Siirry suoraan sisältöön

Tallinnan ravintolat

Tallinnan ravintolat kilpailevat ankarasti keskenään asiakkaista ja ravintolamaailma elää vilkkaana vuoden ympäri — keskinkertaisuudet tippuvat pois ja uusia mielenkiintoisuuksia versoaa tilalle.

Laaturavintolat pysyvät suosiossa vuodesta toiseen ja niitä Tallinna tarjoaa runsain määrin.

Jahu - Tallinnan ravintolat

Modernit illallisravintolat

Mantel ja Korsten (Kadriorg)

Kadriorgin kaupunginosassa, sympaattisessa puutalossa sijaitseva Mantel ja Korsten on ehdottomasti Tallinnan ravintoloiden parhaimmistoa. Lämmin ja kodikas sisustus antaa oivallisen tunnelman treffi-illalliselle tai mukavalle illanvietolle kaveriseurassa. Mantel ja Korstenin ruokalista on modernilla tavalla välimerihenkinen ja rajoittuu muutamaan alku- ja pääruokavaihtoehtoon, jotka ensipuraisun jälkeen haluaa testata yksi toisensa jälkeen.
Kotisivu: Mantel & Korsten

Mantel ja Korsten - Tallinnan ravintolat

Mantel ja Korsten -ravintolan tunnelma henkii lämpöä.

Rataskaevu 16 & Väike Rataskaevu (Vanhakaupunki)

Rataskaevu-kadulla sijaitseva Rataskaevu 16, sekä läheisyydessä Niguliste-kadulla sijaitseva Väike Rataskaevu ovat kestosuosikkeja. Erinomainen ruoka läheltä tulevine raaka-aineineen, rento ilmapiiri ja ystävällinen palvelu kuvaavat Rataskaevuja. Molemmissa ravintoloissa on tarjolla kompakti ruokalista, josta löytyy valinnanvaraa jokaiselle. Pöytävaraus kannattaa tehdä jo erittäin hyvissä ajoin.
Kotisivu: Rataskaevu 16

Rado (Vanhakaupunki)

Kantarellirisottoa ravintola Radossa.

Keskellä Vanhaakaupunkia Vene-katu 7:ssä sijaitseva Rado tarjoaa herkullisia, moderneja annoksia, joissa tärkeintä ei ole näyttävyys, vaan maku. Maun suhteen Rado kilpailee muiden samaan hintaluokkaan ja keittiötyyppiin putoavien ravintoloiden kanssa ykköspaikasta, joista Tallinnassa ei puutu tarjontaa. Ravintolan miljöö on viihtyisä; raikas skandinaavinen sisustus peilaa ruokalistaa, joka vaihteelee päivittäin raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Raaka-aineiden sesonkiluontoisuus on Radossa korkeassa arvossa.
Kotisivu: Rado

LEE (Vanhakaupunki)

Vanhankaupungin keskelle piilotettu Ravintola LEE jatkaa samaa linjaa sen edeltäjänsä Leib-ravintolan kanssa tarjoten modernin virolaisen keittiön herkkuja. Raikkaat, kausiluontoiset ja luovat annokset yhdistettyinä kohtuulliseen hintatasoon tekevät LEE:stä hyvän vaihtoehdon rennolle illalliselle. Kesäaikaan LEEn valtava puutarha on tunnelmaltaan vertaansa vailla.
Kotisivu: LEE

LEE-ravintolan valtava puutarha on Tallinnan tunnelmallisimpia terasseja.

Rentoon illanviettoon

Odeon Bar (Karjamaa)

Telliskiven takana, Karjamaan edustalla sijaitseva boheemi Odeon Bar on sisustukseltaan kuin jenkkihenkinen diner-kuppila olisi isketty neuvostoaikaisen sairaalan odotusaulaan. Mutta lopputuloksena yhdistelmä on aika toimiva. Odeon Bar sopii menevään illanviettoon jo sen takia, että äänieristys ravintolassa on melkein olematon ja puheensorina yltyy illan mittaan. Ravintola on mainio vaihtoehto, jos seurueessa on kasvissyöjiä, sillä lyhyt ruokalista on jaettu noin 50-50 kasvis- ja ei-kasvisruokien kesken. Odeon Barin mielenkiintoinen ja maistuva cocktail-lista viekottelee maistamaan drinkin jos toisen.
Kotisivu: Odeon Bar

Odeon Bar - Tallinnan ravintolat

Luuydintä Odeon Barissa

F-hoone (Telliskivi)

Telliskivessä sijaitseva F-hoone sopii erinomaisesti rentoon illalliseen maistuvien cocktailien lomassa. Retromainen sisustus tekee vanhasta tehdashallista viihtyisän olohuoneen, jossa maistuu niin illallinen, lounas kuin brunssikin. Kursailemattomalta ruokalistalta, jonka hintoja voi sanoa edullisiksi, löytyy varmasti vaihtoehto jokaiselle.
Kotisivu: F-hoone

Parhaat lounaspaikat

Pegasus (Vanhakaupunki)

Pegasus-ravintola sijaitsee näppärästi Vanhankaupungin keskellä. Edullisen ja herkullisen lounaan takia paikka täyttyy arkipäivisin sekä turisteista että paikallisista työlounastajista. Illallispaikkana Pegasus toimii myös mainiosti. Pegasuksen ruokaa voi luonnehtia moderniksi paikallisruoksi, joka on kevyttä, maukasta ja näyttävää.
Kotisivu: Pegasus

Salt (Kadriorg)

Kadriorgin kaupunginosassa sijaitseva pikkuinen Salt kannattaa katsastaa lounasvaihtona, jos sattuu liikkumaan niillä nurkilla. Salt on yksi Tallinnan arvostetuimpia ravintoloita, jossa tarjoillaan lounas arkisin klo 12.00-14.00. Hinta lounaalle on n. 8-9 euroa.
Kotisivu: Salt

Salt - Tallinna

Ravintola Saltin lounas on takuuvarma valinta.

Kohvik Komeet (Keskusta)

Solaris-ostoskeskuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsevan Kohvik Komeetin terassi on yksi Tallinnan viihtyisimpiä ja näkymiltään parhaita paikkoja. Vaikka Kohvik Komeet tunnetaan erityisesti sen kakuista, niin ruokalistankin taso on hyvä. Ravintolassa ei ole perinteiseiä lounastarjouksia, mutta lisäpennien sijoittaminen näkymien takia kannattaa ottaa vaihtoehdoksi.
Kotisivu: Kohvik Komeet

Kohvik Komeet - Tallinna

Kohvik Komeetin terassilta on mainiot näkymät Vanhaankaupunkiin.

Aamiais- & brunssipaikat

Loulou (Porto Franco)

Jos laivassa jäi aamiainen väliin, niin rannassa odottaa uusi erinomainen tankkauspaikka: Loulou. Keskellä Porto Francon rakennustyömaata, Citybox-hotellin yhteydessä sijaitseva Loulou tarjoilee klassisia aamiais- ja brunssiannoksia, kuten eggs benedictiä, jonka herkullisuus ei ole itsestäänselvyys. Liian usein Tallinnan kahviloissa törmää kardinaalivirheisiin, kuten ylikeitettyyn uppomunaan tai liian juoksevaan hollandaisekastikkeeseen. Mutta ei Louloussa, jossa maut ja koostumus ovat kohdallaan.
Kotisivu: Loulou

Cafe Maiasmokk (Vanhakaupunki)

Astumalla sisään Cafe Maiasmokkiin astuu sisään toiseen maailmaan. Tallinnan vanhin kahvila vuodelta 1864 huokuu vanhan ajan henkeä. Menusta löytyy laajan leivonnaistarjonnan lisäksi ruokia alkuruuista pääruokiin.
Kotisivu: Maiasmokk

Kahvila Maiasmokk henkii historiaa

RØST (Rotermann)

Rotermannissa sijaitsevan RØST-leipomokahvilan ohi on vaikea kävellä pysähtymättä, sillä sisältä leijaileva tuoreen kanelikorvapuustin tuoksu houkuttelee sisälle, halusi tai ei. Kahvilassa on saatavilla niin suolaista kuin makeata aamiaista: täytettyjä leipiä, wrappeja ym., mutta paikan tavaramerkiksi ovat muodostuneet kaneli- ja kardemummakorvapuustit.
Kotisivu: RØST

Rukis (Vanhakaupunki)

Kahvila Rukis Vanhassakaupungissa tarjoilee herkullisia aamiaisklassikoita sekä laajan valikoiman leivonnaisia. Kahvila täyttyy etenkin kesäaikana jo pian avaamisen jälkeen, joten kannattaa suunnata ajoissa paikalle.
Kotisivu: Rukis

Aamiainen Rukis-ravintolassa, Tallinna

Rukis, Tallinna

T35  - Topellier kohvik (Kalamaja)

Keskellä Kalamajaa sijaitseva T35 on lämmin, koiraystävällinen kahvila, jonka ruokalistalta löytyy laaja valikoima tavallisia sekä harvinaisempia lämpimiä annoksia. Paikan erikoisuutena on Pohjois-Afrikasta tuleva brunssiklassikko shakshuka, johon Tallinnassa ei juuri törmää.
Kotisivu: T35

T35 - Shakshuka

Tulinen shakshuka saa aamun käyntiin.

Ristikheinä (Pelgulinn)

Pelgulinnan alueelta löytyvä pieni Ristikheinä on yksi sympaattisimmista ja herkullisimmista aamiais- ja lounaspaikoista kaupungissa. Jos se sijaitsisi keskustassa, niin sinne olisi varmasti joka aamu jonoa. Nykyisellä sijainnillakin paikka on usein täynnä. Ristikheinä sijaitsee hieman syrjässä aamiaispaikaksi, mutta mikäli ohjelmassa on rantapäivä Stroomissa, niin Ristikheinä sijaitsee kätevästi matkan varrella.
Kotisivu: Ristikheinä

Kasvisruoka- ja vegaaniravintolat

V RESTORAN (Vanhakaupunki)

Vegaaniravintola V Restoran Vanhankaupungin vilkkaalla Rataskaevu-kadulla on pieni ja sympaattinen täysin vegaaniruokaan keskittynyt ravintola. Ravintola on vegaaniruuan ehdoton ykkönen Tallinnassa.
Kotisivu: Restoran V

ÜLO (Telliskivi)

Telliskivessä sijaitseva ravintola ÜLO tarjoilee näyttäviä drinkkejä sekä herkullisia liha- että kasvisruoka-annoksia. Ilmapiiriltään rento ravintola sopii mainiosti vaikka juhlaillan alkajaisiksi.
Kotisivu: ÜLO 

Makuja maailmalta

Elevant (Vanhakaupunki)

Tallinnasta voisi nostaa useammankin intilaisravintolan listalle, mutta sen parhaimmistoa edustaa Vanhassakaupungissa sijaitseva ikisuosikki Elevant, jossa hyvä palvelu ja herkullinen ruoka kohtaavat kohtuullisessa hintatasossa. Miellyttävän palvelun ja tunnelmallisen interiöörin takia Elevantiin on mukava istahtaa pidemmällekin illalliselle.
Kotisivu: Elevant

Odessa (Vanhakaupunki)

Ukrainalaisen keittiön herkkuja tarjoileva Odessa saattaa jäädä monelta huomaamatta vaatimattoman sisääntulon takia. Odessan kellariin taivaltaessa avautuu lämminhenkinen yllätys, joka ei jätä kylmäksi. Tunnelmallinen kellariholvi antaa mainiot puitteet ikimuistoiselle illalliselle. Odessan mielenkiintoinen läpileikkaus ukrainalaisen keittiön herkuista on kätevä tapa tutustua tähän hiemaan tuntemattomampaan maailmaan.
Kotisivu: Odessa

Vorschmack Odessan tapaan.

