Siirry suoraan sisältöön

Ateenan rannat

Ateenan rannat on jaettu ilmaisiin julkisiin rantoihin ja yksityisiin rantaklubeihin, joihin peritään pääsymaksu. Rantaklubeilta löytyy parempi valikoima palveluja kuin yleisiltä rannoilta. Rantaklubeilla käytössäsi on pukukoppeja, urheilumahdollisuuksia ja jopa kauppoja, joista ostaa rantavarustetta. Sisäänpääsymaksu on yleensä noin 6-10 euron luokkaa ja lapsille on usein alennus.

Löydä hotelli Ateenassa Booking.comin karttahausta

Rannat Ateenan alueella

Edem (Palaio Faliro)

Palaio Faliron kaupunginosassa, vain 7.5 kilometrin päässä Syntagman aukiolta, sijaitseva Edem-ranta on lähimpiä rantoja Ateenan keskustaa. Laaja rantakaistale on suosittu sen keskustan läheisyyden ja helppokulkuisuuden takia. Raitiovaunulinjat T4 ja T5 kulkevat rannalle asti suoraan Syntagma-aukiolta. Ranta on julkinen eli sinne ei peritä pääsymaksua.

Edem-ranta - tekemistä Ateenassa
Edem-ranta Paleo Falirossa

Rannalta löytyy parikin ravintolaa, joten omia eväitä kokonaiseen rantapäivään ei tarvitse ottaa. Rannalla vuokrataan aurinkotuoleja.

Alimos

Alimoksen rannalta löytyvät julkinen Kalamaki-ranta sekä lähinnä Ateenan keskustaa sijaitseva rantaklubi Akti Tou Iliou tai Costa del Sol, mitä nimitystä he käyttävät englanniksi. Siellä viettää päivän mukavasti nauttien ruuasta, juomista, aktiviteeteista, auringosta ja merestä. Sisäänpääsymaksu arkisin on 6 euroa, aurinkotuoli 2 euroa, viikonloppuisin 8€ / 4€, ja muista palveluista veloitetaan erikseen. Alueelle on useampi sisäänkäynti, joilla maksaa sisäänpääsystä, mutta myöhemmin alueen sisällä voi liikkua vapaasti. Kotisivuilta näet viikonloppuhinnat ja alennukset.

Alimos - Ateena
Alimoksen rantaviivaa

Akti Tou Iliou on suosittu etenkin perheiden keskuudessa, sillä alueella on lapsille oma temmellysalue meressä.

Alimoksen rantoja - Ateenan rannat
Akti Tou Iliou Alimoksessa

Bolivar Beach Bar on aikuisille suunnattu makea trooppinen baarikonsepti, jossa voi syödä ja juoda rantapäivän ohella. Bolivar Beach Barissa järjestetään myös kansainvälisen tason DJ-keikkoja, jolloin bileet jatkuvat yömyöhään. DJ-keikat näet heidän omilta kotisivuiltaan.

Bolivar Beach Bar - Alimos - Ateena
Bolivar Beach Bar Alimoksessa

Votsalakian ranta (Piraeus)

Piraeuksen satamakaupungissa sijaitseva Votsalakian ranta on suosittu etenkin paikallisten keskuudessa, sillä se sijaitsee vain 10 kilometrin päässä Ateenan keskustasta. Rannalle pääsee joko vaihtamalla Piraeuksen metrolta paikallisbussiin tai ottamalla taksin.

Votsalakia - Piraeus - Ateenan rannat
Votsalakia Piraeuksessa

Suur-Ateenan rannat

Vouliagmeni

Noin 20 kilometrin päässä Ateenan ydinkeskustasta sijaitseva Vouliagmeni tarjoaa upeat puitteet rantapäivälle. Vouliagmeniin pääsee joko taksilla tai ottamalla metron Ellinikon metroasemalle, jonka edestä on bussiyhteys Vouliagmeniin. Google maps antaa hyvät reittiohjeet aikatauluineen.

Vouliagmenin matalan lahden ranta on erotettu pieneksi julkiseksi rannaksi sekä maksulliseksi rantaklubiksi. Lahden rantaviiva on matalaa, minkä takia Vouliagmeni sopii hyvin perheille. Rantahiekka on hiekan ja pikkukiven sekoitusta kuten Ateenassakin.

Akti Vouliagmeni
Akti Vouliagmeni - rantaklubia

Vouliagmenin lahden rantaklubi Akti Vouliagmeni Beach on valtava kompleksi, josta löytyy monipuolisesti palveluja ja aktiviteetteja. Sisäänpääsymaksu on arkisin 10€ ja viikonloppuisin 15€. Aurinkotuoli ja varjo kuuluvat sisäänpääsymaksuun. Nettisivuilta löytyy listausta palveluista.  Voualigmenin lahden julkinen ranta löytyy Astir Beach klubin kohdilta.

Vouliagmeni - Ateenan rannat
Vouliagmenin julkinen ranta

Astir Beach sen sijaan on Ateenan Rivieran ekslusiivisin rantaklubi, jossa voi hyvin törmätä kansainvälisiin julkkiksiin. Esimerkiksi heinäkuisena viikonloppuna päivähinta aurinkotuolista ja varjosta kahdelle henkilölle eturivistä meren ääreltä on 180€ — paikka ei siis ole pennin venyttäjille.

Luksusrantaklubi Astir Beach

Varkiza

Varkiza on rauhaisa kylä n. 20 kilometria Ateenan keskustasta. Julkinen kulkuyhteys toimii samalla lailla kuten Vouliagmeniin, eli ensin kannattaa matkustaa metrolla Ellinikon metroasemalle, josta bussilla Varkizaan.

Varkizan julkinen ranta - Ateenan rannat
Varkizan julkinen ranta on etenkin perheiden suosikki

Varkizasta löytyy julkinen ranta sekä rantaklubi Varkiza resort. Varkiza resort on hyvin varusteltu klubi, josta löytyy useita ravintoloita, urheilumahdollisuudet ja kaikki perusfasiliteetit. Sisäänpääsy maksaa n. 7€ ja aurinkotuoli 7.50€.

Varkiza-resort - Ateenan rannat
Varkiza Resort

Varkizan rannat ovat Vouliagmenin tavoin hiekan ja pikkukiven sekoitusta ja rantavesi on matalaa.  Lisää Varkizasta voi lukea Ateenan kaupunginosien osiosta.

---
Teksti ja kuvat: Ville Ryynänen

Subscribe
Notify of
guest
0 kommenttia Ateenan rannoista
Inline Feedbacks
View all comments