Siirry suoraan sisältöön

Barcelonan rannat

Barcelonan rantaviiva kiemurtelee 4.5 kilometrin pituisena kaupungin edessä. Barcelonan rannat ovat täynnä vilinää ja vilskettä toukokuusta lokakuuhun — usimmat kesähitit soivat kannettavista kauiuttimista sekoittuen aaltojen kohinaan, hiekka pöllyää yläilmoihin rantapelien tiimellyksessä ja rantamyyjät kauppaavat virkistäviä juomia karjuen "Coca-Cola, Cerveza, Beer!".

Barcelonan rannat väreilevät elämänmyönteisestä menosta!

Barcelonan rannat

Löydä hotelli Barcelonassa Booking.comin karttahausta

Booking.com

Barcelonan rannat kaupungin alueella

Toukokuussa ja lokakuussa Barcelona on hiukan arvaamaton rantakelien suhteen, mutta kesäkuusta syyskuuhun auringonpaiste on taattu ja Barcelonan rannat ovat täpötäynnä.

Keskikesällä kannattaa miettiä metron ottamista vaikka Castelldefelsiin, jonka rannat eivät ole niin ruuhkaisia kuin Barcelonan rannat.

Barcelonan rannat kuhisevat taitavista taskuvarkaista, ja valitettavasti uhreiksi joutuu päivittäin lukuisia ihmisiä. Varsinkin kaikkein ruuhkaisimmat rannat ovat taskuvarkaiden suosiossa. Muista pitää aina huolta laukustasi, äläkä ikinä jätä sitä vartioimatta, jos menet uimaan. Laukkua on hyvä pitää mahdollisimman lähellä ja vetoketjulla tai napeilla lukittuna.

Palveluja löytyy koko rantaviivan laajuisesti. Melkeinpä joka rannalla on omat pikku baarinsa, Chiringuito, joista saa kylmiä juomia ja ruokaa. Hintataso näissä baareissa on kalliimpi kuin rannan ulkopuolella, joten hinta kannattaa tarkistaa etukäteen ennen kuin tilaat, ettei tule isoja yllätyksiä.

Barcelonan rannat tarjoavat nämä peruspalvelut:

 • Ravintolapalvelut
 • Aurinkotuolien ja -varjojen vuokraus
 • Ensiapu
 • Yleiset WC:t

1. Sant Sebastià

Sant-Sebastia, Barcelona-rannat
Kapea Sant Sebastiàn ranta sijaitsee lähimpänä keskustaa.

Eteläisin rannanpätkä on nimeltään Sant Sebastià, joka alkaa purjeenmuotoiselta W-hotellilta ja loppuu Joan Borbó -kadun korkeudelle. Ranta on kapea ja usein täpötäynnä, sillä se on yksi lähimpänä keskustaa sijaitsevista rannoista. Tämä ranta on surffareiden suosiossa, ja osa vesialueesta on eristetty heille. W-hotellin kupeessa on mainio valikoima hyviä ravintoloita. Kesäaikana tällä rannalla näytetään elokuvia ulkoilmateatterissa. Barcelona tarjoaa kesäaikaan ympäri kaupunkia näitä ulkoilmaelokuvateattereita, jotka ovat erittäin mukava kokomus lempeässä kesäillassa.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja/L4 Barceloneta (1 kilometrin kävely metrolle)

2. Barceloneta

Barceloneta - Barcelonan rannat
Barceloneta on Barcelonan suosituin ranta.

Barcelonan rannoista tunnetuin ja suosituin on Barceloneta, joka sijaitsee lähimpänä keskustaa. Rannalla on sama nimi kuin sitä ympäröivällä kaupunginosalla. Barcelonetassa sijaitsee paljon hyviä kalaravintoloita, joissa tuoreet raaka-aineet tulevat läheltä. Barceloneta oli ennen kalastajien kaupunginosa, jolloin Barcelona ei kulkenut rantalomakaupungin maineella — Barcelonan rannat on rakennettu vasta olympialaisiin 1992.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja/L4 Barceloneta (1 kilometrin kävely metrolle)

3. Somorrostro

Somorrostro - Barcelonan rannat
Barcelonan tunnetuimmat yökerhot kuten Opium ja CDLC sijaitsevat Somorrostron rannalla.