Gianni (Keskusta/satama)

Italialainen keittiö on maailman suosituin, eikä Tallinna tuo tähän poikkeusta. Kaupungista löytyy jopa italialaisravintoloiden ylitarjontaa verrattuna muihin keittiöihin. Ravintola Gianni sataman läheisyydessä on kaupungin italialaisravintoloiden aatelia kaikin puolin. Sisustukseltaan elegantti ravintola sopii niin juhlatilaisuuksiin kuin kasuaaliin illanviettoon. Hintataso on tallinnalaisittain kalliimmasta päästä, mutta ruuan, palvelun ja puitteiden takia hinta perusteltu.  Laajalta ruokalistalta löytyy pitsojen ja pastojen lisäksi italialaisia kala- ja lihaklassikoita.
Kotisivu: Gianni

Vasikkaa roomalaisittain – Saltimbocca alla romana.

Texas Honky Tonk (Vanhakaupunki)

Meksikolaiseen ruokaan ja teksasilaiseen barbequehun erikoistunut saluuna on sijainnut samalla paikalla yli 20 vuotta. Niin turistien kuin paikallisten suosiossa oleva letkeä Texas on Tallinnan taco- ja bbq-paikkojen parhaimmistoa. Tulisen ruuan ystäville Texas ei tuota pettymystä — kunhan muistaa mainita pitävänsä extratulisuudesta, sillä lähtökohtaisesti Tallinnassa ruoka ei ole kovin tulista.
Kotisivu: Texas

La Prima Pizza (Vanhakaupunki & keskusta)

Turistisesta nimestään huolimatta Tallinnan paras pitsa löytyy La Prima Pizzasta. Tämä on subjektiivinen mielipiteeni, mutta tätä tukee ykkössija Tripadvisorin Tallinnan ravintolalistalla. Nimen takia ravintolaan astuminen epäilytti pitkään ja mielsin ravintolan turistiloukuksi. Onneksi keräsin rohkeuteni, sillä enää en muualle astele, kun mieli tekee pitsaa.

Ruokalistalta löytyy paljon muutakin, mutta heidän leipälaji on pitsa. Mikä parasta — hintataso on erittäin kohtuullinen, jopa alhainen ruuan tasoon verrattuna. Sittemmin La Prima Pizza avasi ravintolan Gonsiori-kadulle, mutta alkuperäinen ravintola sijaitsee Vapaudenaukion vieressä Vanhassakaupungissa.

Ravintolassa on miellyttävä syödä sen lämpimän trattoriamiljöön takia. Silloin tällöin paikan päällä on italialainen trubaduuri laulamassa italialaisia klassikoita, mikä miellyttää tai ei.
Kotisivu: La Prima Pizza

Fine dining -ravintolat

NOA Chef's Hall (Pirita)

NOA-ravintolan sisällä sijaitseva NOA Chef's Hall sai vuonna 2022 viimeinkin ansaitsemansa Michelin-tähden. NOA Chef's Hallia ei pidä sekoittaa NOA-ravintolaan, vaikka se sijaitsee NOAn sisällä, sillä ainoastaan NCH:n voi luokitella fine dining -ravintolaksi. Kauniissa ympäristössä meren rannalla, Piritan ja Viimsin rajalla, sijaitseva ravintola valmistaa moderneja yhdeksän tai yhdentoista ruokalajin menuja avokeittiössä. Ravintola on valittu useita kertoja Viron parhaaksi.
Kotisivu: NOA Chef's Hall

180 Degrees by Matthias Diether (Noblessner)

Trendikkäällä Noblessnerin alueella, viidentoista minuutin kävelymatkan päässä Vanhastakaupungista sijaitseva 180 Degrees by Matthias Diether sai niin ikään yhden Michelin-tähden vuonna 2022. 180 Degrees tarjoilee moderneja, joko neljän tai kuuden ruokalajin, kiinteitä menuja rennossa ilmapiirissä ja tyylikkäässä miljöössä.
Kotisivu: 180 Degrees

---

Teksti & kuvat: Ville Ryynänen

guest
0 kommenttia Tallinnan ravintoloista
Inline Feedbacks
View all comments