Siirry suoraan sisältöön

Pärnu – Tekemistä

Vaikka Pärnu onkin kuuluisa rentoutumiskohde jossa ladata akkuja rannalla löhöillessä tai kylpylässä nauttiessa, tarjoaa sen lähiympäristö runsaasti tekemistä aktiiviselle turistille. Golfareille Pärnu on erinomainen kohde kahdella 18-reikäisellä radallaan!

Jos kaipaat luonnon rauhaa, niin suuntaa keskustan ulkopuolisiin kohteisiin, kuten Soomaalle tai Valgerannalle. Vuokraa polkupyörä ja tutki Pärnun rannikkoa laajemmin.

Vuokraa polkupyörä ja tutki lähimaastoa

Pärnu tarjoaa hyvät pyöräilytiet kaupungin lähialueiden tutkimiseen. Länteen päin poljettaessa voi ottaa kohteeksi esimerkiksi 10 kilometrin päässä sijaitseva Valgerannan alueen, jossa sijaitsee Valgerannan seikkailupuisto, frisbeegolfrata sekä White Beach Golf -kenttä.

Länteen päin mennessä suunnaksi voi ottaa Pärnun rannanniityn (viroksi Pärnu rannaniidu) luonnonsuojelualueen, joka on pesimä- sekä levähdysalue monille lintulajeille. Jätä pyörä hetkeksi parkkiin ja kipua tähystämään luontoelämää lintutorniin, joita Rannanniityn varrelta löytyy useampikin.

Ensimmäinen lintutorni löytyy heti rannan jälkeen Papinniidu-vaellusreitiltä, joka on suoniityn päälle rakennettu noin 600 metrin pituinen kävelyreitti. Kävelyreitin vierestä löytyy Pärnun seikkailukeskus, jos etsii tekemistä lapsille Pärnussa.

Polkupyöriä vuokraavat (varaathan käteistä polkupyörän vuokraukseen):

Tõruke rattarent – kesäaikaan Ranna pst:llä, Rannastadionin takana.

Baltreisen – Pärnun vanhassakaupungissa, osoitteessa Pühavaimu 17.

Golf Pärnussa

Pärnu tarjoaa upeat puitteet golfille merenrantamaisemissa. Kaupungissa on kaksi 18-reikäistä golfkenttää, jotka molemmat sijaitsevat n. 10 kilometrin säteellä kaupungin keskustasta.

Pärnun länsipuolella sijaitseva White Beach Golf on suomalaisen arkkitehdin Kosti Kurosen suunnittelema, vuonna 2005 avattu golfkenttä.

Pärnun ja koko Viron ykköskentäksi on noussut kaupungin itäpuolella sijaitseva Pärnu Bay Golf Links, joka on arvostettu National Golfer Clubin rankingissa sijalle 16 Manner-Euroopan parhaiden golfkenttien joukossa.

Pärnu Bay Golf Links - tekemistä Pärnussa
Pärnu Bay Golf Links on Viron kuuluisin golfrata.

Veneretket

Mukava tapa viilentää kuumaa kesäpäivää on hypätä jokiristeilylle. Pärnu Cruises järjestää Pärnunjoella suomenkielisellä opastuksella varustettuja tunnin mittaisia risteilyjä päiväaikaan sekä kahden tunnin risteilyjä ilta-aikaan.

MS Pärnu sekä MS Katamaraan lähtevät keskustaan johtavan sillan (Keskilla sild) kupeesta, MS Kuha lähtee vallihaudan luota (Vallikäär).

Rannastaadion

Pärnun Rannastaadion on kaupungin ykkösareena urheilulle. Stadionilla järjestetään yleisurheilukisoja sekä jalkapallojoukkue JK Pärnu Vaprus pelaa kotiottelunsa stadionilla.

Tervise Paradiis

Viron suurin vesipuisto löytyy hotelli Tervise Paradiisistä, joka sijaitsee Pärnun rannan vieressä. Vesipuistosta löytyy uima-altaita, porealtaita, saunoja, lämmitetty ulkoallas sekä erilaisia liukumäkiä, joista pisin on 100 metriä pitkä liukuputki.
Kotisivu: Tervise Paradiis

OKOK-vapaa-ajankeskus

Osoitteesta Lai 18 löytyy tekemistä ryhmille tai perheille. Vapaa-ajankeskuksessa voi hohtokeilata, heittää dartsia sekä pelata minigolfia. OKOK:sta löytyy myös ravintola. OKOK sopii mainiosti aktiviteetiksi, jos etsii tekemistä sateella Pärnussa.
Kotisivu: OKOK

Lottemaa

Reilun 10 kilometrin päässä Pärnun keskustasta sijaitseva Lottemaa on Baltian suurin teemapuisto. Lotte on suosittu virolainen sarjakuvahahmo, jonka ympärille teemapuisto on rakennettu. Puisto on sopiva perheen pienimmille, joille riittää kosolti tekemistä, kuten askartelua, musisointia, teatteriesityksiä ja seikkailupuistoa.
Kotisivu: Lottemaa

Soomaa

Soomaan kansallispuisto on Pärnun ja Viljandin rajamailla sijaitseva Viron toiseksi suurin kansallispuisto. Soomaan metsissä kulkee lukuisia patikointireittejä, joiden varrella voi törmätä erinäisiin luontokappaleisiin.

Viides vuodenaika, eli maalis-huhtikuussa alkava tulvakausi, on ainutlaatuinen luonnonilmiö, jonka aikana melonta Soomassa on suosittua. Tulvamelonnasta lisää täällä.

Soomaan kansallispuisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *