Siirry suoraan sisältöön

Pärnu – Ranta

Pärnu on yksi Viron suosituimmista matkakohteista, ja sen päävetonaula on noin 2 kilometrin pituinen Pärnun ranta. Ranta on koko Pärnun turismin ydin, jonka ympärillä ihmismassat liikkuvat kesäaikana.

Rantavesi on erittäin pitkälle matalaa, minkä vuoksi se sopii hyvin lapsiperheille. Mataluuden vuoksi vesi myös lämpenee nopeasti, mikä aina mukavaa näillä leveyspiireillä. Pärnun ranta on pitkä ja leveä, joten tila ei lopu kesken ihsmismassoista huolimatta, ja erilaisille rantapeleille löytyy myös runsaasti tilaa.

Pärnu onkin rantajalkapallon sekä rantalentopallon pääpaikka Virossa, ja kesäaikana Pärnun rannalla sijaitsevalla Pärnu Beach Arenalla järjestetään näiden urheilulajien turnauksia. Sieltä voi myös itse varata rantafutis, -lentopallo tai -tenniskentän. Rannan itäpäädyssä Pärnu Surf Center vuokraa vesirheiluvälineitä, kuten SUP-lautoja ja kajakkeja.

Pärnu Beach Arenan vieressä sijaitsee Düün, josta löytyy useita cocktailbaareja sekä pitseria. Düünistä voi seurata Pärnu Beach Arenan urheilutapahtumia leppoisasti viilentävistä juomista nauttien. Pärnu Beach Arenalla järjestetään konsertteja, joita Düünistä voi seurata. Düünissä järjestetään kesäisin myös ulkoilmaelokuvanäytöksiä. Täältä voit tutustua tuleviin esityksiin.

Pärnun ranta
Pärnun ranta on kaupungin sykkivä ydin kesäaikana

Pärnun rannan länsipäästä löytyy Naisten ranta, jossa naiset ovat historiallisesti saaneet nauttia auringosta vailla vaatetusta. Muinoin ranta oli jaettu naisten, miesten ja yleiseen alueeseen.

Pärnun ranta koirien kanssa

Kesäaikana koirien kanssa kulkeminen Pärnun keskusrannalla ei ole sallittua väen paljouden vuoksi. Kesäaikana koiria saa ulkoiluttaa hihnatta Pärnun rannan joen puoleissa päädyssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *