Koti » Kohteet » Espanja » Barcelona » Barcelonan rannat

Barcelonan rannat

Barcelonan rantaviiva kiemurtelee 4.5 kilometrin pituisena kaupungin edessä. Barcelonan rannat ovat täynnä vilinää ja vilskettä toukokuusta lokakuuhun. Uusimmat kesähitit soivat kannettavista kauiuttimista sekoittuen aaltojen kohinaan, hiekka pöllyää yläilmoihin rantapelien tiimellyksessä ja rantamyyjät kauppaavat virkistäviä juomia karjuen "Coca-Cola, Cerveza, Beer!"

Barcelona ranta

Löydä hotelli Barcelonassa Booking.comin karttahausta

Booking.com

Barcelonan rannat kaupungin alueella

Toukokuu ja lokakuu ovat hieman arvaamattomia kuukausia rantakelien suhteen, mutta kesäkuusta syyskuuhun auringonpaiste on taattu.

Keskikesällä kannattaa miettiä metron ottamista joko Poblenouhun tai vaikka Castelldefelsiin, joiden rannat eivät ole niin ruuhkaisia kuin keskustaa lähempänä olevat rannat. Tämän sivun lopusta löydät kartan Barcelonan rannoista.

Varsinkin kaikkein ruuhkaisimmat rannat ovat taskuvarkaiden suosiossa. Muista pitää aina huolta laukustasi, äläkä ikinä jätä sitä vartioimatta, jos menet uimaan. Laukkua on hyvä pitää mahdollisimman lähellä ja vetoketjulla tai napeilla lukittuna. Taskuvarkaat ovat erittäin taitavia Barcelonassa, ja valitettavasti päivittäin uhreiksi joutuu lukuisia ihmisiä.

Palveluja löytyy koko rantaviivan laajuisesti. Melkeinpä joka rannalla on omat pikku baarinsa, Chiringuito, joista saa kylmiä juomia ja ruokaa. Hintataso näissä baareissa on kalliimpi kuin rannan ulkopuolella, joten hinta kannattaa tarkistaa etukäteen ennen kuin tilaat, ettei tule isoja yllätyksiä.

Kaikilta rannoilta löytyvät nämä peruspalvelut:

 • Ravintolapalvelut
 • Aurinkotuolien ja -varjojen vuokraus
 • Ensiapu
 • Yleiset WC:t

1. Sant Sebastià

Sant-Sebastia-Barcelona-rannat

Kapea Sant Sebastiàn ranta sijaitsee lähimpänä keskustaa.

Eteläisin rannanpätkä on nimeltään Sant Sebastià, joka alkaa purjeenmuotoiselta W-hotellilta ja loppuu Joan Borbó -kadun korkeudelle. Ranta on kapea ja usein täpötäynnä, sillä se on yksi lähimpänä keskustaa sijaitsevista rannoista. Tämä ranta on surffareiden suosiossa, ja osa vesialueesta on eristetty heille. W-hotellin vieressä on valikoima hyviä ravintoloita. Kesäaikana tällä rannalla näytetään elokuvia.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja/L4 Barceloneta (1 kilometrin kävely metrolle)

2. Barceloneta

Barceloneta on Barcelonan suosituin ranta.

Rannoista tunnetuin ja suosituin on Barceloneta, joka sijaitsee lähimpänä keskustaa. Rannalla on sama nimi kuin sitä ympäröivällä kaupunginosalla. Barcelonetassa sijaitsee paljon hyviä kalaravintoloita, joiden hintataso ei ole halvimmasta päästä, mutta raaka-aineet ovat tuoreita. Kun menee muutaman korttelin kauemmaksi rantaviivasta, niin hinnatkin ovat huokeampia.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja/L4 Barceloneta (1 kilometrin kävely metrolle)

3. Somorrostro

Barcelonan tunnetuimmat yökerhot kuten Opium ja CDLC sijaitsevat Somorrostron rannalla.

Somorrostron ranta sijaitsee Barcelonetan vieressä, mutta tälle rannalle on helpompi päästä jäämällä pois Ciutadella | Vila Olímpica -metropysäkillä. Somorrostrolla sijaitsevat Barcelonan tunnetuimmat ja parhaat yökerhot CDLC, Opium ja Pacha. Päiväsaikaan nämä yökerhot pitävät terasseja auki, joissa on mukava nauttia cocktaileja ja maittava aterioita.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja/Ciutadella | Vila Olímpica (400 metrin kävely metrolle)

4. Nova Icària

Nova Icaria Barcelona ranta

Nova Icària -ranta alkaa heti Olympiasataman vierestä.

Nova Icària -rannanpätkä alkaa Port Olimpicin jälkeen kun kävelee keskustasta päin. Tällä rannalla näkee lukuisia rantalentopallokenttiä, jotka pelurit tuovat aamuisin mukanaan ja viettävät tunteja rannalla pelaten ja lepäillen. Sinkoilevat pallot saattavat ajoittain häiritä, joten kannattaa valita paikka hieman syrjempää. Nova Icàrian vieressä sijaitsevassa Port Olimpicissa on useita herkullisia kalaravintoloita.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja/Ciutadella | Vila Olímpica (800 metrin kävely metrolle)

5. Bogatell

Bogatell-Barcelona-rannat

Leveä Bogatellin ranta on etenkin paikallisten nuorten suosiossa.

Bogatell on seuraava ranta kuljettaessa Nova Icàriasta Badalonaan päin. Ranta on leveä, minkä takia tällä rannalla on usein väljempää kuin muualla. Bogatell on etenkin paikallisten suosiossa. Myös tällä rannalla pelataan ahkerasti rantalentopalloa. Aivan rannan tuntumassa, Bogatellin ja Nova Icàrian välissä sijaitsee McDonalds.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja, asema: Llacuna (1,1 kilometrin kävely metrolle)

6. Mar Bella

Mar-Bella-Barcelonan-rannat

Mar Bellan rannasta osa on eristetty nudisteille

Seuraava ranta vuorossa on Mar Bella, joka sekin on yksi hiljaisemmista rannoista. Tästä rannasta erikoisen tekee nudistialue, joka on ainoa nudistialue Barcelonan kaupungin alueella.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja, asema: Poblenou (1 kilometrin kävely metrolle)

7. Mar Bella Nova

Mar-Bella-Nova-Barcelonan-rannat

Mar Bella Nova -ranta on Barcelonan rannoista hiljaisimpia.

Mar Bellan sisarranta on nimeltään Mar Bella Nova, joka on myös suhteellisen hiljainen ranta verrattuna muihin rantoihin. Kun ylität rannan takana sijaitsevan tien kulkien sillan yli, niin löydät muutaman hotellin, joilla on ravintolaterassi.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja, asema: Selva de Mar (800 metrin kävely metrolle)

8. Llevant

Llevant-Barcelonan-rannat

Llevantin rannalla on aidattu koiraystävällinen ranta-alue.

Kauimmainen Barcelonan rannoista on nimeltään Llevant. Tämä rantakaistale on kapea ja saattaa olla kesäisin usein täynnä. Llevant on ainoa koiraystävällinen ranta Barcelonassa, siellä on oma aidattu alue koirille ja omistajille.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja, asema: Selva de Mar (800 metrin kävely metrolle)

---
Teksti: Ville Ryynänen. Kuvat: Jussi Ryynänen

Katso muita kohteita Espanjassa

guest
0 kommenttia Barcelonan rannoista
Inline Feedbacks
View all comments