Siirry suoraan sisältöön

Sliema

Slieman vahvuus on hieno parin kilometrin mittainen rantakatu ja vilkas satama, josta on hyvät yhteydet joka paikkaan. Sliema on modernimpaa aluetta kuin muu Malta. Kaupungin kaakkoiskärjestä löytyy myös maan suurin ostoskeskus The Point.

Sliema on enemmän asutus- ja liikekeskus kuin turistikohde, vaikka löytyy sieltä vuosi vuodelta enemmän turistipalveluitakin. Majoitusvaihtoehtoja on paljon, ja hintataso on huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi läheisessä pääkaupunki Vallettassa.

Slieman rantaviivaa

Missä asua

Slieman eteläosassa on parhaat ostospaikat sekä satama, josta lähtevät sekä Vallettan lautat että sightseeing-risteilyt.

Pohjoispuolen vahvuutena on St Julian'sin yöelämän ja rannan läheisyys. St Julian'sin Pacevilleen on Slieman pohjoisosista noin 1.5 km ja St George's Bayn uimarannalle alle 2 km.

Löydä hotelli Sliemassa Booking.comin karttahausta

Booking.com

Sliema valokuvavideona

Tekemistä

Risteilyt

Risteilyalus Sliema Malta

Tarjolla on paljon erilaisia sightseeing-risteilyitä ja boat partyja ympäri Maltan pääsaarta, Gozoa ja Cominoa (Blue Lagoon). Slieman eteläinen rantakatu on täynnä myyntikojuja ja vaihtoehtoja löytyy, mutta joukkoon mahtuu vaihtelevia palveluntarjoajia. Seuraavat yritykset ovat saaneet pääasiassa hyviä arvosteluita mm. Tripadvisorissa:

Tip Top One  - Hera Cruises - Luzzu Cruises

Lautalla Vallettaan

Lautta liikennöi aamusta iltaan Slieman ja Vallettan väliä ja pääkaupunkiin on helppo käydä tutustumassa meriteitse. Lähtöpaikka on Slieman eteläpuolella. Lisätiedot: vallettaferryservices.com

Valletta Malta
Valletta on lähes kivenheiton päässä Sliemasta

Sukellus

Sliema on hyvä paikka sukelluslomaan, sillä järjestäviä firmoja löytyy useita. Itse sukelluspaikat sijaitsevat ympäri Maltaa.

Malta Blue Diving - Dive Systems MaltaDiveshack - Watercolours Dive Centre

Vesiurheilu

Vesiurheilun osalta kannattaa tutustua viereisen St Julians'in laajempaan valikoimaan.

Kävelykatu

Pitkin Slieman itä- ja pohjoisrantaa kulkee kävelykatu/leveä jalkakäytävä, jota pitkin pääsee kävelemään naapurikaupunki St Julian'sin Spinola Baylle asti. Matkalla on hienot meri-/kalliorantamaisemat, ravintoloita sekä beach clubeja.

Rantakatu Sliema

Rannat

Kallioranta Sliema Malta

Suuri osa Slieman koillisrannikosta on auringonottoon ja aallokosta riippuen uimiseenkin soveltuvaa kalliorantaa. Lähin hiekkaranta on St Julian'sissa. Maltan parhaat hiekkarannat (Mellieha Bay, Golden Bay, Ghajn Tuffieha) ovat parinkymmenen kilometrin päässä. Lisätietoa näistä löytyy täältä.

Ostokset ja hintataso - Sliema

Sliemassa sijaitsee Maltan suurin ostoskeskus The Point sekä pienempi The Plaza.

Alta löytyy joitain esimerkkejä hotellien ja ravintoloiden hintatasosta. Sliemassa on selvästi edullisemmat hotellit kuin esimerkiksi Vallettassa. Hotellihuonehinnat ovat mediaanihintoja Booking.comissa.

Tuote

Pizza ravintolassa

0.33 l olut ravintolassa

3-4* hotelli (huhtikuu)

3-4* hotelli (heinäkuu)

Hinta

10-13 €

2.70 €

104 €

143 €

Lentokentältä Sliemaan

Sliema sijaitsee noin 10 km päässä Maltan ainoalta lentokentältä (Luqa). Bussireitit löytyvät täältä. Reittiopas täällä. X2 ajaa ensin St Julian'siin ja koukkaa Slieman kautta matkalla takaisin lentokentälle.

Kiinteät taksien hinnat lentokentältä ostettuna löytyvät täältä. Muutaman euron käsittelymaksu saattaa tulla hintaan päälle.

Bolt toimii Maltalla ja on edullisempi vaihtoehto taksille.

Sää

Sliema Malta

Talvi: Lämpötilat nousevat päivisin 13-19 asteen välille ja laskevat öisin kymmenen asteen molemmille puolille. Vesisateet ajoittuvat Maltalla pääasiassa loka-helmikuulle.

Kevät: Jo maaliskuussa saattaa olla usein päivisin yli 20°C ja huhtikuussa menee välillä jo helleraja rikki. Illat ovat vielä viileitä, joten pitkää vaatetta kannattaa olla mukana. Ajoittain tulee vielä sateita, mutta selvästi vähenemään päin.

Kesä: Kesät ovat kuumia ja kuivia. Lämpötila nousee päivisin säännöllisesti 30:n asteen lähelle ja heinä-elokuussa yleensä yli. Kesäkuussa voi yöllä laskea vielä 20°C tuntumaan, mutta myöhemmin kesällä yölämpötilatkin pyörivät 25°C tuntumassa.

Syksy: Syksy on pitkälle lämmin ja vielä lokakuussa päivän ylin lämpötila pyörii 25°C molemmin puolin. Vasta marraskuussa lämpötila alkaa laskea päivisin 20°C tuntumaan ja öisin 10-15°C välille. Sateet alkavat syyskuussa ja lisääntyvät kohti talvea mentäessä.

---

Teksti, kuvat ja video: Jussi Ryynänen
Videon musiikki: Road Home / VYEN – Audiokirjasto, Youtube

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Sliemasta
Inline Feedbacks
View all comments