Siirry suoraan sisältöön

Segovia

Kastilia ja Leónin itsehallintoalueella Espanjan keskiosissa sijaitseva Segovia kutsuu historiallisten kaupunkikohteiden ystäviä. Noin 51 000 asukkaan Segovian tärkein vetonaula on sen historiallinen keskusta, Casco viejo, jonka tunnetuin nähtävyys on vuosituhansia vanha roomalainen akvedukti. Vanhakaupunki ja akvedukti kuuluvat yhdessä Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon.

Sierra de Guadarrama -vuoriston helmoissa sijaitseva Segovia lukuisine historiallisine nähtävyyksineen, hyvine ostosmahdollisuuksineen ja laadukkaine ravintoloineen on monipuolinen ja kohtuuhintainen matkakohde. Seudun kuuluisin herkku cochinillo – uunissa paahdettu maitoporsas – houkuttelee Segovian ravintoloihin liharuokien ystäviä. Lukuisissa käsityöputiikeissa on tarjolla edullista keramiikkaa.

Segovian kesät ovat kuumia ja talvet koleita, mutta kaupunki on tunnelmallinen vuodenajasta riippumatta. Noin 90 kilometrin päässä Madridista sijaitsevan Segovian tuntumassa sijaitsee lukuisia mielenkiintoisia keskiaikaisia kyliä sekä vehreitä, vuoristomaisemien ympäröiviä luontokohteita. Segovia onkin mitä parhain paikka yhdistää kaupunkiloma historiallisine nähtävyyksineen luontolomaan vaelluksineen ja muine aktiviteetteineen.


Missä yöpyä Segoviassa

Segovian majoituspaikoista suurin osa sijaitsee vanhassakaupungissa, jonka hotelleilla onkin kätevä sijainti kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien ja parhaiden ravintoloiden lähellä. Historiallisen keskustan miinuspuolena ovat huonot parkkimahdollisuudet, joten jos suunnitelmissa on vuokrata auto, kannattaa majoitus etsiä joko vanhankaupungin laitamilta tai ulkopuolelta. Parkkimahdollisuuksista kannattaa kysyä myös suoraan hotelleista.

Autolla Segoviaan saapuville yksi parhaista majoitusalueista on akveduktin alue. Se sijaitsee vanhankaupungin laidalla, parkkialueiden äärellä, ja samalla kaikkien tärkeimpien palveluiden ja ostosalueiden tuntumassa. Myös Segovian turistitoimisto sijaitsee akveduktin lähellä, ja alueella on kattava valikoima majapaikkoja aina laadukkaista hotelleista pienempiin majataloihin, hostelleihin ja loma-asuntoihin.

Vanhankaupungin suosituimpiin majoitusalueisiin kuuluu myös Plaza Mayor -aukion alue. Aivan aukion kulmilla sijaitsee Segovian katedraali, joka on yksi kaupungin vierailluimmista nähtävyyksistä. Kaupunginosa on tunnelmallinen aamusta iltaan, ja sen majapaikoista on helppo pääsy ravintoloihin ja terasseilla. Alueen majoituspaikat ovat historiallisia hotelleja, joista löytyy vaihtoehtoja jokaiselle kukkarolle aina kylpylähotelleista pieniin kodikkaisiin hotelleihin ja majataloihin.

Kuten monissa muissakin Espanjan historiallisissa kaupungeissa myös Segoviassa on juutalaiskaupunginosa, Barrio judío. Vanhankaupungin juutalaiskortteleiden alueella on tarjolla edullisia majoituspaikkoja jokaiseen makuun.

Mikäli yövyt mieluiten hieman vanhankaupungin ulkopuolella mutta kuitenkin kävelymatkan päässä historiallisesta keskustasta, edullisia hotelleja on tarjolla San Millanin kaupunginosassa. Alueella sijaitsee Segovian bussiasema. Sujuvia kulkuyhteyksiä kaipaavalle hyviä hotellivaihtoehtoja on myös Segovian juna-aseman tuntumassa, mutta vanhaankaupunkiin alueelta kertyy kävelymatkaa vähintään 20 minuuttia.

Löydä hotelli Segoviassa Booking.comin karttahausta

Booking.com

Segovian nähtävyydet

Segovian tärkeimmät nähtävyydet – kuten roomalainen akvedukti ja kaupungin katedraali – sijaitsevat historiallisen keskustan, Casco viejon, alueella. Vanhankaupungin kiehtovimpiin alueisiin kuuluu muun muassa Barrio Judío, eli juutalaiset korttelit, jossa Segovian juutalaisyhteisö asui 1100-luvulta aina 1400-luvun loppupuolelle.

Ajan patinoimaan Casco viejoon voi tutustua helposti kävellen, mutta kiemuraisten katujen ja historiallisten aarteiden tutkimiseen kannattaa varata aikaa vähintään yksi päivä – mieluiten kokonainen viikonloppu.

Segovian akvedukti

Segovian suurin nähtävyys, massiivinen roomalainen akvedukti, tekee vaikutuksen vanhaankaupunkiin saavuttaessa. Vuosituhansia vanha akvedukti on harvinaisen hyvin säilynyt – itse asiassa kivistä koottu 18 kilometriä pitkä rakennelma kuljetti vettä Segovian asukkaille aina vuoteen 1973 asti. Akvedukti kuuluu yhdessä Segovian vanhankaupungin kanssa Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon.

Segovia akvedukti
Segovian akvedukti – Kuva: Avillfoto / Shutterstock.com

Segovian katedraali

Plaza Mayor -aukiolla sijaitseva myöhäisgoottilainen katedraali on Segovian suosituimpia vierailukohteita. Kaupungin alkuperäinen kirkko tuhoutui sodassa vuonna 1521, ja uusi kirkko rakennettiin 1525–1577 vanhan luostarin päälle, aivan Segovian juutalaiskortteleiden tuntumaan. Katedraaliin on sisäänpääsymaksu, mutta samalla hinnalla pääsee tutustumaan itse katedraalin lisäksi Palacio Episcopal -palatsirakennukseen.

Segovian katedraali
Segovian katedraali – Kuva: ecstk22 / Shutterstock.com

Alcázar de Segovia -linna

1100-luvulla rakennettu Alcázar de Segovia kuuluu Espanjan vierailluimpiin nähtävyyksiin ja maailman tunnetuimpiin keskiaikaisiin linnoihin. Se on asuttanut vuosisatojen saatossa lukuisia kuninkaallisia ja todistanut niin häitä kuin taisteluita, mutta nykyään sen muurien sisälle pääsee kuka tahansa Segoviassa vieraileva.

Alcazar de Segovia
Alcazar de Segovia – Kuva: Izabela23 / Shutterstock.com

Vanhankaupungin läntisellä laidalla sijaitseva linna on näyttävä ulkoapäin, mutta myös linnan sisätiloihin kannattaa tutustua pääsymaksua vastaan. Alcázarin puutarhoista aukeavat hienot näkymät Segovian seudun yli.

Plaza Mayor -aukio

Plaza Mayor on Segovian eläväinen keskusaukio. Yhtä kaupungin vanhemmista aukioista reunustavat tapas-paikat, kahvilat ja ravintolat terasseineen. Aukiolla sijaitsevat esimerkiksi Segovian katedraali ja Teatro Juan Bravo -teatteri. Plaza Mayorille kokoontuvat juomaan aamukahvejaan niin paikalliset kuin matkailijat, ja sen terasseilla on tunnelmaa pitkälle iltaan asti.

Segovia, Plaza Mayor
Plaza Mayor – Kuva: Avillfoto / Shutterstock.com

Plaza Medina del Campo -aukio

Kivenheiton päässä akveduktista sijaitsevalla Plaza Medina del Campo -aukiolla on italialaista tunnelmaa. Sen laidalla sijaitsee romaanista tyyliä edustava Iglesia de San Martín -kirkko. Plaza Medina del Campo -aukiolla vieraillessa kannattaa tutustua myös läheiseen Casa De Los Picos -rakennukseen (Calle Juan Bravo 33), jonka erikoisessa julkisivussa on yli 600 graniittipiikkiä.

Medina del Campo -aukio
Medina del Campo -aukio – Kuva: ColorMaker / Shutterstock.com

Antonio Machadon kotimuseo

Arvostettu sevillalaissyntyinen runoilija Antonio Machado asui Segoviassa 1919–1932. Pensionaatti, jossa Machado asui Segovian vuotensa, on nykyään runoilijan elämälle ja työlle omistettu kotimuseo Casa-Museo Antonio Machado (Calle los Desamparados, 5). Runoilijan huone on säilytetty koskemattomana, joten esillä oleva esineistö on alkuperäistä. Vierailu vaatimattomassa mutta viehättävässä museossa kuljettaa vierailijan vuosisadan taakse.

Segovia tarjoaa laadukkaita ravintoloita

Segoviasta on helppo löytää laadukkaita ravintoloita, ja etenkin perinteisen espanjalaisen ruuan ystäville kaupunki tarjoaa kattavan valikoiman ruokapaikkoja. Monipuolisinta ravintolatarjonta on vanhankaupungin alueella, vaikka kokeilemisen arvoisia ravintoloita löytyy muualtakin kaupungista.

Vanhankaupungin paras ravintolavalikoima sijaitsee Plaza Mayor -aukion läheisyydessä. Ravintoloita laidasta laitaan on esimerkiksi Calle de la Infanta Isabel- ja Calle Colón -kaduilla ja niiden lähituntumassa. Alueen klassikkoravintoloihin lukeutuu vuosikymmeniä palvellut Restaurante José María (Calle Cronista Lecea 11), johon kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen.

Toinen historiallisen keskustan ravintola-alueista sijaitsee akveduktin läheisyydessä, katujen Avenida Del Acueducto ja Hermanos Barral välillä. Alueen helmiin kuuluu muun muassa Mesón de Cándido (Plaza Azoguejo 5).

Kastilia ja Leónin seudun perinteinen ruokakulttuuri ilahduttaa liharuokien ystäviä. Segovian ehdoton klassikko on uunissa paahdettu maitoporsas, eli suussa sulava el cochinillo. Se tarjoillaan pöytäseurueelle kokonaisena – päineen kaikkineen – ja jaetaan sopiviksi annoksiksi lautasella leikaten.

Muita Segovian tyypillisiä herkkuja ovat esimerkiksi paistettu karitsa, cordero asado, sekä naapurikylän Granja de San Ildefonson nimikkopapupata judiones de la granja. Seudun ruoka on melko raskasta, eikä päivän menun maistelun jälkeen jää takuulla nälkä.

Jälkiruuaksi ehdoton valinta on ponche segoviano, joka on kermatäytteinen ja marsipaanilla päällystetty sokerikakku. Herkkua tarjoillaan useimmissa ravintoloissa, mutta klassinen paikka ostaa leivonnaista on myös esimerkiksi Pasteleria Acueducto (Calle Cervantes, 22).

Segoviassa kannattaa pitää mielessä Espanjan tyypilliset ruoka-ajat: lounasta tarjoillaan yleensä noin kello 13.30–15.30 ja illallista puolestaan noin 20.30 alkaen. Useimpien segovialaisravintoloiden keittiöt pysyvät suljettuina lounaan ja illallisen välisen ajan, mutta vatsalle saa aina täytettä kahviloista sekä pikaruokaketjujen ravintoloista. Tapas-baareista osa palvelee myös koko päivän, tosin ruoka-aikojen välillä valikoimaa saatetaan rajata vain tiskistä löytyviin kylmiin tapaksiin.

Yöelämä Segoviassa

Segovian yöelämä on rentoa seurustelua kaupungin tapas-baareissa ja kaupungille tyypillisillä tavernoilla ja terasseilla. Etenkin kesäisin terassit esimerkiksi Plaza Mayorilla ovat täynnä elämää pitkälle yöhön. Vilkasta yöelämää löytyy myös Calle Juan Bravo -kadulta ja sen lähituntumassa sijaitsevista baareista.

Tyypilliseen espanjalaiseen tapaan Segoviassa nautitaan espanjalaisista oluista sekä viineistä. Viinien ystävien kannattaa testata Kastilia ja Leónin alueen viinejä, jotka voi tunnistaa muun muassa alkuperämerkinnästä Denominación de Origen Ribera del Duero.

Segovian tapahtumat

Fiesta de la Virgen de la Fuencisla

Segovian suojelupyhimyksen Virgen de la Fuencislan juhlaa vietetään syyskuun lopussa. Suojelupyhimyksen varsinainen merkkipäivä on 25. syyskuuta, ja juhlinnan kohokohdat sijoittuvat yleensä syyskuun viimeiseen sunnuntaihin. Juhlan alussa suojelupyhimyksen patsas kuljetetaan sen pyhätöstä Alameda de la Fuencislasta Segovian katedraaliin juhlavassa romería-kulkueessa. Patsas on nähtävillä katedraalissa yhdeksän päivää, jonka jälkeen se saatellaan takaisin pyhättöönsä.

Fiestas de San Juan y San Pedro

San Juan ja San Pedron päivää vietetään Segoviassa näyttävin menoin Suomen juhannuksen aikoihin. Pyhimyksiä juhlitaan kesäkuun loppupuolella, noin 24–29. kesäkuuta, ja tiedossa on muun muassa erilaisia kulkueita, konsertteja ja ilotulituksia. San Juanin juhlassa Segovian Plaza Mayor -aukiolle viritetään yleensä kokko.

Pääsiäisviikko Semana Santa

Pääsiäisviikko, Semana Santa, on yksi Espanjan tärkeimmistä juhlista, ja ”pyhää viikkoa” juhlitaan hartaasti myös Segoviassa. Espanjan pääsiäiseen kuuluvat neitsyt- ja kristuspatsaita kuljettavat pääsiäiskulkueet, jotka kulkevat Segoviassa upeissa historiallisissa puitteissa. Dramaattiset katoliset pääsiäiskulkueet ovat kokemisen arvoinen elämys.

Edullinen ostoskaupunki Segovia

Segovia on hyvä kaupunki ostaa pieniä matkamuistoja ja Espanjan tuomisia, ja parhaat ostospaikat sijaitsevat vanhankaupungin alueella. Akveduktilta pääsee kätevästi Calle Cervantes -kadulle, joka vaihtuu myöhemmin Calle Juan Bravo -kaduksi. Kummallakin kadulla on paljon pieniä putiikkeja vaatekaupoista koru- ja asusteliikkeisiin sekä pieniin gourmet-kauppoihin.

Plaza Mayor -aukiolle saavuttaessa matkaa kannattaa jatkaa Calle Marqués del Arco- ja Calle Daoiz -katuja pitkin kohti Alcázar-linnaa. Kummallakin kadulla on paljon pieniä käsityöläispuoteja, joissa on myynnissä muun muassa Segovian perinteistä keramiikkaa edulliseen hintaan. Päälle päin liikkeet saattavat näyttää turistipuodeilta, mutta espanjalaisen keramiikan ystävä voi tehdä niistä hyviä löytöjä kohtuulliseen hintaan.

Suosittuja Segovian viemisiä ovat keramiikan ja muiden käsityöläistuotteiden lisäksi alueen herkut juustoista viineihin, ja erilaisia herkkuja on helppo ostaa matkalaukkuun niin tavallisista ruokakaupoista kuin vanhankaupungin gourmet-putiikeista.

Segovian alueella tuotetaan juustoja, kuten lampaan- ja vuohenjuustoa. Tarjolla on myös paikallisia lihatuotteita kinkusta chorizoon sekä arvostettuja viinejä. Erikoisempi ruokatuliainen on Segovian seudun mehevät judiones de la granja -pavut, joita voi ostaa purkissa myös kotiin vietäväksi.

Toritunnelmasta nauttivien kannattaa suunnata Segovian Plaza Mayorille torstaisin kello 9–14, jolloin aukiolla järjestetään markkinat. Myynnissä on tuotteita laidasta laitaan aina kukista käsitöihin, paikallisten tuottajien vihanneksiin ja antiikkiesineisiin.

Segovian hintataso

Suomalaismatkailijoille Segovia on kohtuuhintainen matkakohde. Espanjan keskimääräinen hintataso on Suomea edullisempi, ja vaikka Segovia on suosittu matkailukaupunki, hinnat ovat monien palveluiden ja tuotteiden osalta edullisemmat kuin esimerkiksi espanjalaisissa suurkaupungeissa.

Segoviassa voi majoittua melko edulliseen hintaan. Esimerkiksi hostelleissa ja pienissä majataloissa huoneiden hinnat ovat alkaen noin 50–60 euroa ja hotelleissa – hieman sijainnista riippuen – noin alkaen 80 euroa. Laadukkaimmista hotelleista on usein maksettava yli 100 euroa, tosin aikaisille varaajille on usein tarjolla edullisempia hintoja.

Edullisimmin majoituksen saa matkustamalla suosituimpien lomasesonkien ulkopuolella. Segovia on suosittu viikonloppukohde, ja Espanjan lomaviikkoina ja pitkinä viikonloppuina kaupunki on vilkkaimmillaan ja hinnat korkeimmillaan.

Segovian ravintoloiden hinnat vaihtelevat. Laadukkaat espanjalaiset ravintolat voivat olla hintatasoltaan lähellä Suomen ravintoloita, kun taas tapas-baareissa vatsan voi saada täyteen pilkkahintaan. Juoman kanssa annetaan usein ilmaiseksi jokin pieni naposteltava, kuten oliiveja.

Historiallisessa keskustassa on Segovian kattavin ravintolatarjonta, mutta hinnoissa on usein pieni turistilisä. Jos kaupungissa viihtyy pidempään, edullisia ruokapaikkoja kannattaa siis katsoa myös vanhankaupungin ulkopuolelta. Esimerkiksi Segovian katedraalin tuntumassa sijaitsevan Plaza Mayorin terasseille istahtava maksaa sijainnista, joten juoman ja tapaksen hinta voi olla selvästi korkeampi kuin syrjäisemmillä kaduilla.

Moniin Segovian nähtävyyksiin voi tutustua ilmaiseksi tai hyvin edullisesti, eikä melko pienessä kaupungissa rahaa juuri kulu joukkoliikenteeseen. Vanhakaupungissa on paras liikkua jalkaisin. Taksien ja joukkoliikenteen hintataso on kuitenkin edullinen.

Päiväretket Segovian lähistöllä

Kastilia ja Leónin laajalla itsehallintoalueella viihtyy helposti pidemmänkin loman, sillä alue tarjoaa matkailijoille sekä historiallisia kyliä että upeita luontokohteita. Joukkoliikenne seudulla on heikohkoa, joten paras tapa tutustua alueen kohteisiin on vuokrata auto esimerkiksi lentokentältä Espanjaan saavuttaessa. Näin Segovian seudun mielenkiintoisiin kohteisiin pääsee tutustumaan joustavasti.

Espanjan pääkaupunki Madrid sijaitsee noin puolen tunnin junamatkan päässä Segoviasta. Kaupungista on siis helppo piipahtaa myös Madridin sykkeessä. Pääkaupungissa matkailijaa odottaa laaja valikoima historiallisia ja kulttuurikohteita, ravintoloita sekä ostosmahdollisuuksia.

Pedraza

Keskiaikainen Pedrazan kylä on yksi Segovian lähiseudun kauneimmista kylistä. Täydellinen kyläidylli syntyy mukulakivikaduista ja kukin koristetuista parvekkeista – ei siis ihme, että kylässä on kuvattu useita elokuvia ja sarjoja. Pedrazassa kannattaa piipahtaa pittoreskilla Plaza Mayor -keskusaukiolla, jossa sijaitsee kaupungintalo ja San Juan Bautistan kirkko. Suosituimpiin vierailukohteisiin kuuluu myös arabilinnoituksen päälle rakennettu Castillo de Pedraza -linna. Pedrazaan on huonot joukkoliikenneyhteydet, joten sinne kannattaa suunnata henkilöautolla. Välimatkaa Segoviasta on noin 40 kilometriä, jonka taittaa yleensä alle 40 minuutissa.

Granja de San Ildefonso

Viehättävä Granja de San Ildefonso sijaitsee vain 10 kilometrin päässä Segoviasta ja on yksi alueen helpoimmista päiväretkikohteista. Idyllisen kylän suosituin vierailukohde on kuninkaallinen palatsi Palacio Real de La Granja de San Ildefonso puutarhoineen. Palatsin 150 hehtaarin mailla riittää nähtävää. Kylässä kannattaa piipahtaa myös 1700-luvun kuninkaallisessa Fábrica de Cristales -lasitehtaassa, jossa on esillä mielenkiintoisia lasinäyttelyitä. Segovian bussiasemalta on hyvät bussiyhteydet Granja de San Ildefonsoon, ja henkilöautolla pääsee kylään kätevästi vartissa.

Navafría ja Rascafría

Kastilia ja Leónin alue tarjoaa matkailijoille upeita luontokohteita, ja vierailun arvoisia paikkoja ovat esimerkiksi vuoristokylät Navafría ja Rascafría lähiympäristöineen. Navafríaan on Segoviasta vain noin puolen tunnin ajomatka, Rascafríaan puolestaan noin tunti. Kylävierailut voi yhdistää myös samaan reissuun. Kummatkin kylät sijaitsevat Sierra de Guadarraman vuoristoalueella, ja tarjoavat vierailleen perinteistä vuoristoalueen kiviarkkitehtuuria sekä kauniita metsäisiä patikointireittejä.

Sepúlveda

Sepúlveda on pieni, reilun tuhannen asukkaan historiallinen kylä hieman alle tunnin ajomatkan päässä Segoviasta. Keskiaikainen kivinen kylä kutsuu tutustumaan kapeisiin kujiin, kirkkoihin, hienoihin maisemiin ja tunnelmallisiin kyläravintoloihin. Kyläläisten kokoontumispaikka, Plaza de España -aukio, on kylän ehdoton vierailukohde. Santuario de la Virgen de la Peña -kirkossa vierailun yhteydessä kannattaa tutustua myös sen tuntumasta löytyvään näköalapaikkaan.

Madridin lentokentältä Segoviaan

Segoviaan on kätevintä matkustaa Madrid-Barajasin lentokentän kautta. Lentokentältä on noin 90 kilometrin matka Segoviaan, eikä suoria joukkoliikenneyhteyksiä lentokentältä Segoviaan ole tarjolla.

Madridin keskustan tuntumasta Segoviaan pääsee kuitenkin junalla ja linja-autolla. Taksi tai muu vastaava kuljetuspalvelu Madridin lentokentältä Segoviaan maksaa vähintään 100 euroa, mutta hinta riippuu esimerkiksi vuorokaudenajasta.

Nopein tapa päästä Madridista Segoviaan on hypätä AVANT-junaan Chamartínin juna-asemalta. Junalla matka-aika Segoviaan on vain puoli tuntia. Segoviassa junamatka päättyy Guiomarin juna-asemalla, josta vanhankaupungin alueelle pääsee bussilla numero 11.

Madridin Chamartínin juna-asemalle pääsee kätevästi ja nopeasti Madrid-Barajasin lentokentän T4-terminaalista Cercanías-paikallisjunan linjalla C1. Muista terminaaleista (T1, T2 ja T3) T4-terminaalin juna-asemalle pääsee metrolla tai taksilla.

Junaa edullisemmin Segoviaan voi matkustaa Madridista linja-autolla. Avanza-bussiyhtiön linja-autot starttaavat kohti Segoviaa Moncloan bussiasemalta, ja matka-aika on noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Segovian bussiasema sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä akveduktilta.

Madridin lentokentältä Moncloan bussiasemalle pääsee kätevimmin metrolla. Lentokentältä matkustetaan metrolinjalla 8 aina Nuevos Ministerios -asemalla saakka. Jatka sitten metrolinjalla 6 aina Moncloan metroasemalle asti.

Segovian sää

Segoviassa lämpötilat vaihtelevat, ja eri vuodenaikojen välillä on selkeät sääerot. Kesät ovat kuivia ja kuumia, talvet taas hyvin viileitä ja usein myös melko sateisia.

Segovian kesä alkaa kesäkuussa ja kestää syyskuun alkupuolelle. Kesäisin lämpötilat nousevat usein noin 30 asteen tuntumaan ja reilusti sen yli. Kuumimpia kuukausia ovat heinä- ja elokuu. Sateet ovat kesäisin hyvin harvinaisia.

Talvikuukausina marras-helmikuussa Segoviassa on viileää lämpötilojen pysytellessä päivisin noin 10 asteen tuntumassa. Lumisateetkaan eivät ole Segoviassa mahdottomuus talvikuukausina, ja öisin lämpötilat saattavat tippua hieman pakkasen puolelle. Talven koleuden takia on tärkeää pitää huoli, että majoituspaikassa on lämmitysjärjestelmä.

Kevät ja syksy on Segoviassa leutoa aikaa. Huhti-toukokuu ja syyskuu ovat säiden puolesta hyviä matkustuskuukausia, sillä lämpötila saattaa nousta aurinkoisina päivinä 20 asteen tuntumaan. Satunnaiset sateet ovat kuitenkin mahdollisia.

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Segoviasta
Inline Feedbacks
View all comments