Siirry suoraan sisältöön

Tšekki

Tšekin matkailu on yhtä kuin vanhoja kaupunkeja, mukulakivikatuja, värikkäitä taloja, linnoja, katedraaleja, vuoria, jokia ja tsekkiläistä olutta.

Tietoa maasta

Matkakohteet Tšekissä

Praha on Tšekin ylivoimaisesti suosituin matkakohde. Siellä on lähes kymmenen kertaa enemmän majoitusvaihtoehtoja kuin toiseksi suurimmassa kohteessa kylpyläkaupunki Karlovy Varyssa.

Prahan jälkeen Tšekin toiseksi suurin kaupunki on Brno, joka on tunnettu yliopisto- ja festivaalikaupunki.

Pienemmistä kaupungeista etelän Cesky Krumlov ja sen joen ympäröimä Vanhakaupunki on suosittu matkakohde. Saman tyylinen kaupunki on myös edellisen lähellä sijaitseva Ceske Budejovice, jossa käy selvästi vähemmän turisteja.

Perustietoa

Asukaslukun. 10.7 m.
PääkaupunkiPraha
PääkieliTšekki
EU-maaKyllä
SchengenmaaKyllä
PistokemalliSama kuin Suomessa
RahayksikköTšekin koruna (CZK)

Sää ja milloin matkustaa

Paras aika käydä Tšekissä on keväästä syksyyn. Kesät ovat lämpimiä ja sademäärät ovat melko suuria. Tosin sateet tulevat yleensä rankkoina kuuroina, eikä varsinaisia sadepäiviä ole kesällä keskimäärin sen enempää kuin keväällä tai syksylläkään.

Praha on suosittu matkakohde talvellakin, jolloin talvinen keli tai reilut plusasteet ovat molemmat mahdollisia.

Tšekin hintataso

Tšekin hintataso on selvästi Euroopan keskitasoa edullisempi. Erityisesti hotellien ja ravintoloiden hinnat ovat Eurostatin mukaan kaukana keskiarvosta. Joskin esimerkiksi Prahan suosituimmilla alueilla kannattaa katsoa tarkasti ravintoloiden ja kauppojen hinnat, sillä siellä hintataso pomppaa selvästi.

Turvallisuus

Tšekki on yleisesti ottaen turvallinen matkailumaa. Suurissa kaupungeissa turisteihin kohdistuu kuitenkin jonkin verran huijaus- ja varkausyrityksiä, jotka voi välttää noudattamalla erityistä tarkkaavaisuutta omaisuuden suhteen.

Kadulta ei kannata ottaa muiden kuin tunnettujen taksifirmojen autoja, sillä lisensoimattomissa takseissa on aina yliveloituksen vaara.

Matkakohteet, Tšekki – Loma Euroopassa

Praha - Vaclavske namesti

Praha on yksi Euroopan kuuluisimmista huvittelukaupungeista, jossa kesäiltoina keskustan kadut täyttyvät juhlijoista ja polttariporukoista. Prahassa on myös upeita nähtävyyksiä, mutta useimpiin muihin pääkaupunkeihin verrattuna kaupungissa näkyy kuitenkin astetta rennompi elämänmeno.

Lue lisää Prahasta

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Tšekistä
Inline Feedbacks
View all comments