Somorrostron ranta sijaitsee Barcelonetan vieressä, mutta tälle rannalle on helpompi päästä jäämällä pois Ciutadella | Vila Olímpica -metropysäkillä. Somorrostrolla sijaitsevat Barcelonan tunnetuimmat ja parhaat yökerhot CDLC, Opium ja Pacha. Päiväsaikaan nämä yökerhot pitävät terasseja auki, joissa on mukava nauttia cocktaileja ja maittava aterioita.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja/Ciutadella | Vila Olímpica (400 metrin kävely metrolle)

4. Nova Icària

Nova Icaria, Barcelona-ranta
Nova Icària -ranta alkaa heti Olympiasataman vierestä.

Nova Icària -rannanpätkä alkaa Port Olimpicin jälkeen kun kävelee keskustasta pois päin. Barcelonan rannat ovat yleisestikin urheiluharrastajien suosiossa.  Nova Icària Irannalla näkee poikkeuksetta rantalentopallokenttiä, jotka pelurit tuovat aamuisin mukanaan ja viettävät tunteja rannalla pelaten ja lepäillen. Sinkoilevat pallot saattavat ajoittain häiritä, joten kannattaa valita paikka hieman syrjempää. Nova Icàrian vieressä sijaitsevassa Port Olimpicissa on useita herkullisia kalaravintoloita.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja/Ciutadella | Vila Olímpica (800 metrin kävely metrolle)

5. Bogatell

Bogatell, Barcelona-rannat
Leveä Bogatellin ranta on etenkin paikallisten nuorten suosiossa.

Bogatell on seuraava ranta kuljettaessa Nova Icàriasta Badalonaan päin. Ranta on leveä, minkä takia tällä rannalla on usein väljempää kuin muualla. Bogatell on etenkin paikallisten suosiossa. Myös tällä rannalla pelataan ahkerasti rantalentopalloa. Aivan rannan tuntumassa, Bogatellin ja Nova Icàrian välissä sijaitsee McDonalds.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja, asema: Llacuna (1,1 kilometrin kävely metrolle)

6. Mar Bella

Mar-Bella, Barcelonan rannat
Mar Bellan rannasta osa on eristetty nudisteille

Seuraava ranta vuorossa on keskustasta pois päin mentäessä on Mar Bella, joka sekin on yksi hiljaisemmista rannoista. Tästä rannasta erikoisen tekee nudistialue, joka on ainoa nudistialue Barcelonan kaupungin alueella. Barcelona on kieltänyt alastomuuden muilla rannoilla.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja, asema: Poblenou (1 kilometrin kävely metrolle)

7. Mar Bella Nova

Mar-Bella-Nova
Mar Bella Nova -ranta on Barcelonan rannoista hiljaisimpia.

Mar Bellan sisarranta on nimeltään Mar Bella Nova, joka on myös suhteellisen hiljainen ranta verrattuna muihin rantoihin. Rannan takana sijaitsevan sillan toisesta päästä löytyy valikoimaa ravintoloista.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja, asema: Selva de Mar (800 metrin kävely metrolle)

8. Llevant

Llevant - ranta
Llevantin rannalla on aidattu koiraystävällinen ranta-alue.

Kauimmainen Barcelonan rannoista on nimeltään Llevant. Tämä rantakaistale on kapea ja saattaa olla kesäisin usein täynnä. Llevant on ainoa koiraystävällinen ranta Barcelonassa, siellä on oma aidattu alue koirille ja omistajille.

Miten päästä:

 • Metro: Keltainen linja, asema: Selva de Mar (800 metrin kävely metrolle)

---
Teksti: Ville Ryynänen. Kuvat: Jussi Ryynänen

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Barcelonan rannoista
Inline Feedbacks
View all comments