Siirry suoraan sisältöön

Tanska

Tanska on maa, jossa asiat ovat äärimmäisen hyvin; rentous ja iloisuus näkyy huolettomien tanskalaisten kasvoilta. Nykypäivän tanskalaisista on vaikeaa kuvitella, että muinaiset esi-isäviikingit ovat ryövänneet maita ja mantuja.
Sen sijaan moderni Tanska niittää mainetta designin, gastronomian ja ekologisuuden edelläkävijänä.
Rosenborgin linna - Kööpenhamina - Tanska
Rosenborgin linna - Kööpenhamina

Tanska matkailumaana

Tanska koostuu Euroopan mantereessa kiinni olevasta Keski- ja Etelä-Jyllannista sekä sadoista saarista, joista pääsaaret ovat Själlanti, Pohjois-Jyllanti ja Fyn. Tanska on tunnetumpi kaupunki- kuin rantakohteistaan, vaikka maassa on upeita valkeita, hienohiekkaisia rantoja.

Själlannin saarella sijaitseva Kööpenhamina on Tanskan suosituin kohde. Se sopii mainiosti niin lyhyeen viikonloppulomaan kuin pidemmällekin lomareissulle. Kööpenhamina on melko kallis kohde, mutta tekemistä löytyy joka makuun – lapsiperheille Tivoli, taiteenharrastajille lukuisat museot, historiasta kiinnostuneille linnat, shoppailijoille Strøget, tai kukapa ei viihtyisi Nyhavnin terassilla istuessa maailman menoa katselemassa. Kesäaikana Kööpenhaminassa kannattaa pistäytyä rannalla. Esimerkiksi Amagerin ranta sijaitsee vain 7 kilometriä ydinkeskustasta.

Tivoli - Kööpenhamina, Tanska
Tivoli - Kööpenhamina

Pohjois-Själlannin rantaviiva tunnetaan nimellä Tanskan Riviera. Sen varrelta löytyy mielenkiintoisia kohteita, kuten Louisianan nykytaiteen museo sekä Helsingørissä Kronborgin linna, jonne Shakespearen Hamletin tapahtumat perustuvat. Lisäksi Pohjois-Själlannissa sijaitsee Frederiksborgin linna, joka kuuluu Tanskan kauneimpien linnojen joukkoon.

Keskellä Tanskaa, Själlannin ja Jyllannin välissä, sijaitsee Fyn-saari. Siellä tunnetuin kohde on Tanskan kolmanneksi suurin kaupunki Odense, joka on pikemminkin pieni sadunomainen kylä kuin suurkaupunki. Odensessa on syntynyt kuuluisa satukirjailija H.C. Andersen, jonka lapsuudenkoti on nykyään vierailukohde Odensessa. Kaupungista löytyy myös H.C. Andersen -museo, jossa voi tutustua kirjailijan elämään.

Keski-Jyllannissa sijaitsee Tanskan toiseksi suurin kaupunki Århus, johon tiivistyy tanskalainen hyggeily. Ihmiset ovat piirun verran rennompia kuin pääkaupungissa, ja vaikka kaupunki on pieni, niin tarjonnaltaan Århusista löytyy kaikkea mitä kaupunkilomalta haluaa – mielenkiintoista arkkitehtuuria, mukaansatempaavaa historiaa, korkea ravintolataso ja vilkas yöelämä, jonka takaa kaupungin runsas opiskelijamäärä. Niin ikään Jyllannissa, Billundin kunnassa, sijaitsee Tanskan kuuluisimpiin kohteisiin kuuluva Legoland.

Perustietoa Tanskasta

Asukasluku:n. 5,6 miljoonaa
Pääkaupunki:Kööpenhamina
Pääkieli:Tanska
EU-maa:Kyllä
Schengen-maa:Kyllä
Pistokemalli:C (Eurooppamalli)
Rahayksikkö:Euro

Tanskan sää ja milloin matkustaa

Tanska on pinta-alaltaan pieni ja litteä valtio. Sen alueella lämpötila on lähestulkoon samanlainen alueesta riippumatta. Atlantin puoleisella länsirannikolla sataa kuitenkin pääsääntöisesti enemmän kuin itärannikolla.

Kööpenhamina ja muut suurkaupungit soveltuvat ympärivuotiseen matkustukseen, mutta rantakohteisiin kannattaa suunnata vain heinä- ja elokuussa, jotka ovat lämpimimpiä kuukausia. Silloin meriveden lämpötila nousee 20 asteeseen. Tanskassa kesätkin ovat kohtuullisen lämpimiä, eikä lämpötila kuumimpinakaan päivinä nouse juurikaan yli 30 asteen.

Tanskan hintataso

Tanskan hintataso on kaiken kaikkiaan yksi Euroopan kalleimmista. Majoituksessa sekä ravintolahinnoissa Eurostatin vuonna 2018 teettämän tutkimuksen mukaan Tanskan hintataso on Euroopan maiden neljänneksi kallein.

Turvallisuus Tanskassa

Tanska on yksi maailman turvallisimmista maista matkustaa. Maailman suurimman matkailuturvallisuuden arviointeja tekevän yhtiön International SOSin mittauksissa Tanskassa matkustusriskit ovat olemattomat. Yleistä varovaisuutta kannattaa silti noudattaa ja isojen kaupungin ruuhkaisimmilla paikoilla pitää hyvää huolta arvotavaroista.

Tanskan lomakohteet

Kööpenhamina

Kööpenhamina on täydellinen kohde minilomalle. Kaupunki tarjoaa uusia tuulahduksia trendien edelläkävijänä, maailmanluokan ruokakokemuksia, viihtyisää kaupunkikulttuuria, sekä erinomaisia mahdollisuuksia viettää lomaa koko perheen kesken.

Lue lisää kohteesta Kööpenhamina

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Tanskasta
Inline Feedbacks
View all comments