Siirry suoraan sisältöön
Koti » Kohteet » Puola » Sopot

Sopot

Sopot on pieni mutta suosittu rantalomakohde lähellä Gdanskia. Hienon ja tilavan hiekkarannan lisäksi Sopotissa on vilkas yöelämä ja ihmisiä tulee kesäisin naapurikaupungeista Gdanskista ja Gdyniasta Sopotiin yökerhoihin.

Kaupungin sydän on kävelykatu Bohaterów Monte Cassino ja aukio sen alussa, Plac Przyjaciól Sopotu. Euroopan pisin puinen laituri on mukava vaihtoehto rannalle, rantakadulle ja pienelle keskustalle.

Sopot keskusaukio

Keskusaukio ja sen takana pääkatu Monte Cassino.

Missä asua

Keskeisin paikka asua on laiturin ja pääkatu Bohaterów Monte Cassinon tuntumassa. Tällä alueella on paras valikoima palveluja. Sopot on kuitenkin pieni kaupunki, eivätkä välimatkat ole isoja, joten kauempikin sijainti kannattaa ottaa huomioon.

Löydä hotelli Sopotissa Booking.comin karttahausta

*Kartan hotellilinkit ovat affiliate-linkkejä, joiden kautta varaamalla tuet sivustomme kehitystä. Kartan kautta klikkaaminen ei vaikuta hintaan tai esimerkiksi Genius-alennuksiin. Kartta ei näy automaattisesti, jos käytät mainosesto-ohjelmia, kuten AdBlockeria.

Booking.com

Tekemistä ja nähtävyyksiä

Sopotin laituri

Sopotin laituri

511 metriä pitkä Sopotin laituri on Euroopan pisin puinen laituri, joka avattiin jo vuonna 1827.
Se sjaitsee ihan ydinkeskustan vieressä ja on hyvä paikka kävellä kuumana kesäpäivänä. Kesäisin laiturille on pääsymaksu. Laiturin päässä on ravintola.

Crooked House

Crooked house

Pääkatu Monte Cassinolla sijaitseva Crooked House (puol. Krzywy Domek) sisältää unenomaisesta ja satujen kuvituksista insiroidusta julkisivustaan huolimatta normaalin kahvilan sekä muita yrityksiä.

Majakka

Sopot ranta

Rantaa majakasta kuvattuna.

Yllä oleva kuva on otettu vanhasta majakasta laiturin vieressä. Ylhäällä on 360° näköalatasanne, josta Sopot näkyy kokonaisuudessaan. Sinne pääsee kävelemään portaita pitkin pääsymaksua vastaan.

Merirosvilaiva

Enemmän lapsille suunnattu 40 minuutin risteily Gdanskin lahdella kesäaikaan. Laivassa on ravintola.
Lisätietoja: statekpirat.pl

Vesipuisto

Kylpylästä löytyy sekä sisä- että ulkoalue, joten se on hyvä vaihtoehto sadepäiville. Sijainti on noin 2 kilometriä kävelykadulta pohjoiseen lähellä rantaa.
Lisätietoja: aquaparksopot.pl

Ostokset

Ostosmahdollisuudet Sopotissa ovat melko niukat ja keskittyneet pääkatu Monte Cassinolle. Lähistöllä junaradan varressa on kuitenkin kaksi isoa ostoskeskusta.

 • Galeria Bałtycka on Gdanskin suurin ostoskeskus. Se sijaitsee Gdansk-Wrzeszcz-aseman vieressä, 8 kilometriä Sopotista etelään. Kotisivut: galeriabaltycka.pl.
 • Riviera Gdyniassa on vielä hieman isompi. Se sijaitsee Gdynia Wzgórze Św.Maksymiliana -aseman vieressä, 8 kilometriä Sopotista pohjoiseen. Kotisivut: centrumriviera.pl.
Monte Cassino

Pääkatu Monte Cassino varhain keväällä.

Hintataso - Sopot

Sopot on Puolan yleiseen hintatasoon nähden kohde kalliimmasta päästä, mutta suomalaisittain kuitenkin edullinen. Alta löytyy esimerkkejä hotellien ja ravintoloiden hintatasosta. Hotellihuonehinnat ovat mediaanihintoja Sopotin keskustassa Booking.comissa.

Tuote

Pizza ravintolassa

Pihviateria ravintolassa

0.33 l olut ravintolassa

3* hotelli (huhtikuu)

3* hotelli (heinäkuu)

Hinta

5-9 €

16-22 €

2.20 €

48 €

97 €

Kuinka Sopotiin pääsee

 • Gdanskin lentokentältä bussilla: ztm.gda.pl (lentokentän pysäkki on Port Lotnizy)
  Bussi 122 ajaa kentältä Sopotin läpi Kamienny Potokin juna-asemalle noin 50 minuutissa. Harvan kannattaa mennä päätepysäkille asti, vaan mieluummin jäädä keskustassa pois kyydistä. Kaksi keskeisintä pysäkkiä ovat Chopina ja Grand Hotel.
 • Gdanskin lentokentältä junalla: skm.pkp.pl
  Sopotissa on kolme rautatieasemaa, joista päärautatieasema sijaitsee keskustassa.
  Aikataulut löytyvät yllä olevasta linkistä valitsemalla: Gdansk Port Lotniczy (lentokentän asema) - SOPOT (päärautatieasema) tai jommankumman toisista asemista
  Matka kestää noin 34-57 minuuttia riippuen aikatauluista ja vaihdoista. Todennäköisesti junaa joutuu vaihtamaan asemalla GDAŃSK WRZESZCZ. Lentokentältä on vain vähän suoria junia Sopotiin.
 • Gdanskista junalla: Klikkaa edellistä linkkiä ja valitse sopiva lähtöasema. päärautatieasema on GDAŃSK GŁÓWNY vanhassakaupungissa. Matka kestää 20 minuuttia. Junaa ei tarvitse vaihtaa ja niitä kulkee usein.

Sää - Sopot

Sopot Puola

Talvi: Lämpötila vaihtelee yleensä joulukuussa nollan molemmin puolin. Tammikuu ja helmikuu ovat kylmempiä, jolloin lämpötila voi painua alle -10°C.

Kevät: Maaliskuu on vielä melko talvinen kuukausi pakkasöineen. Huhtikuu on arvaamaton, mutta toukokuussa on yleensä jo lämmintä ja lämpötila saattaa nousta useinkin päivisin päälle 20 asteen, jopa hellelukemiin. Illat ovat vielä melko kylmiä.

Kesä: Kesä-elokuussa lämpötila nousee kuumimpina päivinä yli 30 asteen ja vuorokauden keskilämpötila on jo yli 20°C.

Syksy: Syyskuussa saattaa olla vielä hyvin kesäisiä kelejä ja lokakuussakin lähes kesäisiä silloin tällöin, tosin 10-15°C on todennäköisempää, ja yöt ovat jo kylmiä. Marraskuussa menee ajoittain jo pakkasen puolelle.

---

Teksti ja kuvat: Jussi Ryynänen

guest
0 kommenttia Sopotista
Inline Feedbacks
View all comments