Siirry suoraan sisältöön

Torrevieja

Torrevieja on leppoisa ja edullinen rantalomakohde Espanjan kaakkoisrannikolla, Costa Blancalla, jossa viihdytään miellyttävän ilmaston vuoksi vuoden ympäri. Hienohiekkaisten, matalien rantojen ja lähes parin kilometrin mittaisen rantabulevardin ansiosta Torrevieja sopii niin lapsiperheille kuin rantakadulla drinkin ääressä viihtyville.

Torrevieja on erittäin suosittu kohde suomalaisten keskuudessa, ja ainakin vilkkaimman kesäkauden ulkopuolella suomi ja ruotsi saattavat olla heti espanjan jälkeen ne kielet, joita kuulee eniten kaduilla ja ravintoloissa. Ja miksi ei viihtyisi kaupungissa läpi talven, sillä Torrevieja kuuluu viereisen Alicanten kanssa alueeseen, jossa on Euroopan eniten aurinkoisia tunteja vuodessa – ja lämpötilakin kipuaa vielä marraskuussa säännöllisesti päälle 20 asteen.

Suihkulähde, Torrevieja, Espanja

Majoitus ja missä asua Torreviejassa

Torreviejassa on hyvin vähän hotelleja ja keskustassa vielä vähemmän, mutta erilaisissa huoneistoissa riittää runsaasti valinnanvaraa.

Torreviejan ydinkeskusta sijoittuu aivan sataman pohjois- ja itäpuolelle, joten jos haluaa asua mahdollisimman lähellä kauppoja ja ravintoloita, niin kannattaa tähdätä sataman ja Plaza de la Constitucion -aukion läheisyyteen. Jo muutaman sadan metrin päässä merestä pohjoiseen kaupat ja ravintoloiden terassit alkavat muuttua melko tylsäksi kerrostaloalueeksi.

Torrevieja on viihtyisimmillään rantabulevardilla, joka alkaa satamasta ja jatkuu parin kilometriä itään Los Locos -rannalle asti. Jos ei löydä majoitusta tai halua asua aivan keskustassa, niin kannattaa laajentaa hakua mieluummin rantojen suuntaisesti kuin sisämaahan päin – varsinkin jos rantaelämä on loman päätarkoitus.

Rantakatu Torrevieja, Espanja

Rantakatua Playa del Cura -rannan kohdalla

Sataman länsipuolella sijaitsevan kaupungin parhaan rannan eli Playa de los Naufragosin (ja Acequionin rannan) takana sijaitseva kaupunginosa ei ole enää keskustaa, mutta vain 15-30 minuutin kävelymatkan päässä sieltä, joten sekin on hyvä vaihtoehto, mikäli hyvän rannan läheisyys on tärkeä.

Jos aivan alueen parasta rantaa etsii, niin kannattaa huomioida myös La Matan kylä kuuden kilometrin päässä Torreviejan keskustasta. Se on pieni kylä vähillä palveluilla, mutta Torreviejaan on lyhyt matka bussilla tai taksilla. Lisää La Matan rannasta löytyy rantaosiosta.

Etsi sopiva majoitus Booking.comin kartalta

 

Torrevieja on erinomainen rantalomakohde

Torreviejan alueella on viisi suurempaa hienohiekkaista rantaa, joissa kaikissa on melko matala tai erittäin matala merenpohja, joten Torrevieja on myös hyvin lapsiystävällinen rantakohde.

Torreviejan rannoilla on yhtä lukuunottamatta Blue Flag -sertifiointi, jonka yhtenä kriteerinä on erinomainen veden laatu.

Alla olevat kuvat on otettu lokakuun lopussa (2023), jolloin Torreviejassa oli vielä hyvin kesäistä, mutta rannoilla enemmän tilaa kuin keskikesällä.

Playa del Cura

Playa del Cura avautuu Torreviejan keskustan vieressä ja on erittäin suosittu ranta. Hiekka on hienoa ja ruskeaa ja rannan takana kulkee viihtyisä promenadi, jonka varrella on ravintoloita toisensa jälkeen.

Playa del Cura, Torrevieja

Playa del Curan leveämpää päätä.

Playa del Curan länsipuolella on myös aallonmurtajilla rakennettu pieni laguunin tapainen uimaranta ja tämän länsipuolella vielä pari aivan pientä rantaa.

Natural Pool Torrevieja

"Laguuni" ja sen viereinen pienempi ranta tunnetaan myös nimellä Natural Pools of Torrevieja.

