Siirry suoraan sisältöön

Klagenfurt

Klagenfurt on kahden erilaisen matkakohteen yhdistelmä – toisaalta se on turkoosin alppijärven rannalla sijaiseva lepolomakohde, jossa viettää rauhallista perhelomaa, harrastaa vesiurheilulajeja, pulahtaa järvessä, sekä herkutella rannan äärellä sijaitsevissa ravintoloissa.

Toisaalta neljän kilometrin päässä sijaitseva idyllinen keskusta on erinomainen paikka viettää leppoisaa pikkukaupunkilomaa Klagenfurtin viihtyisillä kaduilla ja aukioilla.

Wörthersee, Klagenfurt
Wörthersee
Alter Platz Klagenfurt
Alter Platz on viihtyisä kävelykatu keskustassa.

Missä asua

Järven itäosassa lähellä uimalaa ja Klagenfurtin kaupunkia on pari hotellia ja leirintäalue. Se on hyvä vaihtoehto lapsiperheille, sillä siellä asuessa aktiviteetit ovat lähellä.

Keskustasta löytyy enemmän majoitusvaihtoehtoja. Keskusta on saksaksi (ja kartalla) Innere Stadt.  Klagenfurt on pieni kaupunki – Innere Stadt on kooltaan vain n. 1 km * 1 km, joten sen ulkopuoleltakin voi hyvin etsiä majoitusvaihtoehtoja.

Löydä hotelli Klagenfurtissa Booking.comin karttahausta

Booking.com

Klagenfurt valokuvavideona

Tekemistä järvellä

Wörthersee on iso järvi ja vain aivan itäisin osa siitä on Klagenfurtin kaupungin rajojen sisäpuolella. Busseja menee keskustan Heiligengeistplatzilta rantaan neljä kertaa tunnissa.

Uimala (Strandbad Klagenfurt)

Strandbad Klagenfurt

Uimala sisältää pienen rannan sekä kolme pitkää laituria, joilla voi ottaa aurinkoa tai joilta voi käydä uimassa. Lisäksi käytössä on vesiliukumäki, laaja nurmialue, pari ravintolaa, leipomo, vaatteidenvaihto- ja säilytystilat, ym. Sisäänpääsystä peritään maksu.

Strandbad Klagenfurt

Alueella on myös pari pienempää uimalaa: Loretto on heti edellisen eteläpuolella. Sen vieressä on myös parempitasoinen ravintola (Maria Loretto) kuin isommassa uimalassa. Meiernigg on vähän kauempana, edellä mainittujen lounaispuolella. Tai linnuntietä lähellä, mutta sinne pitää kiertää tien kautta, niin matkaa tulee noin kolme kilometriä Klagenfurtin uimalalta.

Muita vierailupaikkoja:

Minumundus on alue, jossa on pienoismalleja kuuluisista rakennuksista ympäri maailmaa: minimundus.at

Käärmeitä ja matelijoitareptilienzoo.at

Planetaarioplanetarium-klagenfurt.at

Minigolf:  adventureminigolf.at

Jos haluaa lähteä kiertämään järveä esim. pyörällä, niin pohjoispuolta menee ainakin jonkun aikaa hyvä pyörätie, jota pitkin pääsee hyvin muihin pikkukyliin ja paikoitellen uimaankin. Järven eteläpuolella ei mene pyörätietä.

Hintataso

Itävallan majoitus- ja ravintolahinnat ovat hieman yli EU-maiden keskitason.

Alla on esimerkkejä ravintola- ja hotellihuonehinnoista Klagenfurtissa. Hotellihuonehinnat ovat mediaanihintoja, joissa on lähteenä Booking.com.

Tuote

Pizza ravintolassa

33 cl olut

3* hotelli (toukokuu)

3* hotelli (elokuu)

Hinta

11-14 €

3.8 €

121 €

126 €

Saapuminen Klagenfurtiin

Lähin iso lentokenttä on Slovenian Ljubljanassa.

Grazin lentoasema on 135 km päässä.

Junat ja bussit muualta Itävallasta: oebb.at

Kärntenin (tai Klagenfurtin) pieni lentokenttä on vain muutaman kilometrin päässä keskustasta, mutta harva lentoyhtiö lentää sinne.

Lake Wörthersee
Wörthersee on paikoitellen smaragdinvihreä.

---

Teksti, kuvat ja video: Jussi Ryynänen
Videon musiikki: Carried / Lauren Duski – Audiokirjasto, Youtube

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Klagenfurtista
Inline Feedbacks
View all comments