Kuvittele kulkevasi tutkimassa Vanhankaupungin katuja iltapäiväauringon varjoissa, kun Välimeren kevyt henkäisy pyyhkäisee ylitsesi ja jasmiinien vieno tuoksu tunkeutuu sieraimiisi. Aurinkorannikon pääkaupunki Malaga hurmaa vierailijoitaan vuosi vuodelta — yli 300 aurinkoista päivää vuodessa, 14 kilometriä hoidettua hiekkarantaa, erinomainen hintalaatusuhde, laaja kulttuuritarjonta sekä lämmin paikallisväestö ovat syitä, joiden takia Malaga on monien suosikki.
Kuva: Valery Bareta - stock.adobe.com
Malaga - Missä asua
Malaga on kompakti kaupunki, minkä takia majoituspaikan valinta on helpompaa kuin suuremmissa kaupungeissa. Vanhakaupunki ja pääkatu Larios (Calle Marqués de Larios) sopivat erinomaisesti kiintopisteeksi, jonka ympäriltä aloittaa hotellin etsiminen. Tunnetuimmat Malagan nähtävyydet, parhaat ravintolat, laajin hotellivalikoima sekä suosituin ranta löytyvät kävelyetäisyydeltä.
Kulttuuripainotteeseen lomaan sopivat etenkin Mercado de la Merced -aukion ja Larios-kadun läheiset alueet, jolloin taidekohteet ja torit ovat jalkojen juuressa.
Kaupunki- ja rantaloman yhdistelmää hakeville sekä perheille voi suositella kaupungin itäpuolta, aluetta härkätaisteluareenan ja Malagueta-rannan luota, missä kadut ovat rauhaisampia ja ranta aivan vieressä.
Neljän kilometrin päässä keskustasta Torremolinosiin päin sijaitsee Misericordia, jossa pääsee tutustumaan kuinka malagalaiset asuvat. Laajat kadut ja valtava Parque del Oesten puisto luovat mukavat puitteet leppoisaan käyskentelyyn auringon alla. Misericordian rannan tuntumassa sijaitsee erinomainen rantahotelli Vincci Málaga.
Löydä hotelli Malagassa Booking.comin karttahausta
Malaga – Nähtävyydet ja tekemistä
Espanjan turismin kukoistuskautena, 60-luvun lopussa sekä 70-luvulla, Malaga tunnettiin paikkana, jossa rentoutua ja nauttia pitkistä aurinkoisista päivistä. 90-luvulla kaupunki alkoi luomaan uutta identiteettiä ja näyttämään, että Malagalla on muutakin annettavaa kuin aurinko, rannat, flamenco, paella ja halvat hinnat.
Malagalaiset ovat ylpeitä juuristaan ja rikkaasta historiastaan, jonka jälkiä voi ihastella yhä nykypäivän Malagassa. Kaupungin ilmeeseen ovat jättäneet jälkensä muun muassa foinikialaiset (muinaisen Malaka-kaupungin perustajat), roomalaiset ja maurit.
Catedral de Malaga
Mahtipontinen renessanssityylinen katedraali hallitsee Vanhankaupungin kortteleita. Diego de Siloen piirtämän mestariteoksen rakentaminen kesti yli 200 vuotta. Katedraalin ominaispiirteitä ovat sen monipuoliset julkisivut, kuten Plaza del Obispo -aukion värikäs sivusta. Katedraali tunnetaan paikallisittain nimillä ”Yksikätinen neito” tai ”Kätönen”, sillä’ yksi kirkon torneista puuttuu. Tunnelmallinen iltapäiväkävely katedraalille auringonlaskun aikaan on jopa romanttista, kun ympäristön jasmiinit ja appelsiinipuut lähettävät vietteleviä tuoksuja.
Malagan katedraali. Kuva: davidionut - stock.adobe.com.
