Siirry suoraan sisältöön

Espanja – Nähtävyyksiä

Espanjan nähtävyyksiä on vaikeaa luetella vain kymmeneksi kohokohdaksi, sillä maa on täynnä rikasta kulttuuria, historiallisia aarteita ja ainutlaatuista luonnonkauneutta. Seuraavaan listaukseen on koottu vierailluimpia ja tunnetuimpia Espanjan nähtävyyksiä.

Espanjan nähtävyydet – Top 10

  1. Sagrada Familia, Barcelona
  2. Reina Sofia, Madrid
  3. Museo Nacional del Prado, Madrid
  4. La Alhambra, Granada
  5. Ciudad de la Artes y las Ciencias, Valencia
  6. La Mezquita, Cordoba
  7. Catedral de Santa María de la Sede, Sevilla
  8. Real Alcázar, Sevilla
  9. Palacio Real, Madrid
  10. La Casa Milà, Barcelona

Sagrada Familia, Barcelona: Sagrada Familia on arkkitehti Antoni Gaudín ainutlaatuinen mestariteos. Edelleen rakenteilla oleva kirkko on jo nyt yksi tunnetuimpia Espanjan nähtävyyksiä ja Unescon maailmanperintökohde.

Sagrada Familia
Sagrada Familian rakentaminen jatkuu yhä yli 120 vuoden jälkeen.

Reina Sofia, Madrid: Espanjan kuningatar Sofian mukaan nimetty taidemuseo on Madridin vierailluin nähtävyys. Sen kokoelmissa on teoksia mestareilta kuten Picasso ja Dalí, mukaan lukien Picasson maailmankuulu Guernica.

Museo Nacional del Prado, Madrid: Yksi maailman suurimmista taidegallerioista, Prado tarjoaa upean katsauksen taiteen mestariteoksiin erityisesti Euroopan taiteen kultakaudelta.

Museo del Prado
Museo del Prado – Kuva: Rodrigo Garrido/Shutterstock.com

La Alhambra, Granada: Upea maurilainen linna ja sen puutarhat ovat, ei vain Granadan, vaan koko Andalusian suosituin nähtävyys. Alhambra tarjoaa upeat näkymät Granadan ylle ja aina Sierra Nevadan vuorelle.

La Alhambra - Granada - Espanjan nähtävyyksiä
Alhambra - näkymä San Nicolásin näköalapaikalta. Kuva: lapas77 - stock.adobe.com.

Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valencia: "Taiteiden ja tieteiden kaupunki" on futuristinen kulttuuri- ja viihdekeskus, joka sisältää mm. oopperatalon, planetaarion ja tiedemuseon.

La Mezquita, Cordoba: Maurilaisaikainen upea moskeija-katedraali on tunnettu ainutlaatuisista puna-valkoisista kaaristaan.

Catedral de Santa María de la Sede, Sevilla: Majesteettinen Sevillan katedraali on Unescon maailmanperintökohde, jonka sisällä on Kristoffer Kolumbuksen mausoleumi.

Real Alcazar, Sevilla: Tämä upea palatsi on yksi parhaista esimerkkeistä mudéjar-arkkitehtuurista ja se on edelleen Espanjan kuninkaallisen perheen käytössä.

Palacio Real, Madrid: Espanjan kuninkaallinen palatsi on vaikuttava rakennus, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Espanjan kuninkaalliseen historiaan ja taiteeseen.

Palacio Real de Aranjuez
Palacio Real de Aranjuez – Kuva: Ivan Soto Cobos/Shutterstock.com

Park Güell, Barcelona: Antoni Gaudín suunnittelema taianomainen puisto, joka lumoaa kävijänsä ainutlaatuisella modernistisella arkkitehtuurillaan ja upeilla näkymillään kaupunkiin.

Parc Güell - Barcelona - Espanjan nähtävyyksiä


Katso lisää tietoa Espanjasta

Katso yleistä tietoa Espanjasta täältä.
Katso lisätietoa Espanjan lomakohteista täältä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *