Siirry suoraan sisältöön

Unkari

Budapest, Tonava, Balaton, kylpylät ja kuumat lähteet, viinialueet, gulassi ja paprika – kaikki hyviä syitä matkustaa Unkariin!

Tietoa maasta

Matkakohteet Unkarissa

Budapest on matkustajamäärissä aivan omassa luokassaan, jos vertaillaan Unkarin matkakohteita. Pääkaupungissa on tarjolla enemmän majoitusvaihtoehtoja kuin kymmenessä seuraavaksi suosituimmassa lomakohteessa yhteensä.

Toinen suuri keskittymä on 77 kilometrin mittainen Balaton-järvi, jonka ympärillä on useampiakin erikokoisia lomakohteita. Suosituimpia näistä ovat mm. Siófok, Balatonfüred ja Balatonlelle. Balaton on matala järvi, joka erittäin suosittu lomakohde sekä unkarilaisten että turistien keskuudessa.

Perustietoa

Asukaslukun. 9.8 miljoonaa
PääkaupunkiBudapest
PääkieliUnkari
EU-maaKyllä
Schengen-maaKyllä
PistokemalliSama kuin Suomessa
RahayksikköForintti (HUF)

Sää ja milloin matkustaa

Lehdet tulevat puihin huhtikuun alkupuolella ja huhti-toukokuu on hyvin vaihtelevaa säätä - ajoittain voi olla jo hyvin kesäistä, mutta välillä jopa vain vähän päälle 10 astetta.

Kesät ovat lämpimiä ja melko vähäsateisia. Lämpötila voi nousta ajoittain jopa lähelle 40 astetta, mutta pyörii päivisin pääasiassa 30 asteen molemmin puolin. Sateet tulevat usein ukkoskuuroina.

Kesä jatkuu vielä osittain syyskuulle, mutta jo lokakuussa sää alkaa kääntyä voimakkaasti kohti talvea.

Hintataso

Unkarin hintataso on selvästi Euroopan keskitasoa alempana; hotellien ja ravintoloiden kohdalla se kuuluu jopa kymmenen edullisimman maan joukkoon. Vaatteiden hinnat ovat yleensä Euroopassa aika lailla samalla tasolla joka maassa, mutta Unkarissa nekin ovat hieman edullisempia - kenkien hinnat tosin ovat tosin Euroopan keskitasoa.

Turvallisuus

Unkari on pääosin turvallinen matkailumaa, mutta varsinkin Budapestissa esiintyy perinteisiä turistihuijauksia:

  • Taskuvarkaiden varalta kannattaa olla tarkkana.
  • Taksi kannattaa tilata luotettavasta firmasta (esim. Fö) vaikka kännykkäsovelluksella.
  • Ravintolassa kannattaa katsoa, ettei laskusta löydy mitään ylimääräistä, kuten ystävällisesti valmiiksi lisättyä tippiä tai laskutusta maustekorista ja leivistä joita ei olla tilattu.

Matkakohteet, Unkari – Loma Euroopassa

Budapest, Unkari

Unkarin pääkaupunki on monipuolinen matkakohde, jonka nähtävyyksissä, kylpylöissä ja katukahviloissa saa kulumaan viikon jos toisenkin. Budapest on hyvä kohde jopa ympäri vuoden.

Lue lisää Budapestista

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Unkarista
Inline Feedbacks
View all comments