Siirry suoraan sisältöön

Slovenia

Slovenia on monipuolinen ja pieni maa, jossa kaikki on lähellä - voit ajaa pääkaupunki Ljubljanasta reilussa tunnissa joko Alpeille tai Välimerelle.

Slovenia on tunnettu kauniista luonnosta ja ystävällisistä ihmisistä. Se on entisistä Jugoslavian alueen maista selvästi keskieurooppalaisin.

Bled, Slovenia
Pletna-veneitä Bledjärvellä.

Tietoa maasta

Lomakohteet Sloveniassa

Suurin osa Slovenian matkailuvirroista suuntautuu joko Ljubljanaan, alppijärville tai Välimeren lomakohteisiin.

Alppijärvistä Bohinj ja Bled sijaitsevat Triglavin kansallispuiston kupeessa. Bledjärvi on erittäin suosittu matkakohde ja sen ympäristössä on melko paljon paikallisasutusta ja turistipalveluita. Bohinj-järven alue on autiompaa – sen kaakkoiskulmassa on kuitenkin pieni kylä. Koko Triglavin kansallispuisto on myös suosittu aktiivikohde sekä kesällä että talvella. Aivan Itävallan ja Italian rajalla on myös talviurheilukeskus Kranjska Gora.

Turkoosin Soča-joen laakso lähellä Italian rajaa on kaunista aluetta ja siellä järjestetään paljon mm. koskimelontaa.

Välimeren kohteista suosituimpia ovat Piran ja Portoroz.

Perustietoa

Asukaslukun. 2.1 miljoonaa
PääkaupunkiLjubljana
PääkieliSloveeni
EU-maaKyllä
Schengen-maaKyllä
PistokemalliSama kuin Suomessa
RahayksikköEuro

Sää ja milloin matkustaa

Vaikka Slovenia on pieni maa, niin sen ilmasto vaihtelee jonkin verran lännestä itään. Suosituimmista turistialueista aivan rannikolla on tyypillinen Välimeren ilmasto, maan pohjoisosien Alpeilla vuoristoilmasto, ja pääkaupunki Ljubljanassa jotain näiden väliltä.

Paras matkustusaika on keväästä syksyyn. Aivan keskikesällä sataa määrällisesti eniten, mutta vesi tulee usein rankoissa kuuroissa iltapäivällä, jos tulee. Sloveniaa kutsutaankin usein "Alppien aurinkoiseksi puoleksi", vaikka saa Slovenia sateistakin osansa, kuten kaikki vuoristoiset maat. Ljubljanassa vuoden kokonaissademäärä on jopa Euroopan korkeimpia.

Ljubljana Slovenia
Ljubljana on viihtyisä kaupunkikohde.

Slovenian hintataso

Slovenia on hintatasoltaan kallein entisistä Jugoslavian maista, jättäen taakseen kaikki Itä-Euroopan maat. Se onkin hintojen(kin) puolesta verrattavissa enemmän Keski-Eurooppaan.

Turvallisuus

Slovenia on turvallinen matkailumaa. Luonnossa liikkuessa on tosin punkkivaara olemassa, joten kannattaa välttää korkeita ruohikkoja ja metsää, mikäli liikkuu kesävarustuksessa.

Matkakohteet, Slovenia – Loma Euroopassa

Bled

Bledjärvi on pieni ja kirkasvetinen alppijärvi lähellä Itävallan rajaa. Bledin kaupunki on järven itäpuolella, linna pohjoispuolella ja kirkkosaari keskellä järveä. Järven ympäri on helppo kävellä ja koko ympäristö on täynnä erilaisia aktiviteetteja.

Lue lisää kohteesta Bled

Ljubljana

Ljubljana on poikkeuksellisen charmikas ja viihtyisä pääkaupunki. Ljubljana on kooltaan melko pieni, minkä vuoksi sen parhaat puolet ehtii nähdä jo viikonloppuloman aikana.

Katso lisää kohteesta Ljubljana

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Sloveniasta
Inline Feedbacks
View all comments