Murallas (Puolustusmuurit)
Roomalaisella ja maurilaisella aikakausilla Malaga oli puolustusmuurien ympäröimä. Muurien rippeitä löytyy vielä eri puolilta kaupunkia:
- Hotelli Vincci Seleccion Posada del Patio on rakennettu muurien päälle. Hotellin alakerrassa voi näyttelyn kautta tutustua muurien historiaan. Lupa vierailuun pyydetään aina vastaanotosta. Testaa löydätkö luun muurin sisästä?
- Plaza de la Marinan parkkipaikka
- Kadut: Calle Carreteria ja Calle Alcazabilla.
Soho-kaupunginosa
Malagan sataman ja keskustan välissä sijaitseva Soho on katutaiteelle omistettu kaupunginosa, joka symboloi kaupungin voimakasta muutosta taidekaupungiksi. Kansalaisten aloitteesta lähtenyt muutosliike alueen imagon kohentamiseksi on todellinen menestystarina. Sohossa voi ihastella taidokkaita muraaleja, vierailla nykytaiteen museo CAC:ssa tai nauttia teatteriesityksistä Teatro del Sohossa, jonka perustaminen on pitkälti Malagan tunnetuimman malagalaisen, Antonio Banderaksen, ansiota.
Picasso-museo ja Picasso-säätiö
Maalari, veistäjä ja taiteilijanero Pablo Ruiz Picasso syntyi Malagassa vuonna 1881. Picasson ja hänen synnyinkaupunkinsa suhde näkyy hänen monissa maalauksissa, ja vastaavasti malagalaiset ovat tietoisia ja ylpeitä taiteilijan synnyinpaikasta.
Kaupungista löytyy kaksi Picassolle omistettua museota. Vuonna 2003 Buenavista-palatsissa avatusta Picasso-museosta (Museo de Picasso) löytyy yli 250 Picasso-teosta. Sunnuntaisin museoon on vapaa pääsy.
Picasson synnyinkoti sijaitsee Plaza de la Merced -aukiolla Vanhankaupungin pohjoispäässä. Synnyinkodissa toimii Picasso-säätiö (Fundación Picasso), jossa pääsee tutustumaan taitelijan elämään sekä vakinaisten että vaihtuvien näyttelyiden kautta.
Kotisivut: Museo de Picasso / Fundación Picasso
Muita tärkeitä museoita Malagassa
- Museo Thyssen – klassista taidetta
- Pompidou centre – sekoitus klassista- ja nykytaidetta
- CAC – nykytaiteen museo
Gibralfaro-linna ja näköalapaikka
Näkymät Gibralfaro-kukkulalta satamaan. Kuva: Aga Rad - stock.adobe.com.
Gibralfaro-kukkulan laelta löytyy vaikuttava linna, joka rakennettiin suojaamaan Alcazaban linnoitusta ja maurilaisia joukkoja. Linnasta on vaikuttavat näkymät lähiseuduille. Kirkkaina päivinä linnalta näkee jopa Pohjois-Marokon Rif-vuoret meren toisella puolen.
Linnan alemmalla tasolta löytyy erillinen näköalatasanne, josta on erinomaiset näkymät Malagan kaupunkiin: satamaan, härkätaisteluareenalle ja puistoon (Parque de Malaga). Näköalatasanne on kiistatta paras valokuvauspaikka, mistä ottaa kuvia Malagan kaupungista.
Kotisivu: Castillo de Gibralfaro
Miten päästä: Keskustasta pääsee ylös asti bussilla tai taksilla. Gibralfaro-linnalle pääsee myös jalkaisin joko polkua pitkin tai zik zak -portaita pitkin. Polku lähtee Alcazaba-linnoituksen viereltä ja zik zak -portaat Kulttuuriperinnöllisen museon vierestä (MUPAM).
