Siirry suoraan sisältöön

Tallinna – Rannat

Välillä Vanhankaupungin mukulakivikaduilla kulkiessa saattaa unohtua, että Tallinna sijaitsee meren äärellä, jonka rannikolla on kilometritolkulla hienohiekkaista hiekkarantaa. Tallinnan rannat ovatkin kesäaikana vilkkaita säiden salliessa, sillä tunnetusti aurinkoiset päivä pohjolassa ovat vuoden aikana harvassa.

Kaupungista löytyy useampia pienempiä rantoja, mutta Piritan ranta sekä Stroomin ranta ovat Tallinnan rannoista suosituimpia oheispalveluineen.

Russalkan ranta

Lähin ranta Tallinnan keskustaa on pieni rantakaistale nimeltään Russalkan ranta, joka levittäytyy Russalkan patsaan edustalla. Rantavesi on matalaa, minkä takia se sopii myös perheille. Rannalla vuokrataan kesäaikaan SUP-lautoja, sekä rannan vieressä on kesäaikaan ruoka- ja jäätelökojuja.

Russalkan ranta - Tallinnan rannat
Russalka on lähinnä Tallinnan keskustaa sijaitseva ranta.

Piritan ranta

Kahden kilometrin pituinen Piritan ranta on Tallinnan suosituin ja pisin. Hienohiekkainen rantaosuus alkaa heti Olympiasataman jälkeen. Rannalla sijaitsevassa St. Patrick's-ravintolassa voi syödä täysimittaisen lounaan rantapäivän lomassa. Olympiasataman puoleisessa päässä sijaitseva Pirita surfiklubi vuokraa mm. SUP- ja purjelautoja.

Lähin bussipysäkki: Supluse puiestee

Piritan ranta - Tallinnan rannat
Laaja Piritan ranta on Tallinnan suosituin ranta.

Stroomin ranta

Toinen erittäin suosittu ranta on pohjois-Tallinnassa Pelgurannan kaupunginosassa sijaitseva Stroominranta, joka soveltuu hyvin lapsiperheille matalan rantaviivan vuoksi. Rannalla on erikseen lasten leikkipaikka, josta löytyy trampoliineja ja muita viihdykkeitä lapsille. Rannan tuntumasta löytyy pieni baari-kahvila, josta saa pientä suolaista ja kylmiä juomia.
Lähin bussipysäkki: Supelranna

Stroomin ranta - Tallinna
Stroomin ranta Pelgurannan kaupunginosassa.

Katso myös seuraavat Tallinnan oppaan alasivut:


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *