Siirry suoraan sisältöön

Tallinna – Yöelämä

Baari- ja yökerhovalikoima Tallinnassa miellyttää vaativampaakin asiakuntaa, joka on tottunut saamaan muutakin kuin lagerolutta hanasta tai Gin tonicia sitruunalla. Tallinna on kaupunki, jossa juhlat jatkuvat aamuun asti, kunhan vain suunnistaa oikeisiin paikkoihin.

Yöelämä keskittyy Vanhaankaupunkiin, mutta vaihtoehtojakin löytyy. Telliskiven alueella on viihtyisiä olutolohuoneita, joissa on mukava jatkaa iltaa ravintolaillallisen jälkeen. Seuraavana muutamia hyviä baareja ja yökerhoja Tallinnassa.

Olutbaarit

Põhjala Tap Room (Noblessner)

Viron tunnetuin artesaaniolutpanimo Põhjala avasi panimoravintola Tap Roomin vuonna 2019 uudelle Noblessnerin alueelle. Valtavassa panimoravintolassa riittää tilaa ja olutlaatuja maisteltavaksi niin pitkään kuin jalat kantavat.

Oluiden kyytipojaksi panimoravintolasta on mielenkiintoinen ja autenttinen jenkki-bbq painotteinen ruokalista, joka tekee jo paikasta itsessään käymisen arvoinen. Põhjala Tap Room interiööriltään, ruoka- sekä oluttarjonnaltaan paikka, jonne jokaisen Tallinnaan suuntaavan tulisi vähintään kerran kokeilla. Põhjala Tap Room vuokraa yksityistä saunaa, joten siellä taittuu mukavasti saunailtakin.
Kotisivu: Põhjala Tap Room

Põhjala Tap Room - Tallinna
Viihtyisässä Põhjala Tap Roomissa yhdistyvät sekä laatuoluet ja herkullinen ruoka

Koht (Vanhakaupunki)

Vanhankaupungin sydämessä, Lai-kadun juuressa sijaitseva Koht on olutconnoisseurien ykkösvalinta Tallinnassa.  Tiiviin tunnelmallisen Koht-baarin hämärä valaistus ja rustiikin rosoinen sisustus kaariholveineen luo tunnelman luostarista — nyt ollaan siis länsimaisten oluiden alkulähteillä. Baarissa on tarjolla uskomaton määrä pullo-oluita, jotka kyypparit tuntevat uskomattomalla tavalla pullon pullolta ja auttavat oluen valinnassa.
Kotisivu: Koht

Drink Bar & Grill (Vanhakaupunki)

Müürivahe-kadulta aivan Vanhankaupungin keskustasta löytyy tunnelmallinen ja  hyvällä olutvalikoimalla varustettu Drink. Keskeisen sijainnin ansiosta Drinkissä on kätevää käydä nappaamassa nopea janonsammuttaja tai vaikka toinen.
Kotisivu: Drink

Drink - Tallinna
Drinkiin on helppo pistäytyä tauko-oluelle

Hell Hunt (Vanhakaupunki)

Hell Huntissa ei tarvitse metsästää helvettiä eikä pirulaisia, vaan sanaleikkisän pubin nimi suomeksi tarkoittaa Lempeää sutta. Hell Hunt on yksi Vanhankaupungin lokoisimpia olutolohuoneita, jonne on helppo pistäytyä maistelemaan heidän omia oluita. Hyvän olutvalikoiman lisäksi tarjolla on perustason pubiruokaa.
Kotisivu: Hell Hunt

St. Vitus (Telliskivi)

Telliskivessä sijaitseva gastropubmainen St. Vitus on yksi mukavimpia olutravintoloita Tallinnassa. Baaritiskiä reunustava massiivinen hanarivistö jo kertoo, että tämä paikka on tehty oluen ystävälle.  Kattavan olutvalikoiman lisäksi St. Vituksen keittiön taso on pubiruokien maukkaimmasta päästä ja hintataso on varsin edullinen.
Kotisivu: St. Vitus

St. Vitus - Tallinna
Gastropub St. Vitus Telliskivessä

Sporttibaarit

Unibet Sports Bar (Vanhakaupunki)

Viru-kadun läheisyyteen vuonna 2022 avattu Unibet Sports Bar on nimensä mukaisesti sporttibaari, ja ehkä ainoa sporttibaari Tallinnassa, jossa mennään aidosti urheilun ehdolla. Televisioita ja screenejä on mukavasti tarjolla joka ilmansuuntaan ja urheilutarjonta on laaja. Harvassa itseään sporttibaariksi kutsuvassa Tallinnan ravintolassa sammutetaan taustamusiikki häiritsemästä urheiluelämystä — täällä näin tehdään. Unibet Sports Barin ruokatarjonta on sporttipubimainen ja oikein mainiolla tasolla.
Kotisivu: Unibet Sports Bar

Unibet Sports Bar - Tallinna

Nimeta Baar - Pub With No Name (Vanhakaupunki)

Bermudan Kolmiossa Suur-Karja-kadulla sijaitseva Nimeta on sporttifanien kestosuosikki, jossa yhdistyvät isot screenit ja kohtuulliset hinnat. Nimetassa viihtyy kyllä pidempäänkin kuin vain 90 minuutin ajan, sillä baari tarjoilee pubiruokaa edulliseen hintaan, ja otteluiden päätettyä Nimetan tanssilattiakin saattaa täyttyä, jos ottelun tulos on ollut suotuisa.
Kotisivu: Nimeta

Cocktail-baarit

Manna La Roosa (Vanhakaupunki)

Historiallisessa puutalossa Vanhankaupungin rajalla sijaitsee Tallinnan parhaita drinkkejä valmistava Manna La Roosa. Sisään astuessa tuntuu kuin astelisi sisään mieluummin ateljeehen kuin ravintolaan, sillä tässä loft-tyylisesssä ravintolassa sisustus, drinkit sekä ruoka-annokset ovat kaikki taideteoksia.
Kotisivu: Manna La Roosa

Horisont Bar (Keskusta)

Swissotelin kattokerroksessa sijaitsevassa elegantissa Horisont Barissa drinkit ovat saman linjan mukaisesti elegantteja ja laadukkaita. Drinkit eivät ole halvimmasta päästä, mutta juoman hinnalla saa upeat panoraamanäkymät Tallinnan yli. Palvelun taso on myös erinomaista.
Kotisivu: Horisont Bar

Horisont Bar, Tallinna
Drinkkejä Horisont Barissa.

Frank Bistro & Cocktail Bar (Vanhakaupunki)

New Yorkista vaikutteita ottanut Frank on simppelillä, mutta hyvällä maulla sisustettu bistro, jossa sekä ruoka että drinkit ovat käymisen arvoisia. Bistron vieressä on erillinen sisäänkäynti alakerran Frank's Undergroundiin, jossa tarjoillaan ainoastaan juomia. Baarimestarit ovat asiantuntevia drinkkien suhteen, ja klassikoiden lisäksi sekoittavat mielellään sinulle räätälöidyn drinkin.
Kotisivu: Frank

Botaanik (Vanhakaupunki)

Vanhassakaupungissa sijaitseva pieni ja tunnelmallinen Botaanik on takuuvarma valinta herkullisten drinkkien nautiskeluun intiimissä ja hienostuneessa ympäristössä. Baariin mahtuu todella vähän ihmisiä, joten ennakkovaraus on suositeltavaa. Botaanikin henkilökunta on yksi ystävällisimmistä ja asiantuntevimmista Tallinnassa.
Kotisivu: BotaanikVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *