Siirry suoraan sisältöön

Barcelonan ravintolat

Katalonialainen keittiö on tunnettu koko maailmassa ja Barcelona on sen hotspot. Barcelonan erinomaisesta ravintolavalikoimasta löytyy valinnanvaraa kolmen tähden Michelin-ravintoloista paikallisiin kulmabaareihin, joissa on valmistettu tapaksia sukupolvelta toiselle. Julkkiskokit kuten Ferran Adrià ja Carles Abellán nostivat paikallisen ruoanlaittokulttuurin uudelle modernille asteelle, inspiroiden uutta sukupolvea kokkeja jatkamaan evoluutiota.

Barcelona ravintolat

Espanjalainen ja katalonialainen keittiö

Espanjalainen ja katalonialainen keittiö ovat hyvin lähellä toisiaan. Perinteisissä resepteissä raaka-aineet tulevat sekä maalta että mereltä, usein samassa annoksessa. Esimerkiksi katalonialaisessa klassikkoannoksessa Mar i Muntanya, eli meri ja vuori, yhdistyvät kana ja katkaravut samassa annoksessa.

Tapas voi olla yksinkertaisimmillaan vaikkapa palanen leipää tai kippo oliiveja. Useiden tapasruokien alkuperä on Andalusiassa, josta virtasi suuri määrä ihmisiä Kataloniaan työn perässä vuosien 1930 ja 1970 välillä, tuoden mukanaan perinteiset reseptinsä. Barcelona ja sen nykyinen paikalliskeittiö onkin mielenkiintoinen sekoitus näiden kahden alueen väliltä — tapasravintolat ovat tärkeä osa sekä espanjalaista että katalonialaista ruokakulttuuria.

Tomato bread and Pimientos de Padrón
Tomaattileipä (Pan con tomate tai Pa amb tomàquet katalaaniksi) ja Pimientos de Padrón ovat tyypillisiä tapasannoksia.

Arvioidut hinnat illalliselle per henkilö:

 • € =  10-15 euroa
 • €€ = 15-25 euroa
 • €€€ = yli 25 euroa
Tapasvinkit
 • Tapasannokset jaetaan yleensä koko seurueen kesken.
 • Tarjoilijalta kannattaa kysyä annosten kokoa ja muistaa, että aina voi tilata lisää.
 • Tomaattileipää tilattaessa (pa amb tomaquet) saatat saada paahdettua leipää, kokonaisia valkosipulinkynsiä ja kokonaisia tomaatteja. Valkosipuli kuuluu kuoria ja tomaatti halkaista, jonka jälkeen näitä raaputetaan leipää vasten. Yhdistelmä on Kataloniassa erittäin yleinen.

Katso myös tapas-opas, jossa lisää tietoa tapaksista.

Tapasravintolat Barcelonassa

 1. La Pepita (Gracia) - Hintataso: €€
  La Pepita lähellä Passeig de Graciaa on erittäin suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa heidän herkullisten ja luovien tapasannosten takia. Laajasta tapasmenusta löytyy sekä klassikkoja että uusia fuusiotapasannoksia.
  Kotisivu: La Pepita

  Tapas - La Pepita - Barcelonan ravintolat
  Grillattu mustekala-tapas La Pepitassa
 2. La Taverna del Clinic (Esquerra de l’Eixample) - Hintataso: €€€
  Hospital Clinic -sairaalan vieressä sijaitseva Taverna del Clinic tarjoilee moderneja tapaksia hienostuneessa ilmapiirissä, jossa sommelieeri auttaa viinin valinnassa ja pöydistä löytyvät takuuvarmasti puhtaat valkoiset pöytäliinat sekä symmetrisesti asetellut ruokailuvälineet. Ruoka on herkullista ja palvelu erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa. Heidän viinivalikoimansa on yksi kattavimpia kaikista Barcelonan ravintoloista.
  Kotisivu: La Taverna del Clinic
 3. Bar Calders (Sant Antoni) - Hintataso: €
  Edulliset tapakset, edulliset juomat ja erinomainen ruoka – Bar Calders on omia suosikkiravintoloita Barcelonassa. Tilaaminen tai pöydän saanti saattaa välillä kestää hetken tässä suositussa ravintolassa, mutta odottaminen on vaivan väärti. Ruokalistalta löytyy sekä perinteisiä että moderneja tapasannoksia. Provoloneen upotetut perunat räjäyttävät päivittäiset kalorirajat, mutta herkullinen yhdistelmä ei ole turhaan heidän suosituimpia annoksiaan. Ulkoterassi pimeässä illassa luo upeat puitteet unohtumattomalle illalliselle.
  Kotisivu: Bar Calders