Alcazaba – Malaga nähtävyydet
Alcazaba-linnoitus Gibralfaro-kukkulan rinteillä keskellä kaupunkia on yksi Malagan maamerkeistä ja ehkä kaupungin tunnetuin nähtävyys. 1000-luvulla rakennettu palatsilinnoitus (Alcazaba, arabiaksi al-qasbah eli ”linnoitus”) on parhaiten säilyneitä linnoituksia maurien hallitsemasta Espanjasta.
Linnoituksen huipulle pääsee myös hissillä, mikäli haluaa välttää raskaan kävelyn. Näkymät ylhäältä Malagan kaupunkiin ovat mahtavat, minkä takia Alcazaban vierailua ei kannata jättää väliin. Kesäaikana linnoituksella järjestetään opastettuja sekä dramatisoituja kierroksia. Tarkempaa tietoa kierrosten ajankohdista löytyy järjestävän tahon sivuilta.
Teatro romano (roomalainen amfiteatteri)
Alcazaba-vierailun jälkeen on hyvä lepuuttaa jalkoja vierailemalla linnoituksen pääsisäänkäynnin juurella sijaitsevassa roomalaisessa amfiteatterissa (Teatro Romano). Keisari Augustuksen aikaan ensimmäisellä vuosisadalla rakennettua teatteria käytettiin toiselle vuosisadalle asti. Roomalaisen teatterin lehtereillä on mukava istuskella ja seurata viereisen Alcabazilla-kadun ihmisvilinää.
Kotisivu: Teatro Romano
Teatro Romano - Amfiteatteri Malagan keskustassa. Kuva: Ingo Bartussek - stock.adobe.com.
Tekemistä Malagassa
Malaga on täynnä ainutlaatuisia paikkoja, joissa voi oppia paikalliskulttuurista ja nauttia etelä-eurooppalaisesta rennosta elämäntyylistä:
- Vierailu torilla: Kaupungin keskustorilla (Mercado Central) pääsee nuuhkimaan tuoksuja ja maistelemaan herkkuja kaikkialta Espanjasta.
- Paseo de los Canadienses (kanadalaisten promenadi): Kaupungin pitkät promenadit ovat mitä oivallisinta käyskentelykaistaa. Paseo de los Canadienses on erityisen kaunis kävelykatu, joka kiemurtelee merenrantaa pitkin kaupungin itäpuolella. Suuntaa katsomaan Peñón del Cuervoa (Harakan kivi) auringonlaskun aikaan, jolloin mereltä puhaltava vieno tuuli raikastaa kävelyä.
- Hamman Al-Andalus: Arabialaista perintöä näkee ympäri kaupunkia. Yksi kauneimmista ja ennen kaikkea rentouttavimmista esimerkeistä on arabialainen kylpylä Hamman Al-Andalus
El Paseo de los Canadienses auringonlaskun aikaan. Kuva: Javier Gonzalez Chiquilla.
Malaga - Rannat
Malagan kaupungin alueelta löytyy palveluilla varustettuja, hyvälaatuisia rantoja, joten merta edemmäksi ei tarvitse lähteä kalaan.
Malagueta-ranta (Playa de la Malagueta)
Sataman lähistöltä alkava Malagueta levittäytyy keskustan edessä. Laaja tummahiekkainen ranta on 1.2 kilometriä pitkä ja 45 metriä leveä, joten tilaa löytyy runsaasti. Rannalla on usein aallokkoa, mikä on syytä huomioida.
Keskikesällä rannalla vuokrataan vesiurheiluvälineitä, rantavarjoja ja rantatuoleja. Varsinkin sataman puoleisessa päässä on runsaasti ravintolatarjontaa.
Malaguetan ranta levittäytyy kaupungin edessä. Kuva: Valery Bareta - stock.adobe.com.
Misericordia-ranta
Misericordia-ranta (Playa de La Misericordia) sijaitsee keskustasta etelään, Torremolinoksen suuntaan. Misericordian alue koostuu enimmäkseen paikallisasutuksesta, ja ranta onkin varsinkin paikallisten suosima.