Playa del Acequion

Playa del Acequion sijaitsee sataman sisällä ja on noin 600 metrin mittainen, mutta välillä hyvinkin kapea. Merenpohja on erittäin matala, joten veteen saa kahlata hetken aikaa, että vesi ulottuu edes vyötäröön. Aaltoja ei satamaa ympäröivien allonmurtajien vuoksi pääse Acequionille muodostumaan.

Playa del Acequion

Playa del Acequion

Sijainti sataman vieressä aiheuttaa sen, että Playa del Acequionilla ei ole ainoana rantana Blue Flag -sertifiointia.

Rannalla on useita ravintoloita tai baareja ja kaupunki jatkuu heti sen takana, joten tarjontaa riittää. Jos haluaa syödä tai juoda aivan rannan vieressä, niin Acequion on hyvä vaihtoehto.

Playa de los Naufragos

Torreviejan keskustan paras ranta Naufragos sijaitsee heti edellisen rannan vieressä, mutta sataman ulkopuolella. Hiekka on vaaleaa puuterihiekkaa ja leveyttä on reilusti. Merenpohja on matalaa.

Naufragosilla on rantalentopallokenttiä ja pari rantabaaria eli chiringuitoa.

Playa de los Naufragos,Torrevieja

Playa de los Naufragos

Playa de los Locos

Playa de los Locos sijaitsee Torreviejan itäpuolella ja se on samalla päätepiste keskustan kerrostaloalueelle.

Noin 600 metrin mittainen Playa de los Locos jakaantuu kolmeen osaan:

 • Keskustan puoleinen osa on kallioisempaa osuutta.
 • Suurin keskimmäinen osuus on vaaleaa hiekkaa, mutta hieman karkeampaa kuin muilla rannoilla, ja vesirajassa saattaa olla vielä kalliota.
 • Aivan itäisin osuus on jo tummaa ja hienoa hiekkaa.

Eri osuudet näkee hyvin Google Mapsin satelliittiversiosta.

Playa de Los Locos, Torrevieja

Playa de Los Locos

Rannalla on yksi rantabaari ja rannan takana tien toisella puolella useita ravintoloita, joista mm. La Boca kuuluu kaupungin parhaisiin ravintoloihin.

Playa de La Mata

Playa de La Mata on Torreviejan paras ranta, mutta sijaitsee aivan kaupungin rajojen itäosassa 4-5 kilometrin päässä keskustasta. Ranta on leveä, noin kolmen kilometrin mittainen, ja hiekka on puuterihiekkaa. Ja merenpohja on matalaa kuten muillakin Torreviejan rannoilla.

Playa Cabo Cervera, La Mata

Torreviejan puoleinen pää tunnetaan nimellä Playa Cabo Cervera.

La Matan kylään, josta ranta on saanut nimensäkin, pääsee Torreviejasta joko bussilla tai noin vartissa taksilla. Miksei myös kävellen noin tunnissa, sillä maasto on pääosin tasaista. Vain hieman ennen La Mataa on muutaman sadan metrin loiva ylämäki.

Myös La Matan ranta jakaantuu kolmeen osaan:

 • Torreviejan päässä on rantabaareja ja rannan takana kulkee pieni promenadi, jonka varrella on ravintoloita.
 • Välissä on autiorantaosuus, josta ei löydy palveluja ja jonka takana on kasvillisuuden osittain peittämiä dyynejä, joiden päälle on rakennettu puisia laitureita, jotta siellä voi kulkea helposti.
 • La Matan kylän edessä on jälleen ravintoloita.
Playa de la Mata

Rannan autiompaa keskiosaa

Tekemistä Torreviejassa

Punainen suolajärvi – Lago Rosa de Torrevieja

Torrevieja on merkittävä suolantuottaja ja kaupungissa sijaitsevat Euroopan suurimmat suolajärvet. Näistä pohjoisempi, Laguna Salada de la Mata, on väriltään sininen ja eteläisempi, Laguna Salada de Torrevieja, on väriltään punaisempi.

Punaisen järven väri on bakteerien, levän ja auringonvalon yhdistelmän tuotos, ja väri vaihtelee paljon mm. auringonvalon mukaan, joten kannattaa tähdätä sinne aurinkoisella ilmalla. Pääosin sitä ei huomaa kuin aivan järven reunalla seistessä, paitsi esimerkiksi Google Mapsin satelliittikuvassa, jossa osa altaista näyttävät hyvinkin punaisilta. Samat altaat näkyvät myös alla olevassa kuvassa, eivät tosin punaisina.

Kuvan suola-altaille järjestetään opastettuja retkiä kahdella tavalla, joista helpompi on astua turistijunaan keskustan Plaza Waldo Caleron edustalla. Juna tekee 50 minuutin opastetun vierailun alueelle. Toinen tapa on osallistua pidemmälle kävely-/pyöräkierrokselle.

Lisätietoja kierroksista löytyy täältä.

Salinas de Torrevieja

Turistijuna näkyy suolavuoren vieressä.

Omin päin suola-altaille ei pääse, sillä alue on suljettu portilla. Myös järven ympärillä reunus on pääosin joko aidattu tai sen vieressä on katkeamatonta aidattua asutusta.

Ainakin yhdestä kohdasta hieman kauempaa keskustasta pääsee kuitenkin kävelemään helposti järven rannalle. Googlen kartoissa se on merkitty nimillä "Lago Rosa de Torrevieja" tai "Badplats saltsjöarna". Uiminen siellä on nykyään kielletty. Lyhyt kulkureitti rantaan alkaa Calle del Lagon päästä (viereinen katu on Calle Sol).

Suolajärvi, Torrevieja

Järven rantaa Calle del Lagon päässä.

Järvellä saattaa nähdä myös flamingoja, mutta lähinnä vain keväällä tai alkukesästä.

Vesipuistot

Torreviejassa on kaksi vesipuistoa, Aquopolis, joka sijaitsee vain parin kilometrin päässä keskustasta, ja pienempi Flamingo, jonne on viiden kilometrin matka.

Allonmurtaja

Satamaa suojaavan aallonmurtajan päällä on puinen laudoitus, ja se onkin suosittu kävelypaikka aurinkoisella ilmalla. Pituutta aallonmurtajalla on 1.5 kilometriä, joten edestakaiseen matkaan päästä päähän saa hiljalleen kävelemällä menemään aikaa jopa tunnin verran.

Allonmurtaja ja laituri, Torrevieja

Aluksi toisella puolella on meri ja toisella puolella satama, mutta pikkuhiljaa maisema vaihtuu yllä olevan kuvan kaltaiseksi. Aallonmurtajan päässä on pieni majakka.

Merenkulku- ja suolamuseo – Museo del Mar y de la Sal

Keskustassa on museo, josta löytyy merenkulkuun ja suolantuotantoon liittyviä esineitä ja infotauluja. Museo on pieni ja infotaulut ovat vain espanjaksi, mutta sisäänpääsykin on ilmainen. Osoite on Calle Patricio Perez 10, keskustan kävelykatujen itäpuolella.

Kansojen puisto – Parque Jardín de las Naciones

Kansojen puisto sijaitsee noin kilometrin verran keskustasta pohjoiseen. Puistossa on lampi, altaita, suihkulähteitä sekä useita lintulajeja kukoista riikinkukkoihin. Lammen keskussaari on ylhäältä katsottuna Euroopan muotoinen ja saloissa omilla kohdillaan liehuvat eri Euroopan maiden liput.

Parque de las Naciones, Torrevieja

Torrevieja on monipuolinen ostoskaupunki

Torrevieja on yli 90 000 asukkaan kaupunki, joten ostosmahdollisuudetkin ovat melko hyvät, erityisesti torikojujen ystäville.

 • Keskustassa kauppoja löytyy eniten Plaza de la Constitucion -aukion etelä- ja kaakkoispuolelta. Heti aukion eteläpuolella on pari korttelia kävelykatujakin.
 • Sataman itäpuolella Paseo de la Libertadin vieressä on joulutoria muistuttava pitkä kadunpätkä, josta löytyy eri tuotteita myyviä kojuja. Kojut ovat auki joka päivä.
 • Edullisia vaatelöytöjä voi tehdä tavaratalo El Corte Inglesin outlet-myymälästä, jossa on paljon merkkivaatteita rekeissä ja yleinen alennus on -50%. Sijainti on keskustan pohjoisosassa, Calle Apolo 66.
 • Habaneras-ostoskeskus sijaitsee parin kilometrin päässä ydinkeskustasta. Vaatekauppoja on parikymmentä ja samalla alueella on joitain muitakin kauppoja sekä suuria ruokakauppoja ja pikaruokapaikkoja.
 • Perjantaisin kilometrin päähän Habaneras ostoskeskuksesta aukeaa suuri torialue, jossa on useita satoja kojuja. Myynnissä on pääasiassa perinteisiä torijuttuja vaatteista elintarvikkeisiin, mutta tarjonta on laajaa. Sijainti on heti Aquopolis-vesipuiston pohjoispuolella Avenida Delfina Viudesin varrella. Auki perjantaisin klo 8-14.
 • Keskustassa on aamuisin ja aamupäivisin pieni kauppahalli Mercado Central La Plasa.
Habaneras-ostoskeskus

Habaneras-ostoskeskus

Useimmat kaupat viettävät siestaa päivittäin n. klo 13.30-17.00 ja ovat sunnuntaisin kiinni kokonaan.

Torrevieja ja Suomi

Torreviejassa käy ja asuu paljon suomalaisia, ja tuttua kieltä kuulee kadulla ja ravintoloissa jatkuvasti. Suomalaiset ovat myös perustaneet kaupunkiin useita yrityksiä, joista saa palvelua suomen kielellä.

Centro Comercial Finlandés sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta sen itäpuolella, osoitteessa Avenida Alfredo Nobel 141. Sieltä löytyvät mm. lounaskahvila, kotimaisten elintarvikkeiden kauppa sekä parturi-kampaamo. Kaikki keskuksen palvelut löytyvät täältä.

Suomalaisten ravintoloita muualla Torreviejassa:

Hintataso

Torrevieja on suomalaisille hyvin edullinen kaupunki, ja hintataso on hieman alhaisempi kuin esimerkiksi etelän Aurinkorannikolla tai pohjoisen Costa Bravalla. Loma-asuntojen keskihinnat ovat selvästikin matalammalla kuin edellä mainituilla alueilla.

Ravintolassa päivän menun, sisältäen alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan saattaa saada keskustassa alimmillaan 8 eurolla. Tosin yleisempi hinta vähänkin paremmissa paikoissa päivän menulle on noin 10-14 euroa, jolloin se saattaa sisältää vielä esimerkiksi lasin viiniä ja leipää kahden tai kolmen ruokalajin lisäksi.

Alla on tyypillisiä ravintoloiden hintoja Torreviejan keskustassa.

Tuote

Pizza

33 cl olut

Päivän menu

Hinta

10-15 €

2-3 €

9-15 €

Lentokentältä Torreviejaan

Torrevieja sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Alicanten (virallisesti Alicante-Elchen) lentokentältä. Rautatietä ei ole, joten vaihtoehdot ovat bussi tai taksi.

Bussi

Yleiset bussivuorot kulkevat Alicanten lentokentän ylätasanteen kautta, joten saapuvien aulasta pitää ottaa liukuportaat tasoa ylemmäs, jolloin ulko-ovien jälkeen oikealla puolella lähtevien aulan edessä ovat bussipysäkit eri kaupunkeihin.

lentokenttä torrevieja bussipysäkki

Torreviejan pysäkki on heti ensimmäisenä.

Torreviejan linja-autoaseman ja lentokentän väliä kulkee päivisin tunneittain Costa Azulin bussit. Matka kestää noin 50 minuuttia ja maksaa 8 euroa, jos ostaa lipun etukäteen netistä. Jos tietää mihin bussiin ehtii ja haluaa varmistaa saavansa paikat bussista, niin lippu kannattaa ostaa etukäteen. Muussa tapauksessa lipun voi ostaa myös kuljettajalta, jolloin se maksaa 7 euroa (ilman verkkokaupan käsittelymaksua).

Torreviejan linja-autoasema sijaitsee keskustassa n. 800 metriä satamasta koilliseen.

Takaisin päin Torreviejasta kentälle lipun voi ostaa etukäteen linja-autoaseman tiskiltä tai sen vierestä automaatista, jolloin varmistaa paikkansa bussissa. Hätätapauksessa taksitolppa sijaitsee heti ao. kuvan rakennuksen takana.

Torreviejan bussiasema

Torreviejan bussiasema

Taksi

Taksitolppa sijaitsee lentokentän saapuvien aulan tasalla. Matka Torreviejaan maksetaan mittarin mukaan, mutta tolpan vieressä olevan ohjeellisen hinnaston mukaan matka maksaa (vuonna 2023) n. 56 euroa, öisin ja pyhäpäivinä n. 64 euroa.

Lisätietoa Alicanten lentokentästä löytyy täältä.


Teksti ja kuvat: Jussi Ryynänen

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Torreviejasta
Inline Feedbacks
View all comments