Koti » Kohteet » Portugali

Portugali

Valkohiekkaiset rannat, kiireetön elämänmeno ja rikas historia.

Kolme hyvää syytä matkustaa aurinkoiseen Portugaliin!

Tietoa maasta

Portugalin suosituimmat lomakohteet ovat Lissabonin ja Porton ohella lähes poikkeuksetta rantalomakohteita. Sisämaassa on näiden lisäksi muutama historiallinen kaupunki, jotka keräävät jonkin verran matkustajavirtoja.

Kuuluisimmat rantakohteet ovat keskittyneet pääasiassa Etelä-Portugalin Algarveen, jonka rannat ovat jatkuvasti listattuna Euroopan parhaiden rantojen joukossa. Algarven lomakohteita ovat mm. Lagos, Portimão (Praia da Rocha) sekä Albufeira.

Lissabonin ympäristössä voi pienellä alueella tutustua erilaisiin matkakohteisiin, kuten linnoistaan ja palatseistaan tunnettuun satumaiseen Sintraan sekä tyylikkäisiin rantakaupunkeihin Cascaisiin ja Estoriliin.

Pohjoisen Porto on jo itsessään yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa, mutta lähistöltä löytyy lisääkin sympaattisia rantakohteita kuten Espinho ja Vila do Conde. Portosta alkavan sisämaahan johtavan Douro-joen laaksosta löytyy erilaisia matkakohteita – täällä pääosassa ovat viinialueet ja tunnelmalliset kylät.

Portugalin matkakohteisiin kuuluvat lisäksi Atlantissa sijaitsevat vehreät saariryhmät Madeira ja Azorit.

Asukasluku n. 10.3 m.
Pääkaupunki Lissabon
Pääkieli Portugali
EU-maa Kyllä
Schengen-maa Kyllä
Pistokemalli Sama kuin Suomessa
Rahayksikkö Euro

Lämpötila Portugalissa vaihtelee kesällä hyvin voimakkaasti maan eri alueilla. Pohjoisen rannikolla, kuten Portossa, lämpötilat pysyttelevät pääasiassa 20-30°C välillä. Mutta jo 100 kilometriä sisämaahan päin saattavat päivälämpötilat olla hyvinkin 10 astetta korkeampia. Mitä etelämmäksi mennään, sitä lämpimämpää ilma rannikollakin on, mutta aivan eteläosan Algarvessakaan ei ole kesällä yhtä kuumaa kuin missään päin sisämaata.

Koska Portugalin lomakohteet sijaitsevat lähes poikkeuksetta rannikolla, ovat lämpötilat esimerkiksi Välimeren kohteisiin verrattuna viileämpiä. Viereinen Atlantti ei lämpene kesällä samoihin lukemiin kuin Välimeri ja rannikkokaupungeissa puhaltaakin kuuminakin päivinä mereltä usein viilentävä tuuli.

Talvet ovat rannikolla leutoja ja melko runsassateisia. Päivälämpötilat pyörivät 10-20 asteen välillä.

Portugali on hieman eurooppalaista keskitasoa edullisempi maa muissa asioissa paitsi vaatteissa ja kengissä, joissa se on hieman keskitason yläpuolella. Suomalaisittain voidaan kuitenkin puhua edullisesta maasta.

Portugali on tilastojen valossa yksi maailman turvallisimmista maista matkailijalle. Perusasioissa, kuten taskuvarkauksien estämisessä kannattaa silti olla tarkkana, kuten kaikissa muissakin maissa.

 

Matkakohteet – Portugali – Loma Euroopassa

Azorit ovat Portugaliin kuuluva saaristo, joiden yhdeksän tuliperäistä saarta tarjoavat monenlaista nähtävää ja koettavaa keskellä Atlanttia. Eksoottisilla Azoreilla tuliperäinen luonto yhdistyy rentouttaviin aktiviteetteihin ja historiallisten saaristokylien tunnelmaan miellyttävässä subtrooppisessa ilmastossa.

Cascais ja Estoril vetävät lomatunnelmallaan matkailijoita puoleensa Portugalin Rivieralla. Näissä kaupungeissa kauniit rannat yhdistyvät luksukseen ja vauhdikkaat aktiviteetit hyviin ostosmahdollisuuksiin.

Espinho on viihtyisä lomakohde tuulisen Atlantin rannalla. Viileähkö ilmasto on sopiva rannan ympärillä vietettyyn rentoutumislomaan.

Sisämaakaupunki Évora on UNESCO:n maailmanperintökohde rikkaan historiansa ansiosta. Useat nähtävyydet yhdistyvät kulinaristisiin elämyksiin Alentejon auringon alla.

Monipuolisessa Lissabonissa voi yhdistää Portugalin pääkaupunkiin tutustumisen ja aurinkoisen rantaloman yhdessä kohteessa. Värikkään kaupungin historialliset nähtävyydet, fadon rytmit ja mukulakivikujien tunnelma ovat vain kivenheiton päässä valkoisista hiekkarannoista.

Matosinhos on kaupunki Porton piirissä ja tunnettu paitsi alueen surffauskeskuksena, myös hienosta hiekkarannasta ja erinomaisista kalaravintoloista.

Vierailu Portossa voi olla yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa, sillä rannat ovat vain lyhyen matkan päässä keskustasta. Pohjoisen rannikon miellyttävä kesäilmasto takaa onnistuneen kaupunkiloman yhdessä Euroopan viihtyisimmistä kaupungeista.

Sesimbra on kuvankaunis lomakohde Lissabonin eteläpuolella. Turkoosivetiset rannat, vihreä luonto ja vanhan kalastajakylän tunnelma takaavat upeat puitteet lomailulle.

Satumaisista palatseistaan ja linnoistaan tunnettu Sintra on UNESCO:n maailmanperintökohde Lissabonin läheisyydessä. Vuoristoisessa kaupungissa voi viilentyä kesäkuumalla palatsien puutarhoissa, vesiputousten äärellä sekä hiekkarannoilla Atlantin rannikon jylhissä maisemissa.

guest
0 kommenttia Portugalista
Inline Feedbacks
View all comments