Rannalla on pituutta 1.2 kilometriä ja 30 metriä leveyttä, joten tilaa löytyy ongelmitta. Kesäaikaan rannalla vuokrataan vesiurheiluvälineitä, rantavarjoja ja rantatuoleja. Ympäri rantaa löytyy pieniä chiringuitoja, eli rantakojuja, joista saa kylmiä juomia ja naposteltavaa.
Misericordian rannalla on myös satunnaista aallokkoa, jonka kanssa on syytä olla tarkkana. Lisäksi rantaa kastelee ns. melillalainen aalto (La Ola Melillero), joka syntyy Melillasta Malagan satamaan saapuvasta laivasta. Tällöin meren pinta nousee hetkellisesti voimakkaasti. Paikalliset osaavat varoa aaltoa, joten pyyhettä kannattaa siirtää kauemmaksi merestä, jos paikalliset tekevät niin.
Guadalmar-ranta
Gaudalmarin ranta-alue on suojattua, sillä se sijaitsee lintujen muuttoreitin varrella. Itse ranta on vain 400 metrin mittainen ja tummahiekkainen. Rannalla on jonkin verran aallokkoa, kuten kaikilla Malagan rannoilla. Kesäaikaan rannalla vuokrataan vesiurheiluvälineitä, rantavarjoja ja rantatuoleja.
Guadalmar on ainut virallinen nudistiranta kaupungin alueella. Pääsisäänkäynnin luona on alue sekä nudisteille että ei-nudisteille. Sisäänkäynnistä oikealle sijaitsee ainoastaan naturisteille varattu alue. Ranta on suosittu myös LGTB-kohteena. Rannalla läheisyydestä löytyy sekä chiringuitoja että ravintoloita.
Malaga – Ostokset
Malaga on erinomainen shoppailukaupunki, jonka hintataso on vähintäänkin miellyttävä. Valinnanvaraa kaupoissa riittää runsaasti perinteisistä ostoskeskuksista Vanhankaupungin kapeille kujille.
Calle Larios
Marqués de Larios -katu tai tuttavallisemmin Larios-katu (Calle Larios) on kävely- ja ostoskatu keskeisimmällä paikalla Malagassa. Vuonna 1891 avattu katu on vuokratasoltaan kaupungin kallein, mutta kadun hulppeutta ei pidä pelästyä, sillä hinnat sen liikkeissä ovat varsin kohtuulliset. Larioksen varrella sijaitsee useita kansainvälisesti tunnettuja vaateliikkeitä.
Larios-kadun sivukadut, kuten Calle Nueva, Calle Granada, Plaza de la Merced ja Calle Puerta del Mar ovat myös hyviä ostoskatuja. Tarjolla on kaikkea kirjoista perinteisiin flamencotanssijan hameisiin ja viuhkoihin. Calle Granadalta löytyy useita paikallisia nahkatuotteita myyviä käsityöläiskauppoja.
Larios-katu on Malagan kuuluisin ostoskatu. Kuva: Giovanni Cancemi - stock.adobe.com.
Larios-ostoskeskus
Malagan bussiaseman lähellä Plaza de la Solidaridad -aukiolla sijaitsevasta Larios-ostoskeskuksesta (Centro Larios) löytyy yli 150 kauppaa kahdesta kerroksesta.
Kotisivu: Larios Centro
El Corte Ingles
Espanjan suurin tavarataloketju El Corte Inglés on takuuvarma valinta, kun etsii ostoksiltaan laatua. El Corte Ingles vastaa jotakuinkin Stockmann-tavarataloketjua Suomessa. Tarjolla on vaatteita, koruja, elektroniikka ja kaikkea muuta aina työkaluihin asti.
