Siirry suoraan sisältöön

Rethymnon

Rethymnon on yksi Kreetan vanhimmista kaupungeista, jossa eri aikakausia nähnyt historiallinen keskusta yhdessä kilometrien mittaisen hiekkarannan kanssa muodostavat kokonaisuuden, jossa viihtyvät sekä rantalomailijat että historiannälkäiset. Tasokkaat ravintolat ja hyvä ostostarjonta viimeistelevät Rethymnonin yhtenä Kreetan viihtyisimmistä kohteista!

Kaupungin sydän on kartallakin hyvin erottuva niemi, jossa vanhakaupunki sijaitsee. Se rakennettiin nykymuodossaan uudestaan pääasiassa Venetsian valtakauden aikana 1600-luvun alussa tuhoisten ottomaanien hyökkäysten (v. 1571) sekä suuren tulvan jälkeen (v. 1590), joten Venetsian perintö on Rethymnonissa vahvasti näkyvillä joka puolella vanhaakaupunkia. Venetsian valtakuden jälkeisestä ottomaanien ajasta muistuttavat keskustassa sekä suuren linnoituksen sisällä sijaitsevat moskeijat.

Venetsialainen satama, Rethymnon, Kreeta, Kreikka

Venetsialainen satama on yksi Rethymnonin viihtyisimmistä paikoista.

Rethymnonin hienohiekkainen ranta alkaa vanhankaupungin viereisestä satamasta ja jatkuu kilometrien mittaisena kohti naapurikaupunkeja. Päivät kuluvatkin Rethymnonissa usein rannan tai uima-altaan äärellä ja jatkuvat illemmalla vanhankaupungin lukuisissa kapeilla kaduilla ja sisäpihoilla sijaitsevissa hyvissä ravintoloissa.

Rethymnonin ranta

Rethymnon pähkinänkuoressa

  • Rethymnon sijaitsee Välimeressä, Kreikan suurimman saaren Kreetan pohjoisrannikolla.
  • Rethymnon on Kreetan kolmanneksi suurin kaupunki ja yksi Kreetan neljästä hallintoalueesta.
  • Rethymnonista alkaa jopa 12 kilometrin pituinen hiekkaranta, joka jatkuu naapurikyliin.
Eleftheríou Venizélou, Rethymnon

Sataman viereisellä Eleftheríou Venizélou -kadulla on terasseja vieri vieressä.

Video Rethymnonista (kesäkuu 2023)

Lentokentät

Rethymnon sijaitsee suunnilleen Hanian ja Iraklionin kansainvälisten lentokenttien puolivälissä, joten ei ole suurta väliä kumpaan lentää. Ajoaika autolla on molemmista noin 1 h 15 min.

Bussilla Rethymnoniin:

  • Hanian kentältä (Chania airport) on muutama suora bussi päivässä, mutta useimmiten pitää käydä Hanian keskustan (Chania) kautta. Aikataulut molemmista: e-ktel.com
  • Iraklionin kentältä pitää mennä aina ensin keskustan linja-autoasemalle (Iraklio) ja ottaa sieltä bussi Rethymnoniin (Rethimno). Aikataulut Iraklionista: ktelherlas.gr

Rethymnonin oppaan muut kategoriat


Oppaan tekstit, kuvat ja video: Jussi Ryynänen
Videon musiikki: Summer Nights / The 126ers – Audiokirjasto, Youtube

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Rethymnonista
Inline Feedbacks
View all comments