  Bar Calders – Barcelona
  Bar Calders on Barcelonan rennoimpia tapaspaikkoja
Paellavinkit
 • Paella-annokset tarjoillaan yleensä vähintään kahdelle henkilölle, mikä yleensä ilmoitetaan ruokalistassa.
 • Merenelävät paellassa tulevat yleensä kuorissa. Jos et halua liata käsiäsi, katso annoksia nimeltä "al senyoret" tai "pelats/pelados" jolloin merenelävät tulevat kuorittuina.

Paellaravintolat Barcelonassa

 1. 7 Portes (Barceloneta) - Hintataso: €€
  Ravintola 7 Portes on yksi Barcelonan vanhimpia ravintoloita, toimien ravintolana vuodesta 1929 ja kahvilana vuodesta 1836. Henkilökunta ja sisustus henkeilevät vanhan maailman charmia – puurakenteet katossa, suuret peilit seinillä sekä tarjoilijat valkoisiin takkeihin pukeutuneina.
  Kotisivu: 7 Portes
 2. La Barca del Salamanca (Vila Olimpica) - Hintataso: €€
  Olympiasatamassa sijaitseva ravintola La Barca del Salamanca on yksi suosituimpia kalaravintoloita Barcelonassa. Ilmapiiri ravintolassa on vilkas ja äänekäs – pöydistä kuuluu alituinen puheensorina ja aterimet kilisevät lautasia vasten, kun tarjoilijat raivaavat tilaa seuraaville asiakkaille. Olympiasataman ympäristö antaa ihanteelliset puitteet lounaalle tai illalliselle, josta voi nauttia etenkin ravintolan terassilla istuessa. La Barca del Salamancasta saa turistimaisen ensivaikutelman, mutta todellisuudessa ravintola on myös paikallisten kovassa suosiossa.
  Kotisivu: La Barca del Salamanca

  Paella - Barcelona
  Paella ravintolassa Barca del Salamanca
 3. La Mar Salada (Barceloneta) - Hintataso: €€
  Passeig Joan de Borbó -kadulla Barcelonetan kaupunginosassa sijaitseva La Mar Salada valmistaa klassikkoannoksia merenherkuista modernimmalla tavalla kuin perinteiset kalaravintolat. Ravintolan pääkokkina toimii Marc Singla, joka työskenteli aikoinaan maailman parhaimmaksi valitussa elBulli-ravintolassa.
  Kotisivu: La Mar Salada
 4. Pez Vela (Barceloneta) - Price level: €€-€€€
  W-hotellin edessä Barcelonetassa, aivan rannan tuntumassa sijaitsevalla Pez Vela Chiringuitolla on kompakti, mutta laadukas ruokalista. Pez Vela sopii paremmin rennoksi lounaspaikaksi kuin pitkään illalliseen. Pez Velan viihtyisässä ilmapiirissä on mukava nauttia cocktaileja ja ihastella merta.
  Kotisivu: Pez Vela

Kasvisravintolasuositukset – Barcelonan ravintolat

 1. Teresa Carles (Raval) - Hintataso: €€
  Ravintola kantaa perustajansa nimeä Teresa Carles, joka kuuluu espanjalaisen kasvisruuan pioneerikokkeihin, perustaen ensimmäisen kasviravintolan jo vuonna 1979. Tarkasti 30 vuoden aikana kehitetyt reseptit ovat hioutuneet herkullisiksi ja näyttäviksi annoksiksi. Heillä on myös lounastarjous edulliseen hintaan.
  Kotisivu: Teresa Carles
 2. Flax & Kale (Raval & Born) - Hintataso: €€
  Flax & Kale ravintolasta tuli suuri hitti heti avaamisen jälkeen. Tämän ravintolan takana on myös Teresa Carles ja ruokalista noudattaa orgaanista vegelinjaa. Flax & Kale on erityisen suosittu aamiais- ja brunssipaikka, jossa jono ulottuu viikonloppuisin ravintolan ulkopuolelle.
  Kotisivu: Flax & Kale
 3. Biocenter (Raval) - Hintataso: €€
  Vuonna 1980 avattu Biocenter on kaupungin ensimmäisiä kasvisravintoloita. Heidän hintansa ovat erittäin kohtuullisia ja annokset maukkaita. Heillä on myös lounastarjous maanantaista perjantaihin.
  Kotisivu: Biocenter
Brunssi- ja aamiaisvinkit
 • Vaikka tuhdista brunssista on viime vuosina tullut uusi hitti Barcelonassa, niin vastaavasti perinteinen paikallinen aamiainen on yleensä kevyt, ja koostuu vaikkapa muffinista, donitsista tai paahtoleivästä.
 • Kataloniassa voin ja muiden levitteiden korvikkeena käytetään murskattua tomaattia "con tomate".