Kotisivu: El Corte Ingles
Vialia-ostoskeskus
Malagan juna-aseman yhteydessä toimivasta ostoskeskuksesta löytyvät yleisimmät vaateliikkeet, kuten Zara, H&M ym. Lisäksi ostoskeskuksesta löytyy elokuvateatteri, kasino ja runsaasti ravintoloita, joissa haukata välipalaa ennen junamatkaa.
Kotisivu: Vialia
Plaza Mayor
Lentokentän vieressä sijaitseva Plaza Mayor toimii perinteisesti paikkana, jossa tappaa aikaa, suorittaa viimeiset ostokset tai tankata ennen lentoa. Tarjolla on yli 80 liikettä, 37 ravintolaa ja elokuvateatteri.
Kotisivu: Plaza Mayor
Malaga tarjoilee kattavan määrän meren antimia
Suurin ja kattavin ravintolatarjonta keskittyy Malagan keskustaan, josta löytyy valinnanvaraa perinteisistä kulmakuppiloista Michelin-tähden ravintolaan.
Malagalla on vahvat kalastajaperinteet ja moni paikallisherkku onkin saalistettu merestä. Paella on koko Espanjan kansallisruoka, vaikka alun perin sen sanotaan lähteneen Valenciasta.
Malagalaisia herkkuja ovat mm. sardiinit tikussa (espeto de sardines), jotka tottuneimmat syövät ruotoineen ja päineen. Rannalla näkee aika ajoin grillihiilillä savuavia sardiinirivistöjä. Muita meren herkkuja ovat sardellit etikassa (boquerones en vinagre), mustekalarenkaat (calamares a la andaluza tai calamares a la romana), kylmä valkosipulikeitto (ajoblanco), kylmä kurkku-tomaattikeitto (gaspacho), majoneesipohjainen lämmin mereneläväkeitto (gaspachuelo) tai jälkiruoaksi hunajainen mantelikakku (bienmesabe).
Koko tapas-perinteen sanotaan lähteneen Andalusiasta, joten maistoitpa mitä tahansa tapasta, sen juuret ovat tuskin kaukana Malagasta. Paikallinen kahvikulttuuri on oma lukunsa. Malagalaisilla on 9 eri nimeä kahville, riippuen paljonko maitoa lisätään.
Sardiinien grillausta Malagan rannoilla. Kuva: jmagico - stock.adobe.com.
Juoma ja yöelämä
Etelä-Espanja eli Andalusia on tunnettu sosiaalisuudestaan, avoimuudestaan ja pirskahtelevasta elämäntyylistään. Juhlinta ja yöelämä on paikallisille elämäntapa. Etenkin lämpiminä kesäöinä kaupungin terassit ja kadut eivät ummista silmiään ennen aamunkoittoa.
Rannalla sijaitsevat chiringuitot ovat erinomaisia paikkoja rauhallista drinkkiä ja jutustelua kaipaavalle. Málagan vanhakaupunki on sen sijaan yökerhojen ja vilkkaan yöelämän keskus.
Málagalainen juomaerikoisuus on Cartojal, joka on muscat-rypäleestä tehty erittäin makea viileänä nautittava valkoviini. Viini sopii esimerkiksi jälkiruoan kanssa. Málagalle tyypillisiä makeita viinejä on useita, joista toinen tunnettu on Pajarete, joka maistuu lähes likööriltä.
Malaga – Päiväretket
Malaga sijaitsee kätevästi keskellä Andalusiaa, mahdollistaen retket ympäri maakuntaa. Kahden tunnin etäisyydellä riittää hurmaavia pikkukyliä, mielenkiintoisia kaupunkeja ja jopa Sierra Nevadan vuori.
Granada
Mikäli aikaa liikenee päiväretkelle, niin 1 tunnin ja 45 minuutin bussimatkan päässä sijaitseva Granada on vahvimpia suosituksia. Granada sijaitsee yksi maailman kuuluisimmista nähtävyyksistä: Alhambra. Granada on kuitenkin paljon muutakin kuin Alhambra.
Kaupungin jyrkät ja kapeat kujat arabityylisine taloineen on ainutlaatuista Euroopassa. San Nicolásin näköalapaikalta Alhambra avautuu sylissäsi ja lumihuippuinen Sierra Nevada paistaa taka-alalla – näkymä on kuin taulusta.
Granadan laakso ja katedraali katolisten kuninkaiden katakombeineen, kaunis Darro-joki ja Albaicinin käsityöläiskorttelit tai Sacromonten flamenconäytökset ovat vain muutamia esimerkkejä syistä miksi Granadaan kannattaa tutustua.
Miten päästä: Malagan linja-autoasemalta lähtee busseja Granadaan. Matkan kesto on 1 tunti 45 minuuttia.
Näkymä San Nicolásin näköalapaikalta. Kuva: lapas77 - stock.adobe.com.
Rannikkokylät
Aurinkorannikko on täynnä kauniita kyliä, joihin pääsee kätevästi bussilla tai junalla. Kuuluisimmat isommat kylät, kuten Torremolinos, Fuengirola tai Benalmadena ovat varmasti monelle suomalaisellekin tuttuja, ainakin nimeltä, mutta kylissä kuten Nerja, Mijas tai Rincon de la Victoria on vahvempi andalusialainen karaktääri.
Miten päästä: Malagan Centro Alameda -asemalta on junayhteys Torremolinokseen, Benalmadenaan ja Fuengirolaan noin 20 minuutin välein. Malagan bussiasemalta pääsee kätevästi muihin kohteisiin.
Antequera ja Ronda
Malagan pohjoispuolella, noin tunnin ajomatkan päässä kaupungista, sijaitsee kaksi idyllistä kylää: Antequera ja Ronda, joissa ajan hammas ei ole jyrsinyt pois vanhaa kylämaista charmia.
Antequera 40 000 asukkaan historiallinen kylä, jonka maisemaa hallitsee valtava Alcazaban linnoitus. Pieneen kylään mahtuu lukematon määrä tyypillisiä valkeita taloja, vanhoja kirkkoja sekä roomalaisia raunioita.
Alueen henkeäsalpaavat maisemat sopivat mitä parhaimmin patikointiin. Suosittu reitti on El Caminito del Rey, noin 30 kilometriä Antequerasta lounaaseen, jonka kalliovuoria pitkin kulkevat maisemat ovat kuin Indiana Jonesista. Reitti kulkee ajoittain korkealla, ja matkan varrelle osuu rotkonylittävä uudelleenavattu riippusilta, joka saa huimapäisemmätkin haukkomaan henkeään.
El puente colgante (riippusilta) El Caminito del Reyn varrella. Kuva: Noradoa - stock.adobe.com.
Antequeran kylän lähistöllä sijaitsee kolme megaliittisen kauden aikaista hautaluolaa. Dolmen de Vieira, Dolmen de Menga ja Tholos de El Romeral. Noin 15 kilometrin päästä kylästä sijaitsevat El Torcalin kiviröykkiömuodostelmat, jotka ovat niin ikään ainutlaatuinen kokemus.
Ronda on kuin silta menneeseen, jossa härkätaistelut ovat yhä arkipäivää ja sunnuntaimessusta ei laisteta. Rondan suositus nähtävyys on myöskin silta; kahden kallion välinen silta El Tajo, jonka alla kuumottaa 100 metriä korkea Guedalevin-joen raivaama rotko. Aktiivisen päivän Rondassa voi päättää rentoutumalla arabialaisessa kylpylässä.
Miten päästä Antequeraan: Malagan Maria Zambrano -juna-asemalta on suora junayhteys Antequeraan, joka kestää 25 minuuttia. Antequeraan pääsee myös bussilla Malagan bussiasemalta. Bussilla matka kestää 50 minuuttia.
Miten päästä Rondaan: Malagan bussiasemalta lähtee busseja Rondaan, matka kestää noin 2 tuntia.
Rondan kuuluisa silta. Kuva: Sina Ettmer - stock.adobe.com.
Marbella
Marbella on Aurinkorannikon oma Monaco, jota kansainväliset julkkikset ja rikkaat ovat pitäneet temmellyskenttänä jo vuosikymmenet. Kylä ja etenkin sen Vanhakaupunki ovat mainettaan hurmaavampia. Marbellan kapeilla kujilla ja vehreillä aukioilla on mukava nauttia päivästä. Yksi viihtyisä aukio on Plaza de Naranjos -aukio, jossa jasmiinipuiden tuoksut ovat huumaavia. Marbellan hiekkarannat ovat myös erinomaista luokkaa!
Noin 7 kilometrin päässä Marbellan Vanhastakaupungista sijaitsee jetsetin valtaama Puerto Banús. Marbella usein sekoitetaan ja rinnastetaan tähän paikkaan, jossa maisemaa hallitsevat Louis Vuittonin laukut, Ferrarit ja hulppeat moottorijahdit.
Miten päästä: Malagan bussiasemalta pääsee bussilla tunnissa Marbellan bussiasemalle.
Malaga – Hintataso
Malagan hintataso on majoituksen suhteen keskiluokassa verrattuna yleiseen hintatasoon EU:n alueella, mutta ruoan suhteen Malaga on halpa kohde. Majoituksen hinnat pomppaavat hieman korkeasesongin alkaessa kesäkuussa, ja korkeimmillaan hinnat ovat heinä-elokuussa.
Alla on esimerkkejä ravintola- ja hotellihuonehinnoista Malagassa. Hotellihuonehinnat ovat mediaanihintoja, joissa on lähteenä Booking.com.
Pizza ravintolassa
Pihvi ravintolassa
33 cl olut
3-4* hotelli (huhtikuu)
3-4* hotelli (heinäkuu)
8-12 €
16-23€
2.2 €
152 €
162 €
Miten päästä Malagan lentokentältä kaupunkiin
Malagan lentokenttä sijaitsee Malagan ja Torremolinoksen välissä, josta on kätevä suunnistaa minne tahansa Aurinkorannikkoa. Lentoasemalta kulkee suora shuttle-bussi (A Express Aeropuerto) kaupungin keskustaan, joka maksaa noin 4€.
Lentokentältä pääsee Malagaan myös junalla (linja C1). Matka kestää noin 12 minuuttia ja maksaa noin 2€.
Taksimatka Malagan lentokentältä keskustaan maksaa noin 25€ ja kestää noin 25 minuuttia.
Milloin matkustaa Malagaan?
Yli 300 aurinkoista päivää vuodessa takaa sen, että pääsääntöisesti lomasää on mainio. Tammi- ja helmikuu ovat epävakaisimmat kuukaudet, jolloin esiintyy ajoittaisia myrskyjäkin.
Keskikesällä lämpötilat saattavat olla sietämättömiä, joten heinä- ja elokuun helteet saattavat olla liikaa. Tuolloin lämpötila saattaa kivuta jopa 45 asteeseen asti. Paras aika matkustaa Malagaan rantakelien ja hintojen puolesta on toukokuusta kesäkuuhun tai syyskuusta lokakuuhun.
---
Teksti: Javier Gonzalez Chiquilla
Käännös: Ville Ryynänen
Kuvat: Adobe Stock & Javier Gonzalez Chiquilla
Onko Malaga helppo kaupunki liikuntarajoitteiselle?
Hei Maikku! Sanoisin, että Malaga on melko helppo kaupunki liikuntarajoitteiselle. Vanhankaupunkinkadut ovat loivia ja helppokulkuisia. Mielenkiintoisimmat paikat ovat pääasiassa vanhassakaupungissa, jossa etäisyydetkin ovat lyhyitä.