Siirry suoraan sisältöön

Rethymnon on hyvä ostoskaupunki

Vanhassakaupungissa on laaja ostostarjonta, jonka pääpaino on vaatteissa, käsitöissä ja koruissa. Versacea tai H&M:ää et Rethymnonista löydä, mutta paikallista muotia sitäkin monipuolisemmin. Käsitöistä löytyy mm. keramiikkaa (koriste-esineitä, astioita, ym.) sekä koruja.

Kosmetiikkaa myyviä liikkeitä löytyy jonkin verran, joissa paikalliseen tapaan myyntivalttina ovat usein oliiviöljypohjaiset tuotteet. Myös oliivipuusta tehdyt koriste-esineet tai keittiövälineet leikkuulaudasta mortteliin ovat kivoja tuliaisia. Kannattaa kuitenkin huomata keittiövälineissä, että tumma öljyn tuoma kiilto haalistuu heti ensimmäisessä pesussa.

Rethymnonin ostoskadut

Ethnikis Antistaseos, Rethymno
Vanhankaupungin ostoskatu Ethnikis Antistaseos

Varsinaisia ostoskatuja vanhassakaupungissa ovat Eth. Antistaseos -katu, joka alkaa Porta Guoralta ja loppuu Rimondi-suihkulähteeseen. Toinen, vielä selkeämpi ostoskatu, on vanhankaupungin kaakkoispuolelta alkava ja Venetsialaiseen satamaan päättyvä Arkadiou. Arkadioun varrelta ei juuri muita kuin kauppoja löydykään, ja kadun varrella on myös hintavampia kauppoja sekä joitain kansainvälisiä merkkiliikkeitä.

Näiden sivukaduilta löytyy myös paljon kauppoja, mutta ei Porta Guoran eteläpuolelta eikä Rimondi-suihkulähteen pohjoispuolelta, joten varsinainen shoppailualue on vain muutaman sadan metrin pituinen.

Jonkin verran kauppoja on myös rantakadulla, mutta sieltä ei löydy juurikaan asioita mitä vanhastakaupungista ei löytyisi.

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia ostoksista Rethymnonissa
Inline Feedbacks
View all comments