Siirry suoraan sisältöön

Pärnu – Nähtävyydet

Pärnun nähtävyydet ovat sekoitus historiaa ja kulttuuria. Entinen hansakaupunki tarjoaa nähtävyyksiä, kuten Elisabetin kirkko ja Tallinnan portti, joiden kautta kaupungin historia avautuu konkreettisesti.

Pärnun museo on ehdoton käyntikohde niille, jotka haluavat sukeltaa syvällisemmin kaupungin historiaan ja kulttuuriin.

Nykytaiteen museo

Rüütli-kadulla sijaitseva, 1992 perustettu, Nykytaiteen museo on yksi mielenkiintoisimpia kulttuurikohteita Pärnussa. Museon kokoelma keskittyy Itämeren maiden taiteeseen ja sisältää yli 400 kuvataiteen teosta. Mukana on taideteoksia, valokuvia, videoita sekä veistoksia.
Kotisivu: Mona

Pärnun museo

Pärnun museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden syventyä kaupungin monivaiheiseen historiaan ja kulttuuriin. Perusnäyttely peilaa Pärnun pitkää historiaa kivikaudelta keskiaikaisille kauppakaduille sekä barokinaikaisilta linnoituksilta neuvostoaikaan.
Kotisivu: Pärnun museo

Pärnun Mutakylpylä (nykyinen Hedon Spa & Hotel)

Mutakylpylä, joka nykyisin on osa Hedon Spa-hotellia, on uusklassistinen rakennus ja yksi tärkeimmistä Pärnun nähtävyyksistä. Rakennuksen suunnittelivat Olev Siinmaa, Erich von Wolffeldt ja Aleksander Nürnberg, ja se valmistui vuosina 1926–1927 vanhan sodassa palaneen kylpylän tilalle.

Mutakylpylä - Pärnu nähtävyydet
Pärnun vanha mutakylpylä on nykyisin osa Hedon Spa & Hotellia.

Tallinnan portti ja vallihauta

1600-luvulta peräisin oleva Tallinnan portti (Tallinna värav) on yksi seikkaperäisimmistä Pärnun nähtävyyksistä, jonka avulla voi kuvitella miltä muinainen linnoituskaupunki näytti. Koristeellisen barokkityylisen portin luota lähti ylikulkusilta vallihaudan (Vallikäär) yli muualle Viroon.

Pärnun vallihauta on nykyisin rauhallinen käyskentelypaikka, jossa voi kuljeskella historian havinan saattelemana romanttisessa miljöössä. Vallihaudan alueelta löytyy useita somia yksityiskohtia, kuten puinen ylikulkusilta, Viron korkein suihkulähde sekä amfiteatteri, jossa järjestetään kesäisin kulttuuritapahtumia.

Elisabetin kirkko

Nikolai- ja Kuninga-katujen kulmassa sijaitseva barokkiaikainen Elisabetin kirkko on Pärnun keskustan merkittävimpiä nähtävyyksiä. Vuonna 1750 siunattu kirkko on nimetty Venäjän keisarinna Elisabetin mukaan, joka lahjoitti Virolle oman luterilaisen kirkkonsa.

Punainen torni

Hommiku-kadun varrella sijaitseva Punainen torni on ainoa säilynyt Pärnun hansakaupunginaikainen puolustustorni. 1400-luvulla rakennetun tornin uumenissa on sijainnut 6 metrin syvyinen vankilakerros. Nykyisin torni on osa Pärnun museota, jossa pääsee tutustumaan keskiaikaiseen kaupunkiin panoraamaelokuvien muodossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *