Siirry suoraan sisältöön

Algarve

Etelä-Portugalissa sijaitseva Algarve on maan suosituin rantalomakohde, jonka paratiisimaiset rannat, upea luonto sekä valkoisiksi kalkittujen kylien ja pikkukaupunkien rento tunnelma houkuttelevat matkailijoita vuodesta toiseen. Algarven rannat sijoittuvat jatkuvasti Euroopan parhaiden joukkoon ja niistä kauneimpien turkoosia vettä ympäröivät huikeat kivimuodostelmat.

Benagil-luola, Algarve
Kuva: Johanna Maldonado

Algarven ravintoloissa voi nauttia tuoretta kalaa ja mereneläviä sekä Portugalin herkullisia viinejä. Algarve tarjoaa myös kauniita luonnonpuistoja – siellä voi ihailla merinäköaloja, tutkia erikoisia meriluolia, patikoida Monchiquen vuorilla ja meloa Ria Formosa -laguunilla.

Algarvessa rantakausi jatkuu keväästä pitkälle syksyyn, kesien ollessa kuumia ja kuivia sekä talvien leutoja ja vaihtelevan sateisia. Merivesi lämpenee kesäisin noin 23 asteeseen. Paras aika matkustaa Algarveen on huhtikuusta marraskuuhun.

Miten matkustaa Algarveen

Lähin kansainvälinen lentoasema löytyy Algarven pääkaupungista Farosta. Lentokentältä on Faron keskustaan noin 7 kilometrin matka, jonka kulkee julkisilla puolessa tunnissa tai taksilla 10 minuutissa. Faron rautatieasema ja linja-autoasema sijaitsevat vanhankaupungin tuntumassa. Paras tapa liikkua Algarven kaupungista toiseen ovat linja-autot ja taksit tai taksisovellukset.

Algarve on saavutettavissa myös Lissabonista junalla tai linja-autolla. Matka kestää 3-4 tuntia.

Lomakohteet Algarvessa

Lomakohteeksi on valittavana niin Algarven idyllisiä kalastajakyliä kuin eläväisiä pikkukaupunkejakin, joista löytyy rantapäivän viettoon niin pidempiä hiekkarantoja kuin pieniä poukamiakin. Algarven suosituimpia rantakohteita ovat mm. Lagos, Albufeira ja Portimão (Praia da Rocha), mutta myös pienemmät kylät kuten Alvor, Carvoeiro ja Tavira tarjoavat hyvän tukikohdan matkalle. Sisämaan Silves ja Loulé taas ovat historiallisia paikkakuntia, joissa voi ihastella keskiaikaista arkkitehtuuria.

Carvoeiro, Algarve
Kuva: Johanna Maldonado

Surffaajien suosimassa Sagresissa sijaitsee kauniiden rantojen lisäksi Euroopan lounaisin piste, jylhä São Vicenten niemi. Läntisen Algarven Aljezurista ja Odeceixesta puolestaan löytää upeita hiekkarantoja, sinivalkoisia kyliä ja koskemattomampaa rantaviivaa.


Teksti ja kuvat: Johanna Maldonado