Hyödyllistä aamiaissanastoa espanjaksi:

 • Bikini = Paahtoleipä, jonka välissä on kinkkua ja juustoa
 • Flauta = "Huilu", ohut ja pitkä patonki, jonka välissä voi olla kinkkua, juustoa, tai mitä vaan
 • Bocata = Täytetty leipä, yleensä patonki, jonka välissä on kinkkua, juustoa, ym.
 • Magdalena = Muffini
 • Queso = Juusto
 • Jamón = Ilmakuivattu kinkku
 • Jamón York = Kinkku
 • Zumo de naranja (natural) = Appelsiinimehu (vastapuristettu)
 • Café con leche = Maitokahvi
 • Cafe americano = Musta kahvi
 • Café solo = Espresso

Brunssi- ja aamiaisravintolasuositukset – Barcelonan ravintolat

 1. Brunch & Cake (Raval, Esquerra de l’Eixample & Barceloneta) - Hintataso: €€
  Ensimmäinen Brunch & Cake avattiin Enric Granados -kadulla, jossa siitä tuli heti suosittu paikka. Heidän raikas ilmeensä sisustuksessa sekä herkulliset annokset takaavat vilkkaan ihmisvirran sulkemisaikaan asti. Listalta löytyy mukava valikoima makeita ja suolaisia ruokia sekä laaja smoothie-menu.
  Kotisivu: Brunch & Cake
 2. Milk (Gòtic) - Hintataso: €€
  Milk Goottilaisessa kaupunginosassa on loistava valinta tukevalle aamiaiselle tai brunssille aamutunneille venyneen illan jälkeen. Milk oli ensimmäisiä ravintoloita luomassa brunssikulttuuria Barcelonaan. Annokset ovat runsaita ja usein kaloririkkaita, kuten Eggs Benedict tai Huevos Rancheros, joka on tuhti aamiainen, jota tehtiin meksikolaisille karjapaimenille. Heillä on tarjolla myös lista brunssiin sopivia cocktaileja, josta löytyvät klassikot kuten Kir Royal ja Bloody Mary. Milk on varsinkin viikonloppuisin täynnä heti aamusta, joten saatat joutua jonottamaan hetken saadaksesi pöydän.
  Kotisivu: Milk

  Eggs Benedict - Milk - Aamiainen Barcelonassa
  Eggs Benedict, kahvi ja mimosa käynnistävät hataraisemmankin päivän
 3. The Benedict (Gòtic) - Hintataso: €€
  Milk-ravintolaa vastapäätä sijaitseva The Benedict on erittäin hyvä vaihtoehto, jos Milk sattuu olemaan täynnä. Tänne voit tehdä myös pöytävarauksen, mikä on suositeltavaa viikonloppuisin. Ruokalista on erittäin lähellä Milkin listaa, ja paikan erikoisuus on, kuten jo nimi kertoo, Eggs Benedict.
  Kotisivu: The Benedict
 4. Copasetic (Esquerra de l’Eixample) - Hintataso: €€
  Copasetic sijaitsee hiljaisella alueella Sant Antonin ja Vasemman Eixamplen rajalla. Heillä on kolme valmiiksi laadittua aamiaiscomboa: englantilainen, kreikkalainen tai ranskalainen aamiainen, mikä tekee valinnasta helppoa. Lisäksi tarjolla on yleinen ruokalista, jolta löytyy crepejä, täytettyjä leipiä, ynnä muuta.
  Kotisivu: Copasetic

---

Teksti ja kuvat: Ville Ryynänen

- Päivitetty kesäkuussa 2021

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia Barcelonan ravintoloista
Inline Feedbacks
View all comments