa jälleen sulaa maaliskuun aikoihin, jolloin lämpötila nousee jälleen plussan puolelle. Huhtikuussa päivän korkein lämpötila nousee edelleen noin 10 asteen kieppeille. Huhtikuun aurinkoiset päivät ovat erinomaisia visiitille Tallinnaan.

Viron hintataso

Eurostatin vuonna 2021 teettämän tutkimuksen mukaan majoituksen ja ravintoloiden hinnat olivat keskitason alapuolella, mutta kovan inflaation myötä Viron hinnat ovat tulleet lähemmäksi Suomen hintoja. Tallinnan hinnat ovat jonkin verran muuta maata kalliimpia niin majoituksessa kuin ravintoloiden hinnoissakin.

Turvallisuus Virossa

Viro on yleisesti ottaen turvallinen matkustusmaa. Tiet ovat hyvässä kunnossa ja liikennesääntöjä noudatetaan hyvin. Tallinnassa esiintyy jonkin verran taskuvarkauksia, joten julkisilla paikoilla kannattaa olla tarkkana.

Virossa jokainen taksiyhtiö määrittelee omat hintansa, minkä takia kannattaa tarkistaa hinta etukäteen. Bolt, joka on Uberin kaltainen taksisovellus, toimii suurimmissa kaupungeissa. Boltilla on laajin taksikattavuus koko maassa.

Viron kohdeoppaat

Tallinna

Tallinna on ainutlaatuinen kaupunki, jonka helmi on UNESCO:n perintölistalla oleva Vanhakaupunki. Sen sokkeloisilla mukulakivikaduilla voi vaeltaa keskiaikaisten kirkkojen ja ikivanhojen kauppiastalojen seasssa syvälle hansakaupungin historiaan.

Lue lisää kohteesta Tallinna

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Virosta
Inline Feedbacks
View all comments