Siirry suoraan sisältöön

Pärnu – Ranta

Pärnu on yksi Viron suosituimmista matkakohteista ja sen päävetonaula on sen noin 2 kilometrin pituinen Pärnun ranta. Ranta on koko Pärnun turismin ydin, jonka ympärillä ihmismassa liikkuvat sen kesäaikana.

Rantavesi on erittäin pitkälle matalaa, minkä vuoksi se sopii hyvin lapsiperheille. Mataluuden vuoksi vesi myös lämpenee nopeasti, mikä aina mukavaa näillä leveyspiireillä. Pärnun ranta on pitkä ja leveä, joten tila ei lopu kesken ihsmismassoista huolimatta ja erilaisille rantapeleille löytyy myös runsaasti tilaa.

Pärnu onkin rantajalkapallon sekä rantalentopallon pääpaikka Virossa ja kesäaikana Pärnun rannalla sijaitsevalla Pärnu Beach Arenalla, järjestetään turnauksia näissä urheilulajeissa. Sieltä voi myös itse varata rantafutis, -lentopallo tai -tenniskentä. Rannan itäpäädyssä Pärnu Surf Center vuokraa vesirheiluvälineitä, kuten SUP-lautoja ja kajakkeja.

Pärnu Beach Arenan vieressä sijaitsee Düün, josta löytyy useita cocktailbaareja sekä pitseria. Düünistä voi seurata Pärnu Beach Arenan urheilutapahtumia leppoisasti viilentävistä juomista nauttien. Pärnu Beach Arenalla järjestetään konsertteja, joita Düünistä voi seurata. Düünissä järjestetään myös kesäisin myös ulkoilmaelokuvanäytöksiä. Täältä voit tutustua tuleviin esityksiin.

Pärnun ranta

Pärnun ranta on kaupungin sykkivä ydin kesäaikana

Pärnun rannan länsipäästä löytyy Naisten ranta, jossa historiallisesti naiset ovat saaneet nauttia auringosta vailla vaatetusta. Muinoin ranta oli jaettu naisten, miesten ja yleiseen alueeseen.

Pärnun ranta koirien kanssa

Kesäaikana koirien kanssa kulkeminen Pärnun keskusrannalla ei ole sallittua väen paljouden vuoksi. Kesäaikana koiria saa ulkoiluttaa hihnatta Pärnun rannan joen puoleissa päädyssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *